De bästa hårsköljningarna att använda efter hårolja - Recept, resultat

De bästa hårsköljningarna att använda efter hårolja - Recept, resultat

Brukar du dra nytta av håroljebehandlingar? Om du gör det kan du förstärka denna skönhetsritual med hårsköljningar. Inom kort kan det visa sig bli ditt favoritsätt att avsluta hela hårvårdsproceduren - det är precis som det sista kapitlet i en fantastisk bok. Trots att hårsköljningar inte ser märkvärdiga ut är deras verkan verkligen enastående. Resultaten är synliga nästan över en natt: hårstråna får en frisk glans, spänst och blir mjuka igen. Man bör vara medveten om att håret inte är det enda som kan ha nytta av hårsköljning. När man regelbundet behandlar hårbotten med hårsköljning tycks även hårbotten lugnas och läkas. Det bästa med hårsköljningar är att de kan framställas på ett ögonblick genom att endast använda lättillgängliga produkter, som vi i de flesta fall redan har i våra skåp.

Vad är hårsköljningar?

Hårsköljningar är infusions- och vattenbaserade blandningar som man sköljer håret med efter att ha tvättat det (som ett sista steg efter att man avlägsnat skummet från schampot). I korthet ska hårsköljningen hällas över rent hår och sitta kvar till nästa hårtvätt. Det är en vattenliknande, lätt lösning som inte gör håret överbelastat och fungerar på samma sätt som ett hårbalsam Slutligen kan hårsköljningar bestå av en eller ett fåtal ingredienser.

Varför är det värt att använda hårsköljningar?

Om du använder dem regelbundet får håret glans, elasticitet och lätthet av hårsköljningar. Håret blir dessutom jämnare, lättare att hantera och färgen förstärks avsevärt. Hårsköljmedel främjar också hårväxten, motverkar mjäll och lindrar irritationer i hårbotten. De är dessutom erkända som ett utmärkt komplement till hårolja. Hur kommer det sig? De ämnen som används för att framställa hårsköljmedel skiljer sig i de flesta fall från de ämnen som finns naturligt i naturliga oljor. Följaktligen är sammansättningen av hårsköljmedel en helt annan än oljeblandningar eftersom beståndsdelarna är varierade. Genom att använda hårsköljmedel förser vi hårstråna med alla de nyttiga ämnen som oljor normalt saknar.

När ska man använda hårsköljningar?

Hårsköljningar kan tillämpas efter noggrann hårtvätt, men det bästa tillfället att använda dem är direkt efter håroljebehandling eftersom de kompletterar de naturliga oljornas egenskaper och ökar skönhetsritualens effektivitet. Att använda hårsköljmedel är som att sätta pricken över i:et på hårvårdsritualen. Det hjälper håret att återfå den lätthet som det förlorat. Som en följd av detta lyfts håret upp vid rötterna vilket förhindrar att håret blir överbelastat till följd av regelbundna hårvårdsrutiner. Ytterligare en fördel som bör nämnas är att hårsköljningar är erkända för att vara ett effektivt botemedel mot statiskt och frissigt hår. De bör därför inkluderas i och betraktas som en väsentlig del av den dagliga hårvården, särskilt under vinterhalvåret.

Hur applicerar man hårsköljningar?

Hårsköljningar kan appliceras på två sätt:

 1. Precis efter schamponering ska hårsköljningen hällas över fuktigt hår och hårbotten med en efterföljande lätt huvudmassage. Denna metod är utan tvekan snabb, men den är mindre noggrann. Enkelt uttryckt kommer det mesta av hårsköljningen att rinna ner i håret, vilket gör behandlingen mindre effektiv.
 2. Häll hårsköljningen antingen i ett handfat eller en skål och sänk ned håret i 2-3 minuter, samtidigt som du masserar huvudet för att hjälpa den helande vätskan att nå även hårbotten.

Innan du exponerar hårstråna för hårspolningsbehandlingen bör de vara fuktiga, men inte blöta. Därför ska du komma ihåg att försiktigt torka håret med en handduk före proceduren. Tänk på att upptagningsförmågan hos torrt hår är klart lägre. Det betyder med andra ord att håret "dricker" mindre av de näringsämnen som ingår i hårsköljningen om det inte är lite fuktigt.

De bästa hårsköljningarna att använda efter håroljebehandling - huskurer

HÅRSKÖLJNING MED KAFFE FÖR MÖRKT OCH BRUNT HÅR

Detta är en hårsköljning som gör underverk för både hår och hårbotten då den främjar mikrocirkulationen av blodflödet. Tack vare denna egenskap hos hårsköljningen accelereras hårväxten. Hårsköljningen med kaffe ansvarar dessutom för att ge glans och näring åt håret, och gör hårstråna påtagligt mjukare. Doften av kaffe är intensiv och sitter kvar i håret riktigt länge. Slutligen är denna hemgjorda hårsköljning avsedd för brunt och svart hår eftersom den gör hårstråna ännu mörkare genom att förstärka den naturliga färgen.

 1. Fortsätt att brygga 3 matskedar malet kaffe i några minuter. Lägg på ett lock.
 2. Sila bort det använda malda kaffet och häll infusionen antingen i en skål eller i ett tvättfat. Blanda med cirka 500 ml förkokt vatten.
 3. Sänk ned håret i kaffehårsköljningen. Skölj inte ur håret.

HÅRSKÖLJNING MED ÄPPELCIDERVINÄGERFÖR ALLA HÅRTYPER

Denna hemgjorda hårsköljning är den perfekta metoden för att göra håret slätt istället för att använda en plattång eller ett serum med högt silikoninnehåll. Vinäger försurar vilket innebär att hårets fjällskikt stängs. Slutresultatet blir glänsande och platt hår som är riktigt ljuvligt att vidröra.

Det är värt att veta att hårsköljningar med vinäger är perfekta för personer som regelbundet färgar sitt hår. Tack vare att man försluter hårets fjäll regelbundet, vilket innebär att man jämnar ut hårets struktur, håller färgen betydligt längre och hårets porositetsnivå sänks.

 1. Blanda en matsked av antingen äppelcidervinäger eller druvvinäger med 2 glas ljummet vatten.
 2. Häll hårsköljningen i en skål eller ett tvättfat, eller fortsätt bara med att hälla den över hela håret som det avslutande steget i din vanliga hårtvättsrutin.

Tänk på att det är vanligt att hårsköljning med vinäger gör håret lite matt, därför ska man komma ihåg att inte försura hårsköljningen för mycket. Använd med andra ord inte mer vinäger än vad som krävs.

HÅRSKÖLJNING MED ÖL FÖR HÅR SOM SAKNAR VOLYM OCH MJUKHET

Humle har varit känt och erkänt sedan länge som ett naturligt balsam. Det mjukgör håret, håller det i gott skick, hjälper det att förbli spänstigt och fullt av volym. Öl innehåller dessutom alkohol som stimulerar blodcirkulationen i hårbotten vilket gör att den uppmuntrar hårlökarna till effektivare arbete. På samma gång kan öl rensa hårbotten från överskott av gifter och seborré. När det späds ut med vatten blir det ett milt men effektivt hårvårdsmedel.

 1. Öppna en flaska öl och vänta tills huvuddelen av gasen har släppts ut. Du kan i princip värma upp ölen för att få koldioxiden att försvinna snabbare.
 2. Blanda ett glas öl med ett glas vatten. Häll hårsköljningen över hela det fuktiga håret eller doppa det i en skål fylld med den ölhaltiga hårsköljningen.

Hårsköljningen med öl har en positiv effekt på trött, volymfattigt hår med en tendens att bli fett. När allt kommer omkring innehåller öl en enorm mängd vitaminer från B-gruppen.

HÅRSKÖLJNING MED LINFRÖ OCH CITRON FÖR OSTYRIGT OCH GLANSLÖST HÅR

Linfrö är en succé inom skönhet och fungerar bra i hår-, ansikts-, nagel- och kroppsvård. Dess fördelar inom förnyelse, vård och återfuktning är ovärderliga. Det har visat sig att linfrögel med framgång kan användas för att bereda en hårsköljning som syftar till att ge näring och göra matt hår glänsande. Den vårdar även frissigt och ostyrigt hår.

 1. Lägg 2-3 matskedar linfrön i en kastrull fylld med kokande vatten. Rör om i ungefär en minut tills du uppnår en något tjock konsistens.
 2. Låt gelen svalna och avlägsna den från fröna. Tillsätt en sked citronsaft och ett glas förkokt vatten.
 3. Häll blandningen i ett tvättfat och skölj håret med den i cirka 2-3 minuter.

HÅRSKÖLJNING MED KAMOMILL FÖR LJUST HÅR

Det här är en mild hårsköljning som lindrar hudirritation och på samma gång förstärker hårets glans och de ljusa slingorna i blont hår. Kamomill har dessutom blekande effekter och denna egenskap gör den till ett kraftfullt medel som hindrar blont hår från att bli gulaktigt.

 1. Häll kokande vatten över 3 matskedar torkad kamomill och låt det dra tills det svalnar av sig självt.
 2. Sila av infusionen och häll den över hela ditt tvättade hår.

HÅRSKÖLJNING MED MYNTA FÖR FETT OCH TUNGT HÅR

Mynta är känd för sina renande egenskaper för hårbotten. I korthet tar den bort gifter och överskott av talg. Mynta har dessutom förmågan att lyfta upp håret vid rötterna och ge hårstrån volym. Om du har en irriterad hårbotten bör du därför använda dig av ett kraftfullt medel som lindrar irritationer och lugnar klåda, såsom mynta.

 1. Låt cirka 3 matskedar torkade myntablad eller 3 påsar mintte dra.
 2. Låt det svalna och blanda det med en liter vatten. Häll den hemgjorda myntasköljningen över hela håret. Du kan naturligtvis också sänka ner ditt hår i en skål fylld med myntahårsköljning.

HÅRSKÖLJNING MED ROOIBOS-TE FÖR RÖTT HÅR

Det är mycket svårt att bibehålla mättnaden i hår som färgats rött. Det bleknar helt enkelt snabbt. Som en konsekvens av detta övergår det i stället från att vara djupt kopparfärgat till en blek orange nyans. Hur förstärker man en röd hårfärg?

 1. Brygg 3-4 tepåsar rooibos i en liter vatten.
 2. Låt blandningen svalna och häll den över hela håret efter varje tvätt.

HÅRSKÖLJNING MED SVART TE FÖR MÖRKT HÅR

Den här hårsköljningen, som liknar hårsköljningen med kaffe, förstärker färgen i mörkt hår. Vid regelbunden användning lyfter den inte bara fram färgen utan vårdar även färgat hår. För att göra det tydligare förhindrar den att färgen bleknar snabbt.

 1. Brygg 3-4 påsar svart te i en liter vatten. Du kan även använda 3 skedar löst bladte och brygga det i en liter vatten.
 2. Vänta en stund tills infusionen svalnar, sila bort teet och häll det över hela håret och hårbotten

HÅRSKÖLJNING MED BJÖRKSAV FÖR PROBLEMATISKT HÅR

Detta är en hårsköljning med två ingredienser som är oerhört enkel att tillreda, du behöver inte blanda i några örter. Istället ska du blanda björksav (du kan köpa det i en butik) med destillerat vatten. Björksav innehåller en mängd vitaminer, aminosyror och mineralsalter som förstärker hårlökarna, fräschar upp hårbotten, motverkar mjäll samt förnyar och förstärker hårets glans. Hårsköljningen med björksav fungerar bra som behandling mot håravfall. Efter att du har tvättat håret använder du hårsköljningen med björksav och låter sedan håret lufttorka.

Hårsköljningar - vilken sorts vatten ska man använda?

För att förstärka den effekt som hemgjorda hårsköljningar ger ska du alltid använda förkokt vatten. Det är inte lika hårt som kranvatten, och därför blir hår som exponeras för destillerat vatten betydligt mjukare och mer spänstigt. Det blir också lättare att styla ett sådant hår eftersom det blir mer hanterligt och behagligt att röra vid.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Arganolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy