Håret med medelporositet. Saker du borde veta

Håret med medelporositet. Saker du borde veta

Att definiera det som "normalt" är kanske lite för optimistiskt. Hår med medelporositet har också sina problem som är långt ifrån normala, särskilt när det utsätts för felaktig och olämplig vård. Sedan dyker det upp massor av problem på en gång som omedelbart förvärrar hårets kondition och ändrar dess utseende till ett anspråkslöst sådant. Detta är hår som hela tiden balanserar mellan perfekt utseende och tveksam charm. Ta reda på de karakteristiska egenskaperna hos hår med medelporositet och lär dig det bästa sättet att ta hand om det.

Medelporositet Hår: Profil

Håret med medelporositet kan beskrivas som att det fastnat mellan tungt/tjockt hår med lågporositet och svårt skadat/torrt hår. Hur ser ett sådant hår ut? Den första egenskapen att nämna är lagret av hårfjäll som är något upphöjda. För det andra är sådant hår inte besvärligt när det gäller att ta hand om det, det är lätt att styla men samtidigt väldigt ombytligt. Tyvärr behövs det inte mycket för att förstöra håret med medelporositet.

Det är typiskt för håret med medelporositet att vara "i dålig form" eftersom dess hårsäckar också försvagas snabbt. Följaktligen kan håret falla av och till och med sluta växa alls. För att uttrycka det annorlunda, Håret med medelporositet är ett steg bort från att vara i ett eländigt tillstånd. Sådant hår är tunt vilket leder till riktigt dålig inre keratinstruktur - felaktig vård i kombination med bristen på skydd är allt som krävs för att förstöra håret med medelporositet helt.

När det placeras under mikroskopet kan det märkas att hårfjäll med medelporositet är upphöjda. Detta öppnar vägen för alla yttre faktorer att penetrera hårstrukturer och gradvis förvärra deras tillstånd. Detta innebär att sådant hår behöver omedelbar förstärkning. Dessutom resulterar en störd syra-basbalans i hårbotten i fett och tunt hår som saknar volym och kropp. Detta tillstånd kan åtföljas av blöt mjäll.

Håret med medelporositet är faktiskt ganska problematiskt. Det har verkligen lätt att försämra sitt tillstånd vilket gör håret matt, strävt, frissigt, berövat glans, svårt att styla och smärtsamt svårt att reda ut det. Det är också värt att inse att hårstylingprodukter dessutom bidrar till att förvärra hårtillståndet med medelporositet. Definitivt måste denna typ av trådar ges särskild uppmärksamhet. Det kan tas för givet att det framtida tillståndet för håret med medelporositet beror på dig och vilken typ av vård du ger det idag.

Hårvård för håret med medelporositet

Håret med medelporositet kräver förstärkning och djup näring kombinerat med återuppbyggnad av den eventuella skadan. Och det gäller främst hårtoppar och mellanlängden nedåt. Det föreslås att man söker efter ett schampo, olja eller hårbottenbalsam som reglerar arbetet med oljiga körtlar, säkerställer hårförnyelse och förstärker hårets naturliga skyddande lager.

Dessutom måste håret med medelporositet behandlas med lätta produkter som inte överbelastas hårstråna. Av den anledningen erbjuds en bra lösning av ömtåliga örtdestillat och spraybalsam.

Dessutom bör sådant hår regelbundet behandlas med balsam som innehåller proteiner, uppmjukande medel och lätta, flyktiga silikoner (cyklohexasiloxan, cyklometikon, cyklotetrasiloxan, dimetikonkopolyol, laurylmetikonkopolyol). Dessutom kan du också använda olika typer av fuktmasker som innehåller till exempel aloe, hyaluronsyra, urea och andra fuktgivande ämnen.

En av de bästa skönhetsbehandlingarna för håret med medelporositet är håroljning. Av den anledningen rekommenderas det att applicera naturliga oljor i håret en gång i veckan, bäst om det görs med oljor som innehåller omega-7 och omega-9 fettsyror.

Eftersom håret med medelporositet ofta är kännsligt, är det själva hårtypen som blir svagare under... sömnen. Det beror på att hårstråna gnuggar örngott och dras medan vi ligger på dem. Av den anledningen är det en bra idé att ordna håret i en lös bulle eller fläta vid läggdags.

Håret med medelporositet bör redas ut på grund av antingen en delikat borste gjord av naturliga borst eller en kam med breda tänder. När det kommer till torkning är det bäst att använda en ljummen luftström från en hårtork. Den slätar ut hårets hårfjäll och lämnar hårstråna glänsande. Kom också ihåg att klippa hårtoppar regelbundet eftersom de är den ömtåligaste delen av håret med medelporositet.

Schampo för medium porositet hår

När du väljer ett schampo för håret med medelporositet bör du fokusera på din hårstråtyp och matcha den till, till exempel typ av lockar eller hur mycket fett håret är. Dessutom bör ett sådant schampo inte överbelasta. Därför skulle det vara bättre om du väljer ett färglöst schampo istället för ett mjölkigt och tjockt som är avsett för hår med hög porositet.

Balsam för medium porositet hår

Först och främst måste ett balsam för medium porositet hår vara lätt, vilket betyder att det inte ska överbelasta håret eller lämna ett skikt av fett på stråna. Denna typ av hår gillar att få vatten och skyddas mot mekaniska skador. Därför är det bäst att välja ett balsam som innehåller fuktgivande fuktighetsbevarande medel och ett stort antal mjukgörare. En annan viktig del av hårvård med medelporositet är skyddet av hårändarna. Av den anledningen, hoppa då inte över att applicera speciella serum eller en högkvalitativ hårolja.

Om ditt hår är tunt så bör man välja ett spraybalsam eller en lätt leave-in hårdimma. Sådan kosmetik skyddar och jämnar ut håret utan att överbelasta det.

Intensifiera din hårvård en gång i veckan genom att använda en mask som rensar, ger näring och stärker stråna, vilket gör dem snyggare. Tack vare Nanoil kan du välja en av de högkvalitativa hårmaskerna som är baserade på ingredienser som är väsentliga för hår med medelporositet. Vänd dina tresses med en flytande silkemask eller prova den kraftfulla hårmasken med arganolja.

Oljor för håret med medelporositet 

Som nämnts ovan är hårstråna med medelporositet täckt av nagelband som lyfts något. Mot bakgrund av detta bör oljor som används för att konditionera sådant hår vara gjorda av medelstora molekyler. Leta efter de vars sammansättning domineras av omega-7 och omega-9 fettsyror. Den finaste blandningen av sådana oljor är Nanoil for Medium Porosity Hair.

Oljor och kosmetiska smörrekommenderas för medelporöst hår

 • Baobabfröolja - skapar en mikroskopisk skikt på håret som motverkar vattenförlust. Denna olja bekämpar yttre angripare, jämnar ut håret och lämnar det glänsande.
 • Arganolja - är kraften hos antioxidanter som bromsar cellernas åldrande. Den ger skydd mot höga temperaturer som genereras under värmestyling. Det djupregenererar keratinstrukturen i försvagat hår.
 • Jojobaolja - i grund och botten är det ett flytande vax pressat från grå boxbusknötter. Det uppfattas som exceptionellt på grund av det otroligt höga squaleninnehållet. Det förebygger fetthår genom att bromsa sebumproduktionen. Det rengör huden och botar mjäll. Samtidigt är oljan bra på att ge näring vilket gör den till en räddning för uttorkat hår och hårbotten.
 • Macadamiaolja - den penetrerar hårbotten och hårsäckar på nolltid. Macadamiaolja är oersättlig när det kommer till hårvård med medelporositet hår eftersom den inte tynger ner håret utan reglerar sebumsekretionen, lugnar irritationer, lindrar, återfuktar, mjukar upp och ökar hårets elasticitet.
 • Avokadoolja - fyller på håret med vatten och intensifierar dess glans. Beskrivs som oljor med 7 vitaminer, det är det finaste balsamet och multivitaminet för hår. Den jämnar ut hårfibrer, lämnar hårstrån glänsande, förhindrar friss och sprödhet. Det ökar hårets hanterbarhet.
 • Sötmandelolja - skyddar håret mot skador, är känsligt och välabsorberande. Den är känd för att tillföra glans till matt hår och för att lindra irriterad hårbotten. Sötmandelolja är gjord av 55 % omega-9-fettsyror. Vitamin B som denna olja innehåller ansvarar för att hantera processen för korrekt hårtillväxt.
 • Risolja - den innehåller kalcium, magnesium, kalium, fosfor, mangan, järn, fibrer tillsammans med vitamin E och K. Den är högt värderad på grund av dess höga koncentration av fytosteroler, tokoferoler och γ-Oryzanol, som är ämnen som saktar ner åldrande av celler och hårbotten och förhindrar håravfall.
 • Druvfröolja - den uppvisar lugnande och regenererande egenskaper. Denna olja behandlar mjäll, psoriasis, överdriven talgproduktion och fet hårbotten. Den skyddar hår och hårbotten mot solstrålning, kemiska och mekaniska skador samt frekventa frisörbehandlingar (d.v.s. färgning, föning och uträtning).
 • Havtornsolja - den innehåller en hög koncentration av antioxidanter, palmitoleinsyra (omega-7) och tanniner, flavonoider, bor, mangan och vitaminerna A, C och K. Denna olja stimulerar kollagensyntesen och förstärker bindningar i håret som därmed vinner hår. elasticitet och blir lätt att styla. Havtornsolja påskyndar hårväxten, fyller på hårstrån med vatten, vårdar och ger näring.

Vad är andra saker som medelporöst håret gillar?

 • Keratin - som är en naturlig beståndsdel i håret. Det är en bra idé att behandla håret med keratinmask en eller två gånger i månaden. Detta kommer att fylla upp alla luckor i hårstrukturen och fixa mikroskador.
 • Hyaluronsyra - den återfuktar inte bara, jämnar ut håret och skyddar mot skador. Hyaluronsyra gör också håret snyggt och fullt av glans. Dessutom hjälper den till att fixa alla luckor i hårstrukturen, tar hand om hårbotten genom att skydda den mot uttorkning och irritation.
 • Fruktos - det är samma socker som vanligtvis används i livsmedelsindustrin. Fruktos är perfekt att behandla håret med medelporositet eftersom det återfuktar och samtidigt förstärker hårstråna och skyddar mot skador. Det är värt att komma ihåg att detta "söta" ämne är kopplat till en av hårets beståndsdelar - keratin - så det är bra på att regenerera och förstärka. På grund av fruktos blir håret med medelporositet starkt och dess ytliga lager återuppbyggs märkbart.
 • Sidenproteiner - de ger näring till håret, återfuktar och konditionerar hårtoppar. Sidenproteiner är ansvariga för hårets glans och utseende. Dessutom täcker proteiner håret med mikroskopisk film som främst skyddar mot uttorkning och regenererar hårstrån. Dessutom förhindrar det friss och statisk elektricitet.
 • Hallon- eller äppelvinäger (i form av hårsköljning) - det hjälper till att stänga de upphöjda hårnagelbanden, jämnar ut håret och låter hårstråna återfå sin förlorade glans. När det kommer till hårbotten blir den rengjord och dess pH-nivå blir balanserad.
 • Solskyddsmedel - UVA- och UVB-skydd är kärnan i hårvård med medelporositet. Solstrålning uppmuntrar hårfjäll att öppnas vilket leder till cortex-skador (inre hårstruktur). Som en följd av detta kan håret med medelporositet ändra sin porositet till hög, bli torrt och sprött, kan börja förlora sin spänst, mjukhet och glans. Dessutom blir den mer benägen att gå sönder och topparna splittras lätt. Även blir hårsäckar svagare, vilket leder till förstärkt håravfallsproblem. Håret kan sluta växa helt. Därför, särskilt under sommaren, sök efter naturliga oljor som erbjuder naturliga UV-filter. Under en dag, behandla dina hårstrån med en lätt hårdimma med högt solskyddsfilter.
 • Vitamin A (retinol) - reglerar arbetet med oljiga körtlar, bekämpar mjäll, förstärker håret och skyddar hydrolipid skikt i hårbotten.
 • Vitamin E - vanligen kallat "ungdomsvitamin", är en effektiv antioxidant som bromsar åldringsprocesser. Det påskyndar celldelningen i hårbarken vilket gör att håret växer ordentligt, bevarar sitt goda tillstånd, regenererar och blir motståndskraftigt mot skador.
 • Provitamin B₅ - förbättrar hårets utseende och tillstånd, skyddar och stimulerar hårväxt, förhindrar skador och tar hand om hårtoppar.

Håret med medelporositet - saker att undvika

Kännsligt hår, som är snabbt att tynga ner, tål inte tunga och tjocka masker och krämiga schampon som byggs upp vid rötterna och är svåra att skölja från håret med medelporositet. Sammansättningen av produkter är lika viktig. Man måste inse att håret med medelporositet kan bli uttorkat och matt definitivt snabbare på grund av att det kommer i kontakt med syntetiska ämnen i schampon och balsam.

Schampobeståndsdelar som håret med medelporositet inte passar ihop med är: monohydroxialkohol (dehydrerar), silikoner (finns i håret), starka rengöringsmedel och konserveringsmedel (irriterar).

Försök också undvika tunga, komedogena och svåra att ta bort silikoner som simetikon, trimetikon, trimetylsiloxisilikater. Kontrollera dessutom alltid om en speciell olja, mask eller balsam som du vill applicera är lämplig för din hårtyp. När det gäller håret med medelporositet betyder mindre mer. Använd därför bara ett fåtal produkter som är av hög kvalitet och som passar ihop med din hårstruktur.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Arganolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy