Hårfärgning utan färg! Hur gör man håret mörkare på ett naturligt sätt?

Hårfärgning utan färg! Hur gör man håret mörkare på ett naturligt sätt?

Kvinnor älskar att ändra sin image. Mörkning av hår är det vanligaste valet när det gäller att ändra utseende - det är ganska ofta början på mer livsförändrande beslut. Hur gör man håret mörkare med naturliga medel utan några hårfärger? Vad sägs om att använda mörkare sköljmedel? Upptäck de bästa metoderna!

Hårfärgning är definitivt den vanligaste hårbehandlingen som utförs på salongen. Vi gillar sällan vår naturliga hårfärg, och dess struktur passar oss inte ofta heller. Det är därför hårstyling, till exempel keratin håruträtning, laminering är en andraplats till färgning. Är det möjligt att ändra utseendet på ditt hår utan ett besök på en frisörsalong? Ja självklart!

Om du vill mörka håret behöver du inte våga dig med kemiska ämnen. Därför, om du inte planerar några drastiska färgförändringar, kan du gå vidare och använda de naturliga sätten att mörkna håret - utan kemiska ingredienser och utan att skada hårets hälsa.

Vad användar man för att mörka håret?

Istället för att undra hur du gör ditt hår mörkare, välj först rätt produkten. Även om det första man tänker på när man pratar om hårfärgning är färgningsmedel, är det värt att fördjupa sig djupare i ämnet eftersom det finns många fler möjligheter. Den mest populära lösningen är att byta hårnyansen med te eller kaffe. En bra ersättning för kemiskt förpackade produkter är också en naturlig hårfärgning, vilket betyder - henna. Du måste dock använda den skickligt så att nyansen du får är naturlig och inte för rödaktig (såvida det inte är resultatet du förväntar dig). Det rekommenderas också att använda sköljningar, till exempel gjorda av salvia, nässlor, valnöt eller ekbark. För dig som är modigare kan du också använda lök eller sojasås för att mörka håret, även om lukten av båda dessa ingredienser effektivt kan avskräcka dig från att göra det. Men alla fans av naturlig hårvård kommer att vara som alternativet som erbjuds av hårmörkande oljor, bland vilka de två mest populära är: [ricinolja] och amla. Som du kan se är naturlig hårfärgning möjlig och med mer än bara en enda metod.

Inte alla hårtyp kan mörkas naturligt!

Att tona hår utan ordentlig färg är ett riktigt lockande alternativ. Det är dock värt att komma ihåg att inte alla kan göra det. Effekten av naturliga färgingmedel är särskilt synlig på ljust hår, även om nyanser av brons också kan ändras av flera toner. Ändå är det naturliga sättet att mörka håret en lämplig metod endast för människor som inte förväntar sig en stor förändring. Genom att använda lättillgängliga ingredienser kan vi göra håret mörkare, men det blir ett delikat och väldigt subtilt resultat.

Rolig fakta! Naturligt hår som inte har färgats tidigare är mer mottagligt för mörkare. Kvinnor med en naturlig hårfärg kan enkelt införa ändringar utan att använda ett färgämne.

Dessutom är det också mycket viktigt att fastställa hårets kondition innan färgbehandlingen. Ju mer skada håret är, desto värre blir effekterna. Örter kan dessutom torka ut hårstrån. Dessutom kommer friskare hår att utveckla färgen mer intensivt och resultatet blir mer jämnt. Alla dessa omständigheter måste beaktas innan man beslutar om man ska mörka håret utan färg eller inte.

Hur mörker man håret på ett naturligt sätt?

Lär känna de TOP 10 naturliga sätten att mörka ditt hår utan färg. Det räcker att välja rätt ingredienser och skickligt införliva dem i din dagliga vård så att du efter några hårtvättar kommer att kunna njuta av mörka och vackra nyanser. Det enda villkoret är den systematiska tillämpningen av den valda metoden, eftersom vi tyvärr inte kommer att märka effekterna efter bara en användning.

Kolla in hur du gör håret mörkare på ett naturligt och enkelt sätt.

1. Mörka håret med kaffe

För att mörka håret med kaffe kommer naturligtvis en stor mängd kaffe att behövas, helst nymalet. Snabbkaffe och kaffedrycker fungerar inte. Hur mörkar man håret med kaffe? Du kan göra det på två sätt, och var och en av dem har sina egna fördelar.

  • Skölja med kaffe för mörkare hår - lägg några matskedar nymalet kaffe i en kastrull med 500-700 ml vatten; koka i några minuter och låt sedan svalna; innan du använder kaffesköljningen, sila av den (sumpen kan hindra sköljningen); först, blötlägg håret i en skål med sköljningen, häll sedan kaffevätskan över håret, låt rinna av och hårföna som vanligt eller låt det lufttorka.
  • Hår mörkare kaffemask - häll kokande vatten över en stor portion malet kaffe, se till att vattnet når cirka 1 cm över kaffenivån; blanda, och låt stå åt sidan i 10 minuter. När det svalnat, applicera det på håret; kaffemasken ska fästas med en duschmössa och en handduk. Vänta sedan minst 15 minuter; efter denna tidsperiod ska håret sköljas noggrant (tvätt inte) och hårföna eller låta det lufttorka.

2. Mörka håret med te

På samma sätt kan vi använda svart te, som också ger färgande egenskaper. Att göra håret mörkare med te kräver förberedelse av en ordentlig sköljning. I en liter kokande vatten, brygg 3-4 matskedar svart te (med hela blad eftersom de har den starkaste färgen). Vi kan också lägga till lite färska nässlor (torkade löv har inte färgande egenskaper), vilket ytterligare kommer att stärka håret och förbättra dess färg. Nässla ger inte håret en grönaktig färg om den används i en duett med svart te. Förbered brygden och skölj sedan håret efter tvätt och låt det lufttorka eller använd en föning.

3. Mörka håret med ekbark

Vad mer kan du mörka håret med? Om du inte är ett fan av kaffe och te som mörknar hårsköljningar, prova sedan ekens bark. Det är en ingrediens som har en extra egenskap eftersom den förhindrar överdrivet håravfall och fetthår. Men ändå, oftast används ekbarken för att mörka håret. Förbereda en hårsköljning genom att använda cirka 50 g ekbark (finns i hälsobutiker) och koka den ivatten i 15 minuter. Efter att ha silat och kylt ner det har du en hårsköljning som gör håret mörkare, som bör användas efter varje tvätt av håret, för att gradvis förstärka färgen.

4. Mörka håret med henna

När det gäller att mörka håret utan färg kan du inte glömma henna. Denna ingrediens från Mellanöstern är förknippad med keratin i håret, vilket är anledningen till att den ger möjlighet till semi-permanent färgning utan användning av kemiska ämnen. Det bästa att använda är naturligt henna, eller pulveriserad lawsonia, som blandas med citronsaft eller annan sur vätska. Innan vi börjar färga håret med henna måste den beredda blandningen lämnas i flera timmar för att släppa färgen. Efter denna tid applicerar vi det på håret, håller i ungefär en timme och tvättar ner. Det är värt att komma ihåg att håret mörkt med henna kan vara koppar till en början, men med tiden kommer färgen att börja fördjupas.

Tips: om du vill att hennan ska mörka håret till en lite annan nyans än rött, kan den blandas med till exempel indigo (det färgar håret varmt brunt) eller amla (det ger håret en kall brun nyans) .

5. Mörka håret med ricinolja

Också håroljning kan vara en bra lösning om du letar efter ett naturligt sätt att mörka ditt hår. Det finns oljor som, när de används regelbundet, inte bara ger näring, stärker och förbättrar glansen, utan också ändrar hårets naturliga färg. Vilka oljor kan göra ditt hår mörkare? Precis som kamomillbryggan kan ljusna, kan ricinolja, amlaolja eller valnötsolja göra håret mörkare. Ibland används också olivolja, men det fungerar bättre i en duett med färgade örter.

6. Mörka håret med salvia

Hur mörkar man håret med örter? Egentligen är det väldigt lätt. Det viktigaste steget är att samla in rätt uppsättning örter som har känsliga färgegenskaper. Salvia, nässlor, rosmarin och åkerfräken är bäst lämpade. Förbered bara en stark brygd, kyl ner den och skölj håret med den efter varje tvätt. Örterna kommer att stärka den naturliga färgen och ge effekten av mörkare hår.

Obervera! Att tona håret med örter är riskabelt eftersom det kan bli väldigt torrt. Om du bestämmer oss för att prova denna metod måste du komma ihåg intensiv återfuktning och regenerering.

7. Mörka håret med sojasås

För många människor kan det låta förvånande att du kan använda sojasås för att mörka håret. Innan du applicerar det på ditt hår är det värt att blanda det i förhållandet 1: 1 med vinäger, vinägers surt pH kommer att stödja absorptionen av färgämnet i sojasåsen. En sådan blandning bör användas som andra sköljningar, det vill säga för att spraya håret efter tvätt. Tyvärr gör den mycket intensiva lukten av en sådan hemmagjord kosmetika till den minst populära hårtonings metoden.

8. Mörka håret med valnötter

Valnötter har också mycket starka färgegenskaper. I det här fallet kan du också förbereda en sköljning som gör ditt hår mörkare. Du behöver bara 2-3 nävar valnötter, som ska delas i mindre bitar och kokas (allt, inklusive skal, skal, fruktkött) i 20 minuter. Efter att ha kylt ner och silat av, fungerar denna brygd utmärkt som sköljning som kan användas efter varje hårtvätt. Det är värt att köpa engångshandskar, för att inte färga handflatorna samtidigt. Hår sköljt med valnötsinfusion ska lämnas att lufttorka i en halvtimme, skölj sedan med rent vatten igen för att återställa hårets mjukhet.

9. Mörka håret med lök

Hur mörkar man håret utan färgämnen? Om du inte gillade någon av de åtta tidigare idéerna kan du använda... lök. Dess skal (används bland annat för att färga äggskal som dekoreras till påsk) är också bra för hårvård. Löksköljningen kan göra håret mörkare upp till flera toner. Du behöver två nävar lökskal och tre koppar vatten – koka alla ingredienser på låg värme i en halvtimme, låt stå över natten, rinna av och använd för att skölja håret. För att uppnå bästa resultat är det en bra idé att ha håret i en skål fylld med skölj i flera minuter eller (bekvämt) skölja och svepa in håret i en duschmössa och en handduk utan att pressa ut överflödigt vatten. Efter 15 minuter borde håret sköljas igen med rent vatten och tillåtas lufttorka.

10. Mörkna håret med gentiana

Innan vi fortsätter att tona håret med gentian, låt oss svara på frågan: vad är det för någonting? Gentiana (även känd som gentiana violett) är en intensiv violett lösning som används för sårdesinfektion. Det har inte bara bakteriedödande och antiseptiska egenskaper, utan det kan också naturligt färga strängarna. Att mörkna håret är inte svårt och ger omedelbara, mycket synliga effekter. Blanda en liter vatten med några droppar gentianaviol (2-3 droppar för blondiner, max 10 för brunetter) och skölj sedan håret med några dagars mellanrum. Nackdelen är att om den används för ofta kan den torka ut håret och lämna en lila nyans.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Arganolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy