De bästa typerna av hårförlängningar

De bästa typerna av hårförlängningar

Långt hår är inte bara en dröm längre. Du kan uppnå det tack vare huskurer eller förlängningar hos frisörsalongen. Man kan välja mellan ett flertal metoder. Ta reda på vilken som passar dig bäst.

Att förlänga håret är icke-invasivt och smärtfritt. Behandlingen består av att man fäster syntetiska hårstrån i det naturliga håret. Målet är att tillföra längd och volym så att förlängningarna smälter in i det naturliga håret.

Hur ser det ut när man sätter in hårförlängningar?

Detta beror på den hårförlängningsmetod som du väljer. Förfarandet kan vara olika steg för steg, men resultatet är alltid detsamma - en fyllig och imponerande frisyr.

Vilken metod ska man välja? Vissa av er önskar icke-invasiva behandlingar. Andra väljer en hårförlängning som inte ger upphov till några skador. Det finns ingen perfekt hårförlängningsmetod eftersom alla vill ha olika effekter. Vet du inte vilken teknik du ska välja kan du rådgöra med din frisör - ett professionellt råd gör definitivt valet lättare.

Intressant fakta: En hårförlängningsslinga är max 60 cm lång.

Men de som förespråkar naturliga metoder rekommenderar att man väljer alternativ som inte kräver konstgjort hår. Det finns olika metoder för att stimulera hårväxt som gör att du kan få långt och fylligt hår utan att gå till en frisörsalong.

HÅRFÖRLÄNGNINGSMETODER

Frisörsalonger tillhandahåller några dussintals hårförlängningsmetoder. En del av dem är mycket lika varandra så vi fokuserar på de mest populära för att göra det enklare.

1. Hårförlängning med keratin

Att förlänga håret med keratinslingor är en av de mest populära behandlingsmetoderna. Det är också känt som en hårförlängning med värme. Vid denna teknik fäster man konstgjorda slingor med keratin, vilket tycks vara ett bra alternativ. Keratin är trots allt den naturliga ingrediensen i håret. Den här metoden kan utföras på två sätt:

  • med ett särskilt uppvärmt verktyg med en temperatur på omkring 170 grader
  • med en keratinlimpistol med en temperatur på högst 70 grader

Hur länge håller hårförlängningar med keratin? Varaktigheten är en fördel med den här metoden (cirka 3-4 månader). Du behöver dock gå till salongen för att utföra korrigeringar eftersom keratinförlängningarna växer ut när ditt naturliga hår växer.

2. Hairtalk-förlängningar

Denna metod är snabb och smidig eftersom silikontejp är oerhört enkla att applicera. Proceduren innebär att man sätter fast konstgjorda hårremsor med jämna mellanrum på de enskilda, naturliga hårstråna. Tejpen sitter så nära huden att den nästintill är omöjlig att upptäcka och osynlig. Hairtalk rekommenderas för finare hår som behöver en omedelbar volymökning - silikontejpen är inte lika överbelastande. Tejpen fästs på över- och undersidan av varje hårstrå. Förlängningarna varar från ett par veckor ända upp till 9 månader, men du behöver göra justeringar en gång var 8-12:e vecka. I allmänhet är hairtalk-förlängningar rätt praktiska om du gillar att sätta upp ditt hår, men detta beror naturligtvis på dina preferenser.

3. Hårförlängningar som sys in

Det finns en variant av hairtalk-metoden. Istället för att fästa förlängningar med lim får du dem fastsydda. Frisören gör en vattenfallsfläta (löst hår) och syr in tejp under varje fläta. Det behövs varken värme eller lim. Insydda förlängningar är inte långvariga, vilket är deras största nackdel. För att göra det hela ännu värre är tvättrutinen mer utmanande eftersom det är svårt att skölja ur orenheter och produktansamlingar som fastnar mellan flätorna.

4. Japanska hårförlängningar med flätor

Även i den japanska metoden används flätning. Hårvolymen erhålls genom att fläta in hårförlängningar i det äkta håret. Syntetiska slingor flätas in i håret vid rötterna och fästs med ett mycket tunt, genomskinligt elastiskt band. Tyvärr måste flätorna vara strama. Därför bör de japanska hårförlängningarna inte vara i bruk i mer än två månader för att undvika att hårlökarna försvagas.

5. Hårförlängningar med ultraljud

Denna teknik rekommenderas för dem som vill slippa hårskador. Kall fusion används för att sätta fast förlängningarna. Man använder ett instrument som skapar lämpliga vågor och keratinförsedda väfter och sammanfogar äkta hår med syntetiska slingor. Förlängningarna med ultraljud håller i upp till sex månader! Dessa förlängningar är nästintill osynliga och långvariga. Det är dock på gott och ont - du har glädje av dem länge men att ta bort dem kan leda till att håret skadas.

6. Hårförlängningar med laser

Även känt som hairdreams eller infralight-hårförlängning. Detta är en av de långvariga och dyra metoderna. Det fungerar för fint hår eftersom fastsättningen av syntetiskt hår med laser ger osynliga förlängningar som är lätta och elastiska och håller i 4-6 månader. Den största fördelen är att förlängningarna ter sig som naturligt hår under borstning, styling och tvättrutiner så att det är svårt att se skillnad på dem. Dessvärre är priset på hårförlängningar med laser väldigt högt.

7. Hårförlängningar med rör

Något mer populärt än de fastsydda förlängningarna. I det här fallet använder man små rör för att sätta fast små knippen av syntetiskt hår på naturliga slingor i liknande storlek. Det finns två versioner:

  • hårförlängningar med rör som krymper eller "shrinkies" (varar i ungefär en och en halv månad)
  • hårförlängningar med kopparrör (varar i ungefär tre månader)

8. Hårförlängningar med mikroring

Det krävs ingen värme för att fästa syntetiska slingor med mikroringar, så det ger inte upphov till hårskador. Små sektioner av syntetiskt hår sätts fast med små ringar (av aluminium, koppar eller brons) - storleken på dem måste överensstämma med hårets typ och struktur. Om förlängningarna är berikade med silikon är de större, men de håller bättre i håret och är säkrare. Dessvärre är det få frisörsalonger som erbjuder denna behandling eftersom den kräver en enorm skicklighet hos frisören. Du kan bära hårförlängningar med mikroring i 3-4 månader. Till att börja med kan ringarna kännas och vara obekväma.

9. Easy Loop-hårförlängningar

Proceduren påminner om att applicera förlängningar med mikroringar, men easy loops är säkrare och mer hygieniska. Dessutom varar de i ungefär 3-4 månader. Easy loop-metoden kräver väldigt lite tid och ansträngning.

10. Hårförlängning genom injektion

En innovativ metod som mestadels rekommenderas som en åtgärd mot skallighet och tunnhårighet. Det är en icke-invasiv och icke-kirurgisk behandling som innefattar att man implementerar hår till den hudimiterande basen ( som fästs i hårbotten med en speciell produkt). Den stora fördelen med metoden är att den ger en naturlig effekt - man använder vanligtvis naturliga hårförlängningar; tack vare att man fäster hårförlängningarna på det här sättet är de omöjliga att upptäcka och medför inga problem när man stylar dem. Du behöver bara byta ut de grundläggande banden en gång om året! Dessvärre har den ett högt pris och du kan inte använda den här metoden om du har problem med psoriasis, mjäll osv.

11. Hårförlängning med nät

Detta är en lite billigare metod som dock fortfarande kostar en hel del. Den använder även den naturliga slingor som matchar en viss persons hårfärg, struktur och längd. Förlängningarna sätts fast på ett nät medan nätet sätts fast på det naturliga håret med hjälp av klämmor. Det ger en naturlig effekt och det är bekvämt att bära förlängningarna. Behandlingen är framtagen för personer med skallighet och för dem som bara vill lägga till lite volym till sin frisyr.

12. Clip-on/off-hårförlängningar

Avslutningsvis har vi den mest populära hårförlängningen, som används vid speciella tillfällen - clip on/off. Detta är det billigaste men samtidigt det minst bekväma alternativet. Konstgjorda hårband fästs i naturligt hår med klämmor. Du kan göra det själv; dessa förlängningar är avsedda för flera användningsområden. Tyvärr är effekterna inte långvariga. Resultatet är inte heller naturligt. Banden kan synas (särskilt när du sätter upp håret) och du måste ta ut dem innan du lägger dig. Detta är en lösning för en enda dag.

Hur länge varar hårförlängningar?

Hur länge du bär hårförlängningar beror på vilken metod du väljer. Du kan välja engångsförlängningar eller bära dem i sex månader eller längre.

Kan andra se att du bär hårförlängningar?

Även det beror på metoden. Clip-on/off-, insydda eller hairtalk-förlängningar är de som syns tydligast, särskilt när du sätter upp håret. Injektions-, laser-, nät- och ultraljudsförlängningar är de som ser mest naturliga ut. Ju högre priset är, desto svårare är det att se skillnad på förlängningar och äkta hår.

Är hårförlängningar säkra?

Den frågan är mycket vanlig på hårbloggar. Vi vill alltid att det ska vara smärtfritt och icke-invasivt, och i de flesta fall är det så. Men ingen kommer att berätta för dig hur ditt hår kommer att se ut när du har haft regelbundna hårförlängningar i några månader. Ger hårförlängningar upphov till skador på naturligt hår? Dessvärre är sanningen trist. Förlängningar försvagar i många fall håret och påskyndar hårförlusten. Främst är det tunt hår, som är ömtåligt, som avskyr den här behandlingen. Konstgjorda slingor innebär ytterligare vikt för det naturliga håret och kan försvaga hårlökarna.

Hur mycket kostar hårförlängningar?

Det är en mycket populär behandling bland kändisar. Priset är inte lågt. Helt klart är det inte alla som har råd med det. Trots detta skiljer sig kostnaderna åt beroende på vilken metod du väljer. Dessutom varierar priserna mellan olika salonger.

Att skaffa hårförlängningar på en salong är riktigt dyrt. Du bör överväga metoder för att ge håret volym och längd hemma. Du kan själv göra det till ett lägre pris eftersom du bara lägger pengar på en nödvändig hårprodukt.

ATT GÖRA HÅRET LÄNGRE HEMMA

Naturliga hårväxtmedel är ett utmärkt alternativ till kostsamma hårförlängningar. Om du blir förskräckt när du tittar på priserna för hårförlängningar kan du vända dig till beprövade och testade håroljor. Om du väljer rätt olja för ditt hårs behov får det inte bara ditt hår att se bättre ut. Den kommer också att främja hårväxten, motverka skallighet och stimulera babyhår.

Oljebehandlingen av håret och hårbotten för hårväxt är inte något nytt. Många kvinnor tar tillvara på naturens gåvor på bästa sätt. Kom å andra sidan ihåg att vissa oljor inte är lämpliga för hårväxt. Du måste använda naturliga oljor (inte eteriska oljor) som kan användas för applicering i hårbotten och som har tillväxtfrämjande effekt, som stärker hårlökarna.

Ricinolja, kardborreolja och [tallolja] hör till favoriterna.

Valet av rätt metod för att applicera hårolja har också betydelse. Den bästa tekniken hemma för hårväxt innebär att man applicerar en olja på hårbotten och masserar in den i några minuter. Du kan prova en [hårbehandling med varm olja] eftersom fukt och värme förbättrar upptaget av näringsämnen och förstärker behandlingens effekter.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Arganolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy