Sommarrytmer! De bästa frisyrerna för festivaler (och mer)

Sommarrytmer! De bästa frisyrerna för festivaler (och mer)

Sommarmusikfestivaler består av en blandning av olika stilar och färger. Den perfekta frisyren för en festival är en slarvig, förstärkt med intensiva färger och tillbehör som matchar hela stilen. Upptäck de bästa frisyrerna för festligheter!

En gång var de en möjlighet att lyssna på bra musik. Idag har det förvandlats till modevisningar och en plats där nya trender inom smink och styling tas fram. Lär känna de bästa frisyrerna för musikfestivaler och var trendig i sommar!

Festivaler med stil och färger

Allt som du behöver göra är att kolla igenom festivalinspirationerna på Instagram för att se att sommarmusikevenemang är en fest av färger och en blandning av olika stilar. Konsten förs samman här med de senaste trenderna och mode. Det är inte endast outfiten som räknas, utan också smink, smycken och naturligtvis rätt frisyr för festivalen, vilket helt återspeglar dess atmosfär. För festivaldeltagarna är det som ett extra smycke, ett körsbär på toppen av varje festivalstil.

DE BÄSTA FRISYRERNA FÖR FESTIVALER

Andan i varje festival återges på enklast sätt med rätt styling. Frisyrer för festivalen kan vara fulla av färger, energiska, rufsiga och röriga. Du kan ge dem en festivallook med rätt hårnålar, färger och hårdekorationer. De kommer att vara ett perfekt komplement till olika stilar som hippie, boho eller rock. Du kan inspireras av frisyrer från catwalks eller få trender från år sedan. Din egen fantasi sätter gränsen.

Vet du inte vilken frisyr man ska få till en musikfestival? Var även uppmärksam på färgerna och tillbehören. I det här fallet betyder mindre inte bättre.

Festival frisyr - stora trender

FLÄTOR

Bland alla frisyrer på festivaler är alla versioner av flätor alltid de som dominerar. Populariteten hos denna frisyr beror på enkla saker, imponerande utseende och de möjligheter den erbjuder. Det finns flera olika typer av flätor, som fisksvansar, fashionabla holländska eller franska flätor, eller de tre trådarna flätade. Flätan kan vara singel, symmetrisk på två sidor eller bara ett komplement till en frisyr. Flätan kan flätas från luggen eller bara från delar av håret för att få frisyren att se bättre ut. Det är bra att komma ihåg att flätan i festivalutgåvan bäst presenteras i en rörig slarvig version med löst hår och blommor eller dekorationer fästa mellan hårstråna.

BULLAR

Den perfekta frisyren för festivalen måste vara effektiv, och det är vad topknots är. För en sommarmusikfestival fungerar en lös, voluminös, med sidledes lösa hårstrån eller lugg. En bra bas för en hårbulle är vågor, då den ser ännu effektivare ut. Om vi planerar att sätta upp håret i en bulle till festivalen har vi flera alternativ -  en slarvig bulle på toppen av huvudet, en dubbelbulle, en fransk bulle, en samuraibulle med slarvigt hår längst ner eller en bulle flätad med en fläta. För att ge den karaktär kan du fästa blommor på den, linda den med färgglada stringtrosor eller en halsduk och till och med täcka ditt hår med en glitterdimma.

HÄSTSVANS

Du kan göra hästsvansar! Medan en vanlig hästsvans kan verka för tråkig att ha som en festivalfrisyr, men i kombination med en fransk fläta eller färgglada tillbehör kommer den att vara fantastisk. Hästsvansarna är ett bra alternativ till löst hår och updos, samlas håret och hålls undan från ansiktet. Å andra sidan faller en del av hårstråna löst på axlarna.  Frisyrer för festivalen erbjuder ett brett utbud av möjligheter, även om vi väljer en vanlig hästsvans. Vi kan göra det tätt, något lägre eller nära nacken. Kom dock ihåg att det ser bäst ut på mycket långt hår eller om du bär hårförlängningar.

VÅGOR

De som älskar löst hängande hår kan frestas av subtila lockar eller strandvågor. Frisyrer för festivalen måste vara fulla av volym, och därför lyfts håret vid rötterna med en mousse eller ett speciellt pulver och sedan används en stor rund borste före styling. För att ge frisyren lite volym kan du köra fingrarna genom rötterna, pressa in lite lätt olja eller spraya den med en dimma. Poängen är inte att låta håret ligga platt, utan att ge det den vindblåsta effekten. Festival vågigt hår ser lysande ut på egen hand, men de passar också perfekt för mer styling. Subtila vågor är den bästa basen för festfrisyrer.

Festival frisyr - färgpalett

Hårfärg är väldigt viktigt för frisyrens utseende. När det kommer till festivalfrisyrer är det särskilt viktigt, eftersom varje styling för en sommarfest utomhus bygger på en djärv kombination och lek med färger. Du kan fritt kombinera och färga håret, skapa en ombre-effekt, regnbåge eller färga bara enskilda hårstrån, till exempel för att variera och förbättra utseendet på en fläta. Vilken hårfärg passar festivalen bäst?

  • Pastellfärger (mestadels) av rosa, blå, violett
  • Mycket ljust hår i blått, grått eller vitt
  • Holografiska eller regnbågsnyanser

Om du inte vill ha rosa hår varje dag, använd hårkrita eller en hårfärgningsspray - effekterna blir tillfälliga.

Festivalfrisyrer - tillbehör

• Hårkransar - det mest lämpliga tillskottet till festivalen är en frisyrblomma. Hippiestilar kompletteras perfekt med kransar av levande växter eller konstgjorda kompositioner. De senare är bättre lämpat för festivaler på grund av dess hållbarhet. Kransen kan vara mycket imponerande eller känslig, den kan bäras på huvudet eller i form av ett blommigt rep som är handvävt i håret. Det ger lätthet till varje stil.

• Hårblommor - enskilda blommor kan också blandas vackert i håret. En intressant festivalfrisyr kan också varieras med endast en blomma fäst, till exempel bakom örat eller vid toppknuten. Ett sådant tillägg kommer att göra hela utseendet mer feminint.

• Pannband - om kransen i håret inte matchar outfiten, är ett pannband ett bra alternativ istället. Det kan också dekoreras med blommor, ha blommönster och naturliga färger. Men det kan också vara av spets, och passar då bättre in i boho-stilen. Pannband är ett bra komplement till festivalfrisyren, men den måste dekoreras och perfekt matcha stilen på frisyren och outfiten.

• Hårband - i många fall ger pannbandet och kransen inte sådana möjligheter som ett hårband. Rockbandana eller girlish silkes hårband passar bättre för hår. Du kan använda dem för att skapa pin-up tjejstilband, knyta runt en snygg toppknut eller hästsvans, eller till och med fläta den för att ge håret ett mer intressant utseende.

• Hårsmycken - detta är ett tillägg till frisyren för det fina festivalutseendet, speciellt om du planerar för en boho-styling. Vackra kedjor som löst faller längs håret, ringar, stift eller hårglas med smyckesdekorationer; Allt detta kommer att vara lämpligt för en musikfestival. Hår är ett så tacksamt material att du kan lägga allt i det. Smycken kan bara vara ett komplement eller så kan det fungera som ett pannband.

• Färgglada remmar - när du inte riktigt vet hur du stylar håret för en festival eller om du inte har tid för uppsättningar som kräver mycket tid, kan remmar vara till hjälp. Fäst dem bara på enskilda band, och även löst hår kommer att få ett nytt utseende. De i nyanser av brunt kommer att bevisa sig i rustika stilar, och färgglada kommer att vara ett perfekt komplement till hippiefrisyrer. Du kan behandla dem som färgglada höjdpunkter eller hjälpa till att hålla din frisyr på plats.

• Hårtatueringar - metalliska tatueringar kan bäras inte bara på kroppen utan också på håret. Denna typ av dekoration passar perfekt in i festivaltrender. Dessutom passar de nästan vilken styling som helst och ser otroligt effektiva ut. Hårtatuering kan ha geometriska, orientaliska eller blommönster i nyanser av guld och silver. Detta är ett perfekt alternativ för rakt hår eller snygga frisyrer. Tyvärr förlorar en sådan tatuering sitt ursprungliga utseende när man bär vågor.

Vilken kosmetika ska man använda för en festivallook?

Att förbereda håret för vad som väntar på festivalen kräver en passande kosmetika. Produkter som skyddar mot sol, vind och damm är ett måste att ha. Texturiserande kosmetika som ger volym och färg kommer också att vara användbara. Vilka hårkosmetik är värda att använda på festivalen?

Hårolja - detta är det grundläggande steget om du vill att festivalfrisyren ska se bra ut och inte ha en dålig effekt på hårets tillstånd. De flesta oljorna innehåller naturliga UV-filter, så de skyddar mot solen. De hjälper också till med hårstyling, förbättrar ljushet och flexibilitet, samt betonar lockarna. Det är värt att blanda en lätt hårolja med iriserande ögonskuggor och bära med sig; om det gnids in i håret förhindrar det att det faller ut och gör det ljusreflekterande.

• Termiskt vatten – kan användas som en dimma för att ge håret perfekt återfuktning och näring även under svåra förhållanden. Termiskt vatten är rikt på värdefulla ingredienser och ger ditt hår mjukhet, jämnhet och glans.

• Havssalt - det hjälper till att uppnå effekten av strandvågor på håret, vilket är en av de mest intressanta frisyrerna för festivaler. Sprayer är gjorda på havssalt och kan behandlas som en dimma, som ska sprutas på håret och pressas in i hårstråna. Effekten kommer att vara längre på tunt hår. Det är värt att komma ihåg att (trots dess värdefulla egenskaper) havssalt som används i överskott kan skada håret, det kan torka ut det, orsaka krusighet och öka matthet. 

Hårkrita - hårfärgning med krita är det perfekta valet för musikfestivaler. Det så kallade krithåret är ett hår med ovanliga, mycket djärva färger som uppstår med hjälp av hårfärg. Det är lätt att använda, att tvätta bort vid första tvätten och låter dig färga hela håret, utvalda delar eller endast för att framhäva det i vilken färg du vill.

Färgspray - precis som hårkritan finns det färgsprayer som kan köpas i de flesta apotek. Musikfestivalfans älskar den här produkten eftersom den färgar håret tillfälligt, sprider sig lätt, inte gör ont och är borta efter en tvätt. In-spray hårfärger finns i många nyanser, för blondiner och brunetter.

Torrschampo - är praktiskt och låter dig ta kontroll över håret, vilket tenderar att bli fett snabbare på sommaren. Om du snabbt vill uppdatera håret, använd ett torrt schampo och arbeta överskottet med fingrarna. Dessutom kommer denna teknik också att ge festivalfrisyren önskad volym.

SOMMARMUSIKFESTIVALER

Var ska man använda idén till en frisyr för festivalen?

En av de mest populära är The Coachella Valley Music and Arts Festival - en årlig musik- och konstfestival som hålls på Empire Polo Club i Indio, Kalifornien, som ligger i Inland Empire's Coachella Valley i Coloradoöknen i över 20 år! Detta är den största musikfestivalen inom detta i USA. Det är inte konstigt att mångfa kändisar och bloggare från hela världen deltar i detta evenemang. Coachella-festivalen ger dig möjlighet att visa dig själv och bli de nya trendsättarna.

Lyckligtvis finns det mycket fler möjligheter att visa dig själv på. Musikfestivaler i liknande klimat inkluderar till exempel Lollapalooza i Chicago, Bottlerock Napa Valley i Kalifornien, Hangout Music Festival på Gulf Shore Beach i Alabama. Européer kan gå till närmare musikfestivaler som Bonnaroo Music & Arts Festival i Manchester, Primavera Sound i Barcelona, Tomorrowland i Belgien eller Open'er Festival, Orange Warsaw Festival eller OFF Festival i Polen.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Jojobaolja
Arganolja
Värmeskyddande spray
Ansiktsserum med retinol
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy