Enkel kokosolja - ett komplext skydd av hår som behöver förstärkning

Enkel kokosolja - ett komplext skydd av hår som behöver förstärkning

Även om vi känner till den mycket väl måste det finnas något mer som vi bör lära oss. Det finns många tvivel och motsägelsefulla uppgifter om denna olja. Vi använder den i köket och badrummet. Det är en mångsidig produkt som har många fördelar. Kokosoljans sammansättning - en mångfald av mättade fettsyror och värdefull vitaminboost - gör den till en av de bästa oljorna som erbjuder hälsofördelar.

Den utvinns från populära kokospalmer (Cocos Nucifera). På sanskrit anses de vara träd som tillfredsställer alla behov, medan kokosnöt på malaysiskt språk betyder ett träd med tusen användningsområden. Detta förklarar varför kokospalmen från södra Asien och norra Amerika är så vanligt förekommande inom skönhetsindustrin. Från den så kallade kokoskopran pressas extremt värdefull kokosolja. Kokosoljans fördelar är kända över hela världen. Intressant nog är alla delar av kokospalmen användbara, även inom livsmedelsindustrin, t.ex. kokosvatten, kokosmjölk och kokosflingor.

Kokosolja INCI: Cocos Nucifera Oil (Cocos Nucifera-olja)

Naturlig kokosolja som utvinns ur kokosnötter (nötter från kokospalmen) är vit och fast vid rumstemperatur. Den smälter vid 20-28 °C och kallas därför ofta för vegetabiliskt smör. Det är en perfekt produkt för håroljebehandling, trots en tjock formula som gör appliceringen svårare. Därför bör vi leta efter kokosolja som ingår i skönhetsprodukter. Kokosolja är en populär komponent i skönhetsprodukter eftersom den inte påverkar deras formula, utan bara berikar dem med värdefulla egenskaper.

Oraffinerad eller raffinerad kokosolja

Oraffinerad vs raffinerad kokosolja - om du någonsin har funderat över detta, låt oss fundera en extra gång. Raffineringsprocessen innebär att man tar bort orenheter från växtprodukter. Raffinerad kokosolja fungerar definitivt bättre som livsmedel eftersom den inte har någon tydlig lukt och är klar. Oljan är till exempel utmärkt för stekning. Vi måste dock komma ihåg att raffinering berövar kokosoljan på vissa näringsämnen. Därför bör den oraffinerade oljan användas i skönhetsvård. Oraffinerad vs raffinerad kokosolja - den här typen av dilemma är lätt att lösa. Använd alltid oraffinerade oljor för kosmetiska ändamål och raffinerade oljor för matlagning.

Kokosolja - användningsområden

Att använda kokosolja i köket är förmodligen det mest populära användningsområdet. Den får många negativa åsikter eftersom den huvudsakligen består av fettsyror som sägs vara ohälsosamma. I själva verket, om vi använder kokosolja med måtta, ackumuleras den inte som fett utan ger energi och förbränner kalorier. Därför är den mycket populär som viktminskningsprodukt.

Den fungerar även inom skönhetsvård. Kokosolja är utmärkt som fristående skönhetsmedel eller som ingrediens i andra produkter. Den används vid tillverkning av hud- och hårprodukter - den fungerar som en bas eller tillsats som ansvarar för skydd och fukt. Kokosolja kan också användas som en kräm under ögonen eller en omedelbar produkt för DIY-kosmetik. Den finns i Nanoil för hår med låg porositet och Nanoil för hår med medelhög porositet. Att köpa en färdig hårolja med en perfekt sammansättning av oljor är ett bra alternativ till tidskrävande hemgjorda produkter.

Kokosolja i kosmetika - fördelar

Den har en utomordentligt rik och intressant sammansättning. Ingen borde bli förvånad över att kokosolja får bra recensioner och kan hittas på apotek och i hälsokostbutiker. Det är ett resultat av extraordinära ingredienser. Över 50 % av kokosoljan består av mättad laurinsyra från gruppen specialfetter (medellånga mättade fettsyror - lättare att smälta). Innehåller kokosolja omega-3-syror? Inte i avsevärda mängder. Oraffinerad kokosolja består till största delen av mättade fettsyror.

Dessutom är kokosolja en källa till vitamin B, B1, B2, B3, B6, vitamin C som bekämpar infektioner och vitamin E - en antioxidant. Det finns också värdefull folsyra som är viktig för blivande mammor. Kokosolja innehåller kalium, kalcium, magnesium, järn, fosfor och zink. Det är därför den är så populär inom skönhetsvård för hud och hår.

 

Kokosolja i hudvård

När vi diskuterar kokosoljans egenskaper måste vi nämna fördelarna för huden. Den har en stark antibakteriell och svampdödande verkan, därför används den för behandling av utslag, eksem, skärsår och skrapsår samt för akne eftersom den förbättrar hudens tillstånd. Den återfuktar, gör den smidig och ger den perfekt näring. Den förbättrar effektivt regenerationen av överhuden.

Kokosolja - fördelar för håret

Oljan ger näring åt såväl kroppshud som hårbotten. Den håller den frisk och tränger in i de djupaste lagren. Följaktligen förbättrar den hårbottens tillstånd även efter vissa avancerade kemiska frisörbehandlingar. Tack vare sin karakteristiska struktur fungerar kokosolja i hårvård. Först och främst har den en gynnsam inverkan på hårbotten och hårlökarna, vilket resulterar i märkbart starkare hår. För det andra tillhandahåller kokosolja som hårmask en komplex verkan. Den återuppbygger, slätar ut hårtopparna och hindrar dem från att klyvas, ger mjukhet och glans, ger perfekt fukt, underlättar borstningen och skyddar känsliga hårfibrer.

Kokosolja mot håravfall

Det sägs också att kokosolja är en bra produkt för hår som är benäget att falla ut. Det är delvis sant. Om du använder den regelbundet och på rätt sätt kan den avsevärt stärka hårlökarna och göra att de blir stadigare förankrade i hårsäckarna. Om du låter kokosoljan sitta i håret över natten kommer dina hårstrån att vara glänsande och mjuka efter att du tvättat bort den. Hårlökarna kommer att bli starkare medan håravfallet gradvis kommer att minska med varje hårtvätt.

Kokosolja - vilken hårtyp?

Kokosolja är perfekt för hår med låg porositet tack vare det stora innehållet av mättade fettsyror som matchar denna hårtyps struktur. Forskning om kokosolja visar att den är lämplig för andra porositeter tack vare sina skyddande, fuktgivande och närande egenskaper. Den fungerar till exempel för hår med medelhög porositet eller för hår som faller ut. Den bästa idén är dock att leta efter kokosolja i hårvårdsprodukter där den är blandad med andra oljor.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Arganolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy