Nanoil

Mandelolja
Almond Oil

100 % ekologisk | Oraffinerad | Kallpressad

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Storlek:

Mandelolja har samma behagliga doft som de söta mandelnötterna (från mandelträdet) oljan utvinns från. Den universella, naturliga oljan vårdar såväl hår och ansikte som bristningar. Det är en skonsam olja som med fördel kan användas vid graviditet och på ett barns hud. Oljan återfuktar, vårdar på djupet, föryngrar, och främjar hudens läkande. Oljan har certifierats av Ecocert, som endast värderar kosmetika av allra högsta kvalitet.

- +

Mandelträdet härstammar från trakterna kring Medelhavet, men odlas numera främst i Frankrike och Spanien. Nötterna ansvarar för att ge oss en av de mest uppskattade kosmetiska ingredienserna: mandelolja.

NANOIL MANDELOLJA

Nanoils mandelolja är en naturlig, kallpressad olja som passar ansiktet och håret. Den är oraffinerad och 100 % ekologisk. Varje droppe av den dyrbara oljan representerar sötmandels bästa egenskaper, nämligen ingredienserna i mandelträdets nötter.

VAD INNEHÅLLER MANDELOLJA?

Av alla världens nötter är det mandlar (och därför också mandelolja) som innehåller störst mängd vitamin E, som har starka antioxiderande egenskaper. Mandlar innehåller dessutom andra vitaminer, (till exempel A och D) och mineraler, men framför allt är de en god källa till viktiga fettsyror med omega 9 (55 %), omega 6 och omega 3.

HUR FUNGERAR MANDELOLJA?

  • Stärker det hydrolipida lagret
  • Ansvarar för att bevara ansiktets fuktnivå och för att vårda huden
  • Skyddar mot solen och toxiner
  • Skyddar huden och håret mot skador
  • Verkar mjukgörande genom att mjuka upp och vårda
  • Minskar bristningar och celluliter
  • Lindrar irritation

I håret

Naturlig sötmandelolja från Nanoil passar hår med hög och mellanhög porositet, det vill säga hår som behöver stärkas. Vid regelbunden applicering kan mandelolja skydda håret mot skador och uttorkning. Dessa egenskaper gör att håret balanseras ordentligt och att irritation i hårbotten lindras. Oljan motverkar håravfall och gör håret mjukt, glansigt och elastiskt.

På kroppen

Mandelolja är en av de vanligaste massageoljorna och den bästa basen till aromatiska essentiella oljor. Oljan kan snabbt och enkelt tränga in i huden. Den lindrar inflammation, främjar elasticitet, motverkar bristningar, och främjar läkande. Oljan kan med fördel ersätta vanlig barnolja. Applicera mandelolja på händerna, naglarna (motverkar torra nagelband), armbågar och knän.

I ansiktet

Mandelolja kan användas i ansiktet, men fungerar bäst i kombination med andra skönhetsprodukter. Du kan även använda oljan vid sminkborttagning.

Förvaring:

Förpackningen ska förseglas ordentligt och förvaras på en torr och sval plats. Förvara inte oljan i solljus.

Mandeloljan i Nanoils produkter har certifierats av Ecocert.

FAQ - Vanliga frågor

1.Hur applicerar man NANOIL MANDELOLJA?

Naturliga oljor är mångsidiga kosmetiska produkter. De kan appliceras på kroppen, i ansiktet och håret, i handflatorna och naglarna, eller användas i badvattnet. Kort sagt är deras användningsområde i princip oändligt, och du kan utgå från dina egna preferenser när du väljer hur du ska använda oljan.

2.Kommer NANOIL MANDELOLJA fungera för just mig?

Kosmetiska oljor skiljer sig åt vad gäller vitaminer, fettsyror och andra värdefulla ämnen. Besök vår webbplats för att läsa mer om oljornas unika egenskaper och välja en olja som passar just ditt hår och din hud.

3.Hur länge håller NANOIL MANDELOLJA?

NANOILS oljor är mycket effektiva, men hur länge de räcker beror helt på din egen användning. Utgångsdatumet anges naturligtvis på varje förpackning.

4.Vad består NANOIL MANDELOLJA av?

Nanoils mandelolja är en naturlig kallpressad, oraffinerad olja som är 100 % ekologisk. Oljan har certifierats av Ecocert, som värderar kosmetika av allra högsta kvalitet. Varje droppe av den dyrbara oljan representerar sötmandelns bästa egenskaper. NANOIL MANDELOLJA INCI: Olja från mandelträdets nötter.

5.Kan jag kombinera NANOIL MANDELOLJA med andra kosmetiska oljor?

Självklart kan du det. Naturliga oljor som kombineras skapar en utsökt blandning av viktiga ämnen (vitaminer, mineraler, fettsyror). Tillsammans samarbetar de för att uppnå den allra bästa, skräddarsydda och naturliga omvårdnaden. Du kan till exempel kombinera oljorna och göra dina egna skönhetsprodukter!

6.Hur förvarar man NANOIL MANDELOLJA?

När du har använt oljan behöver du stänga flaskan noggrant. Förvara sedan oljan på en sval plats.