Hårvårdsfantaster är förtjusta i den! Spa i hemmet för hår med oljebehandlingar och Gör-Det-Själv-produkter

Hårvårdsfantaster är förtjusta i den! Spa i hemmet för hår med oljebehandlingar och Gör-Det-Själv-produkter

Varför är människor som är galna i hårvård så intresserade av hårbehandlingar i hemmet? För att de är budgetvänliga och supereffektiva. Hela hårbehandlingen sker på en bekväm plats - i ditt eget hem. Du känner dig fri, du kan lyssna på musik, läsa... plus att hårvårdsrutinen är direkt inriktad på DITT hårs behov - det är du som väljer produkter och ger håret exakt vad det behöver. Att förbättra skönheten är bekvämast hemma hos dig själv, ingen annanstans. Tack vare en sekvens av intensiva behandlingar har din frisyr en chans att få en omedelbar skönhetsboost.

Hår SPA, långsam skönhetsritual, naturliga hårbehandlingar, Gör-det-själv Hår SPA - det finns många namn och bara ett mål - maximal näring och märkbar förbättring av hårets utseende och kondition. Som ett resultat ser ditt hår ut som om det behandlats på en avancerad hårsalong. Skillnaden är att du känner dig friare och att behandlingen är billig och avkopplande. Du kan ägna en hel dag, t.ex. en söndag, enbart åt hårvård: på fritiden, enkelt, helt koncentrerad på håret. Hårfantaster älskar att kombinera hårbehandlingar med andra skönhetsritualer, t.ex. ansiktsmasker och skrubbor, olika spa-behandlingar för naglar, vårdande bad för fötterna osv. Hur är det med håret? Det genomgår en total makeover på bara en dag.

En dag för ditt hår - vad behöver du för en lyckad makeover?

1. Ledig dag - när du inte förväntar dig arbete eller går ut, det är en långsam, trevlig dag och du kan ägna den åt dig själv eller dina nära och kära (en olja eller mask i håret stör inte när du tittar på en bra film med familjen).

2. En vän - bjud ditt hår på SPA tillsammans med din vän - allt du behöver är några idéer om hur du ska spendera tiden: favorit-tv-program, matlagning etc. Din vän kommer säkert att göra den här dagen mycket roligare. Det är också trevligt att testa olika behandlingar och produkter tillsammans. Men om du känner att du behöver ensamhet och isolering - gör det uteslutande till din egen dag.

3. Bekväma kläder - innan du applicerar oljor på håret, gnider in valda produkter i hårstrån och hårbotten och sköljer håret - byt om till bekväma kläder; inte de som inte får bli feta eller skadade.

4. Lämpliga produkter - en SPA-dag för håret har en riktigt stor fördel eftersom du kan använda olika produkter och ämnen som ditt hår saknar för tillfället. Rätt produkter är nyckeln till anständig och effektiv hårvård.

5. Handlingsplan - för att få ut det mesta av alla produkter måste du använda dem i rätt ordning. Det är det enda sättet att göra hårbehandlingen målinriktad och ostörd. Du är på väg att upptäcka den bästa hårbehandlingen hemma steg för steg.

6. Ljus och eteriska oljor - om du vill förvandla hemmets SPA till en professionell ritual kan du använda aromaterapi för att lugna sinnena och slappna av helt och hållet. Tänd ett ljus och använd din favoritdoftolja.

Hår SPA-dag, fördelar - vad får du ut av hembehandlingar?

1. Avslappning och vila för hela kroppen - även om det reparerar håret får det hela kroppen att vila. Därför kan du betrakta denna SPA-dag i hemmet som en fullständig återställning efter hela den hektiska veckan. Det är ta det lungt-trenden i sin renaste form.

2. En enorm förändring till det bättre när det gäller hur håret ser ut - den förbättrade glansen, strukturen och volymen är synlig för blotta ögat. 'Direkt vackert hår' är ett av skälen till att ägna en hel dag åt hårvårdsbehandlingar.

3. Ren hårbotten - varför är det så viktigt? Om vi använder en jämförelse är din hårbotten lika viktig för ditt hår som jord för växter. Om den är förorenad blir det fruktlöst. Om du verkligen bryr dig om rätt hårväxt - håll hårbotten ren, massera den, stimulera blodflödet och bibehåll fuktnivån i hårbotten.

4. Stärkta hårsäckar - en hårsäck är den så kallade hårfabriken. I hårmatrisen sker celldelningen; deras exakta funktion påverkar det växande hårets tillväxt, utseende, hälsa och "kvalitet". Mer styrka och näringsämnen i håret innebär ett snyggare hår. Genom att ge näring till de inre strukturerna utlöser du tillväxten och påskyndar den samtidigt.

5. Reparation och återuppbyggnad av hår - med andra ord förbättring av hårets porositet genom att fylla i luckor på hårets yta och fixa disulfidbindningar inuti. Tack vare de aktiva ämnena, som kan byggas in i hårets struktur, blir håret tjockare och får mer volym och spänst. Du kommer lätt att märka skillnaden i ditt hårs tillstånd - det kommer att ta längre tid att torka (tunt, uttorkat hår torkar omedelbart). Friskt hår behåller mer näringsämnen och binder vatten.

 

INFOGRAFIK 1

 

SPA-dag för ditt hår. Hur förbereder man en hårbehandling hemma?

Ta en titt på vårt detaljerade schema som kommer att förändra din frisyr på bara en eftermiddag, återge dess fantastiska utseende och konditionera den från hårsäckar till toppar. Ta reda på 10 steg som ger dig en total hår-makeover!

1. EXFOLIERING AV HÅRBOTTEN

Att rena hårbotten är en förutsättning för att varje hårbehandling ska lyckas och förstärkas. Undervärderad men ändå rekommenderad även av trikologer - med hårbottenexfoliering kan du bli av med alla gifter, överbelastning av produkter, orenheter, överskott av talg, döda celler och framför allt förbereder den håret och hårbotten för att ta emot aktiva ingredienser. Överflödet av döda celler och uppkomsten av produkter (särskilt stylingprimer eller torrschampon) täcker hårbotten och hårrötterna med ett lager som hindrar aktiva ämnen från att tränga in i porer och hårbotten.

Du kan skaffa en färdig skrubb för hårbotten eller göra det själv. Men en enzymatisk hårbottenskrubbning ger ändå flest fördelar - den är mest exakt och kräver ingen gnidning, vilket gör den känsligast för hårrötterna - den är mest avgörande för tunnare och ömtåligt hår.

Applicera skrubben på fuktigt hår och hårbotten, massera in den en stund eller - om det är en enzymskrubb - låt den verka under den tid som anges på produktens etikett och skölj sedan ur med ljummet vatten. Nu kan du gärna tvätta håret.

2. KLARGÖRANDE SCHAMPO (första hårtvätten)

Det tvättar inte bara bort resterna från skrubben utan renar också hårbotten och hår - den här typen av schampo har en viktig egenskap: det höjer hårets nagelband något för att öka absorptionen och hjälpa dem att ta emot näringsämnen. Med andra ord uppgraderar ett klargörande schampo absorptionen i håret som lätt absorberar aktiva ingredienser.

3. HÅROLJA (BEHANDLING)

Oljor i hårvård och den gamla ayurvediska konsten att smörja in håret utgör grunden för en fantastisk hårvård. Varför? Som de enda ämnena består de helt och hållet av utmärkta ingredienser och vårdar håret på en mängd olika sätt: de förbättrar inte bara den yttre och inre delen av stammen utan stimulerar också lökarna och återställer hårbottens goda form. Det är den mest komplexa hårvård du kan unna dig själv.

Oljor innehåller goda essentiella fettsyror, fytosteroler, flavonoider, karotener, squalan och en rad vitaminer och mikronäringsämnen som garanterar perfekt hårvård. De är exakt anpassade till hårets porositet, vilket är hårets typ (och behov).

Under en dag som enbart ägnas åt hår, gör en fullständig hårbehandling med varm olja: applicera en lätt varm olja på fuktigt hår och hårbotten, massera försiktigt hårbotten och täck håret med en varm kompress för att intensifiera oljans verkan.

VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG!

Håroljebehandlingen står i centrum för systemet och andra sekundära behandlingar kretsar kring oljerutinen. Både mask, hårbottenbalsam och skrubb intensifierar oljans effektivitet genom att komplettera den med näringsämnen och få oljans aktiva ingredienser att verka mer intensivt. Ju bättre oljeblandningen är, desto effektivare blir hela SPA-dagen för ditt hår. För att ge din frisyr det bästa, välj en av de tre Nanoil håroljorna - det är den mest balanserade blandningen av naturliga oljor och stärkande ingredienser (UV-filter, keratin, lanolin, silke, pantenol). Allt för att ge håret de mest värdefulla ämnen som är nödvändiga för reparation och (åter)tillväxt.

4. NÄRANDE OCH ÅTERBILDANDE MASK FÖR ATT EMULGERA OLJAN.

Berikad med vitaminer, proteiner och växtextrakt (för att ge extra näring och emulgera oljan). Ingenting kommer att avlägsna oljan lika lätt som en mask som appliceras efter oljebehandlingen. Den har två funktioner:

● för det första - den tar enkelt bort fet olja från håret så att du är säker på att fettpartiklar är borta och att det inte finns några tecken på dem.

● för det andra - det är en extra dos av näringsämnen för ditt hår. Vilken hårmask ska man välja? Helst den som är rik på fuktbindande ämnen (aloe, hyaluronsyra, urea, sorbitol, fruktos) och proteiner (mjölk-, silkes-, vete-, havre- eller risproteiner, kollagen, elastin, keratin). Masker som innehåller keratin och aminosyror (cystein, cystin, taurin, tyrosin, arginin) fungerar också bra.

VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG!

Om du vill att SPA-behandlingar för hår som pågår hela dagen ska vara meningsfulla och ge resultat, ska du våga satsa på variation - använd en proteinmask (för ökad reparation) en dag, välj fuktgivande medel en annan dag (de ger en fuktstärkande effekt till torrt hår).

5. NÄRINGSSCHAMPO (andra hårtvätten)

Ännu en hårtvätt för att avlägsna olja och mask. Med den andra tvätten kan du undvika att tynga ner håret med näringsrika masker och balsam. Den här gången måste schampot vara annorlunda - vitaminrikt, återfuktande, med proteiner, t.ex. havre eller silke, naturligt som dessutom vårdar hårbotten och upprätthåller balansen mellan hårbotten och hydrolipider.

6. VINÄGER ELLER ÖRTER FÖR HÅRSKÖLJNING

En sköljblandning kompletterar hela SPA-dagen för ditt hår. Den är som pricken på i:et - den ökar glansen, gör håret smidigare, förseglar hårbotten, håller hårbottens pH-värde balanserat, mjukar upp hårstråna och gör dem sköna att röra vid, samtidigt som den avfuktar håret och förhindrar statisk fluffighet.

Äppel- eller hallonvinäger är den mest populära basen för hårsköljning. Du kan skaffa en färdig vinägersköljning eller göra det själv - kolla in de bästa hårsköljningarna i hemmet och ge dem en chans.

7. BALSAM FÖR HÅRBOTTEN

Det sista (men inte minsta) steget för att hålla hårbotten i form. En hårbottenlotion kan ha olika funktioner - välj rätt lotion för att tillgodose behoven hos ditt hår och din hårbotten. Om ditt hår är fett, använd ett växtbaserat balsam som normaliserar talgkörtlarnas funktion. Om du å andra sidan besväras av volymlöst, tyngt hår, välj en lotion som ger volym och lyfter hårrötterna. Det finns också hårbottenbalsam som återfuktar, lindrar irritation eller bekämpar mjäll. Allt beror på din hårbottens tillstånd och ditt hårs behov.

En hårbottenlotion används uteslutande för hårbotten och hårrötterna, så den ska vara mild, naturlig och inte överbelastande. Du behöver inte skölja ur den. Att massera hårbotten under appliceringen stimulerar dessutom hårsäckar och hårbotten.

8. SPRAYA LEAVE-IN BALSAM, LINFRÖGEL ELLER HÅRHYDROSOL.

Om ditt hår är skadat eller om årstiden kräver en intensivare hårvårdsrutin (kyla eller värme) - använd ett lätt spraybalsam, växthydrosol eller en annan leave-in-produkt. Det kommer att skydda din frisyr från de ogynnsamma yttre elementen.

Alla de som är besatta av hårvård talar gärna om olika dimmer eller blomvatten som du kan spraya på ditt fuktiga hår innan du fönar det. De kan också vara rika på naturliga oljor som på ett utmärkt sätt skyddar hårstråna från gifter i luften.

Linfrögel är ett vanligt förekommande naturligt leave-in-balsam. Det fungerar som en otrolig behandling som skyddar, jämnar ut och återfuktar håret. Linfröna har en fantastisk vårdande effekt, tar väl hand om hårtopparna och ger en fin finish. Ett expressrecept för linfrögel innebär att man häller ljummet vatten över några linfrön (de ska vara täckta) och ställer dem åt sidan över natten. Nästa dag är gelen klar att använda (efter att ha dränerat fröna).

9. SERUM FÖR HÅRTOPPAR

Hårtoppar blir torra och skadade snabbast av alla hårdelar. För att undvika att de spricker kan du smörja in dem med ett skyddande serum eller en naturlig olja varje dag. På så sätt kommer de att hålla sig friska och spänstiga, och kommer inte längre att bli frissiga, uttorkade eller splittrade. På din SPA-dag för håret bör du definitivt använda det. Om du inte är så förtjust i silikonbaserade hårprodukter och föredrar naturliga ingredienser - kan du behandla håret med en extra portion linfrögel blandad med en utvald olja.

VIKTIGT ATT VETA!

Linfrögel skyddar inte bara hårtopparna från skador utan jämnar också ut, återfuktar och ökar glansen.Den fungerar som en naturlig stylingprimer och ett leave-in balsam som ökar glansen. För att undvika att tynga ner håret kan du tillsätta lite vatten - mer vatten gör den mer "balsamliknande" och mindre serumliknande.

10. SKYDD MOT VÄRME

Under en SPA-dag ska du fokusera på att reparera håret, så det är bäst att du glömmer bort fönrutinen eller alla typer av värmestyling.

Men om du verkligen måste gå ut och behöver en felfri frisyr kan du använda en värmeskyddande spray innan du tar fram hårtorken. Det är idealiskt om produkten innehåller naturliga ingredienser, samt har en glanshöjande effekt och skonsamt stylar håret. Arganolja blandad med vatten är en naturlig värmeskyddande spray - blanda några droppar arganolja med utvald örtinfusion och spraya på håret före fönrutinen.

 

INFOGRAFIK 2

 

SPA-Dag för håret - de viktigaste frågorna

En dag enbart för ditt hår - hur ofta ska du behandla ditt hår?

Effekterna av en heldagsbehandling är synliga redan efter första behandlingen. Men under veckan tvättas näringsämnena ut, så du bör definitivt ge ditt hår en SPA-dag hemma regelbundet. Du kommer att vinna mest om du ger ditt hår denna typ av näringsboost minst en gång i veckan. På så sätt stärks både hårets stam och hårsäckar ständigt och återgäldar dig med en otrolig vitalitet och ett underbart utseende.

SPA-Dag för håret - hur lång tid tar skönhetsritualen?

Det är svårt att tydligt definiera den tid som läggs på skönhetsvård. Det känns som en extra bonus - det är du som bestämmer hur länge du kan och vill ha en olja i håret. Det kan vara en snabb boost på 30 minuter eller en behandling på flera timmar. Många kvinnor börjar sin SPA-dag redan kvällen innan genom att göra en hårbottenexfoliering, tvätta håret och applicera en oljebehandling precis innan de ska sova. På morgonen följer de sedan upp med andra steg som att applicera en hårmask, använda sköljningar och hårbottenbalsam. På så sätt hinner oljan reparera håret medan de sover. Säkert är 3 timmar det minsta du bör ägna åt hela hårets SPA (kom ihåg att ju mer tid du ger ditt hår, desto bättre resultat får du).

SPA-Dag för håret - vilken av behandlingarna är viktigast?

Oljebehandling av håret är definitivt prioriterat under ditt SPA hemma. Alla andra behandlingar är till för att förstärka effekten och komplettera den genomarbetade, gamla ayurvediska hårritualen. Det är därför valet av oljor spelar så stor roll - välj rätt oljor för din porositet - ditt hårs kondition.

En dag för ditt hår - kan du hoppa över några steg?

Inget händer om du hoppar över ett eller två steg och avslutar din SPA-dag efter den andra tvätten. Kvinnor gillar ofta att använda hårsköljningar och hårbottenlotioner i omgångar, eller så ger de helt enkelt upp dem (t.ex. när deras hårbotten inte orsakar några större problem).

Det var allt. Det är dags att du förbereder lite SPA för ditt hår. Låt det uppleva en total makeover och glänsa och förvåna andra med sin vitalitet.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Arganolja
Jojobaolja
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy