Babassuolja - vård av högsta kvalitet för hår med låg porositet

Babassuolja - vård av högsta kvalitet för hår med låg porositet

Perfekt hårvård tack vare näringsämnen direkt från den brasilianska palmen. Babassuolja används som mjukgörande medel i hud- och hårvård. Den återfuktar på djupet, hämmar åldrandeprocesser och ger elasticitet. Den är dessutom ett naturligt solskydd. Tack vare komplexet av vitaminer, fettsyror och fytosteroler förnyar babassuoljan håret och reglerar processerna i hårbotten. Som ett resultat lugnar den irritation och minskar mjäll.

Cohune-palmer finns i brasilianska regnskogar. De kan bli upp till 20 meter höga. Deras nötter liknar stora kottar på avstånd. Babassupalmen är karakteristisk för nordöstra Amazonas, men vissa sorter finns även i Afrika. Det är denna växt som babassuoljan pressas från.

En nöt innehåller 2-6 frön som används för att få fram babassuolja genom kallpressning. Även om det är en ganska exotisk produkt är priset inte särskilt högt. Lokalbefolkningen i Sydamerika behandlar babassufrön som ett välsmakande mellanmål som är kaloririkt tack vare det stora innehållet av fett. Babassuolja pressas mekaniskt från hårda frön och har liknande egenskaper som kokosolja.

INCI Babassu Oil: Orbignya Cohune Seed Oil (Orbignya Cohune fröolja)

Naturlig oraffinerad babassuolja är mycket rikare på näringsämnen som är viktiga för att hålla hår och hud i gott skick. Raffinerad babassuolja finns också tillgänglig, men det är ingen bra lösning. Raffineringsprocessen berövar oljan många värdefulla ämnen. Som en följd av detta fungerar den sämre än en oraffinerad babassuolja. Om man vill ha en intensiv och djupgående effekt för håret ska man definitivt satsa på naturlig babassuolja.

Babassuolja - doft och formula

Babassuoljan är en extraordinär olja som får en perfekt konsistens när den kommer i kontakt med huden. Den har en smörig konsistens när den förvaras i rumstemperatur. Den blir en sammetslen vätska när den värms upp till 24-30 °C. När du applicerar den på huden smälter den och absorberas snabbt - mycket bättre än t.ex. sheasmör. Doften av babassuolja är väldigt svag. Den har ingen typisk nötdoft och kallas ofta doftfri. Babassuoljans färg liknar andra växtsmör - den är ljus, med en fin beige ton.

Babassuolja - egenskaper

När det gäller komponenterna är babassuolja och kokosolja som tvillingar. Babassuolja består till 90 % av mättade fettsyror (främst laurinsyra, lite mindre myristinsyra och en liten mängd palmitinsyra, kaprylsyra och stearinsyra). Oljan innehåller också omega-6- och omega-9-fettsyror berikade med en naturlig antioxidant (E-vitamin) och växtsteroler som har en välgörande inverkan på hud och hår. Tack vare alla dessa ingredienser har babassuoljan fantastiska egenskaper. Den ger komplex vård.

Vi bör också nämna att babassuolja är extremt motståndskraftig mot oxidation och behåller sina egenskaper under en lång tid. Den kan användas av barn, blivande mammor och de som kämpar med allvarliga hudproblem. Babassuolja är hypoallergen, därför orsakar den inte irritation men hjälper ändå till i behandlingen.

Babassuolja i kosmetika - användningsområden

Oraffinerad babassuolja är icke-fet och absorberas omedelbart. Därför är den bland de mest populära ingredienserna i skönhetsprodukter. Dess fysiska egenskaper och låga pris spelar också en viktig roll. Babassuolja är vanligast i fuktgivande balsam, krämer och lotioner. Den fungerar som bas i färgade skönhetsprodukter, t.ex. läppstift och ögonbrynsvax.

Även om den vanligtvis ingår i hudvårdsprodukter blir hårvård med babassuolja alltmer populärt. Den finns till exempel i Nanoil för hår med låg porositet. Det är svårt att köpa ren babassuolja av hög kvalitet medan dess användning kan vara krånglig (den måste värmas upp). Det är en mycket bättre idé att satsa på en beprövad och testad produkt med babassuolja. Vi kan vara försäkrade om att den är av god kvalitet, att mängden är optimal och att effekten förstärks med hjälp av extra ämnen.

 

Babassuolja i hudvård

Babassuolja nämns oftast i samband med hudvård. Den används för massage, daglig hudvård och solning. Den gör huden sammetsmjuk och silkeslen. Den erbjuder mjukgörande samt återfuktande och anti-ageing egenskaper. Naturlig babassuolja kontrollerar hudens fuktnivå och hämmar processerna för cellernas åldrande. Den reparerar hudens lipidskikt och skyddar den från skadliga faktorer. Självklart gäller detta även hårbotten.

Babassuolja i hårvård

Babassuolja används allt oftare vid tillverkningen av hårvårdsprodukter. Om den appliceras direkt på håret slätar den ut hårstråna och underlättar därmed borstningen. Den silkeslena frisyren är nu skyddad från klyvning. Att använda babassuolja i hårvård är inte bara värt att använda eftersom den ger elasticitet och ett hälsosamt utseende. Den tränger också utmärkt in i hårstråna, ger spänst, underlättar styling och förstärker håret från rötterna till topparna. Håret får volym och tjocklek samt slutar falla ut i överflöd. Man kan säga att babassuolja håller frisyren i form. Oljan är också ett naturligt UV-filter, därför är den vanlig i hårstylingsprodukter. Oljan skyddar mot höga temperaturer och skadligt solljus t.ex. på sommaren.

Babassuolja - vilken hårtyp?

Valet av olja bör vara rimligt. Babassuolja innehåller få omättade fettsyror, därför kommer den definitivt att göra högporöst hår frissigt. Beståndsdelarna i babassuolja gör den perfekt för hår med låg porositet - den typ av hår som motstår styling och behöver solskydd. Babassuolja tämjer och skyddar hår med låg porositet samt ser till att hårbotten fungerar på ett bra sätt.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Arganolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy