Hårbottenbehandlingar för långt och friskt hår - de bästa hemgjorda kosmetika

Hårbottenbehandlingar för långt och friskt hår - de bästa hemgjorda kosmetika

Rätt hårbottenvård är avgörande för framgångsrik hårvård. Vi börjar bli medvetna om att ett schampo eller balsam inte är allt som krävs för att få en vacker frisk frisyr. Vi måste också använda oss av vegetabiliska och örtextrakt som stärker håret från själva rötterna. Upptäck de bästa hårbottenbehandlingarna, skapa din egen växtbaserade hårterapi och njut av avundsvärt, långt, starkt hår.

En hårbottenbehandling eller balsam är en typ av produkter med en lång historia. Förri tiden använde våra gammelmormor dem och nu gör de comeback. Vad är de egentligen, vad gör de bästa valet för och hur man använder dem på rätt sätt?

Vad är en hårbottenbehandling?

En hårbottenbehandling är ett flytande balsam som du även använder (eller mest) i hårbotten.

Hårbottenbehandlingar har en löskonsistens så att en finfördelare eller droppflaskor är den bästa appliceringsformen. Bortsett från konsistensen betyder formeln mycket - de flesta hårbottenbehandlingar är blandningar av örter och växtextrakt, ibland förstärkta av naturliga oljor.

När det kommer till användningen sprider du det över huden på huvudet och gnuggar in det noggrant, masserar det försiktigt för att öka blodflödet, ge näring, reglera talgkörtlarnas funktion, stimulera tillväxt och hålla tillbaka håravfall. Varje typ av ört har lite olika fördelar men de har alla ett mål: förstärkning av hårsäck och hårbottenvård.

Hårbottenbehandlingar är avsedda att:

  • ger näring till huden på huvudet: välnärd hårbotten är lika med friskare och starkare hår
  • balansera produktionen av olja - för mycket sebum är ett vanligt hårproblem som håller drömmen om vackert friskt hår orealiserad och förhindra dess tillväxt
  • påskynda hårväxten och förhindra att det faller av - ingredienser i hårbottenbehandlingar stimulerar hårsäckor och får på så sätt håret att växa snabbare, leverera syre till hårmatrisen och hårbotten
  • intensifiera effekten av andra produkter - en massage medan du applicerar en hårbottenbehandling låter ingredienserna i andra produkter penetrera djupare, vilket uppgraderar effektiviteten för varje produkt du använder
  • återfukta hårbotten - tack vare behandlingen blir du av med torr, kliande, flagnande hårbotten
  • lindra mindre inflammation, förhindra uppkomsten av akne i hårbotten
  • lyft hårrötter - hårbottenbehandlingar ger volym och täthet till håret och håller din frisyr fräsch under en längre tid

Varför ska du använda hårbottenbehandlingar?

Svaret är väldigt enkelt: det här är en av få produkter du kan applicera direkt på hårbotten, inte bara på håret. På så sätt når produkten hårsäckar som faktiskt är livskällan för ditt hår. Hårsäckarna är den viktigaste delen av håret - roten som håller håret friskt.


Hur väljer man hårbottenbehandlingar?


Tyvärr, är vissa kommersiellt tillgängliga hårbottenbehandlingar  olämpliga att använda. En hårbottenbehandling bör varken innehålla silikoner eller tunga alkoholer. De färdiga har ofta kontroversiella ingredienser så kontrollera alltid INCI innan köp.

Oljebehandlingar i hårbotten är bäst använt som balsam för förtvätt eller när din hårbotten är mycket torr. Komihåg att vissa kosmetiska alkoholer inte är så dåliga och de främjar faktiskt överföringen av näringsämnen till lökar och värmer dessutom upp huden och stimulerar blodflödet - det är mer sannolikt att behandlingen fungerar snabbare och mer effektivt.

Hårbottenbehandling - hur och när ska man använda den?

Det finns 3 sätt att använda hårbottenbehandlingar. Valet beror på dina preferenser eller typen av produkt och instruktionerna i bipacksedeln.

  1. Förtvätt - applicera behandlingen på otvättat hår och hårbotten, låt verka i cirka 2 timmar, schamponera. Denna metod rekommenderas när du applicerar hårbottenbehandlingar som innehåller vegetabiliska oljor. Att applicera det i torrt hår efter tvätt kommer sannolikt att lämna ditt hår nedtyngt och fett.
  2. Efter tvätt i fuktigt hår – applicera en hårbottenbehandling på lätt fuktigt, handdukstorkat hår. Leave-in balsam är mildare och har en lätt rinnig konsistens. Du behöver inte skölja den.
  3. Efter tvätt i torrt hår – applicerad på detta sätt skyddar behandlingen håret från skador och ger näring till hårbotten. Den pumpar också upp volymen och ökar rötterna så applicerar den varje dag på torr hud på huvudet. Den fungerar som en lysande styling som förstärker ditt hårs utseende.

Hur använder man hårbottenbehandlingar?

Vanligtvis rekommenderar man att applicera det direkt i hårbotten med en spray eller pumpflaska. Samtidigt är det bekvämaste sättet. Om din hårbottenbehandling inte kommer med en finfördelare eller annan speciell doserare, använd en gammal finfördelare från smink  du redan har använt upp. Obs! Se till att doserare är tvättad noggran först.

Applicera behandlingen på där håret delas först. Massera in den försiktigt i huden med fingertopparna. Kom ihåg att det är oerhört viktigt att massera hårbotten - detta gör att ingredienser kan penetrera djupare hudlager (hårsäckar) och hårbotten. Massagen behöver inte vara lång – några minuter räcker för att öka blodflödet.

Hårbottenbehandlingar - hur länge ska man använda det & när kan man förvänta sig effekterna ?

Hur länge du ska använda din hårbottenbehandling beror på dina behov och mest på hårets kondition. Skadat hår behöver längre terapi.

Men komihåg att du bör använda en hårbottenbehandling i 3-4 veckor. Låt oss inte lura oss själva - en hårbottenbehandling som ger resultat efter första användningen inte existerar eftersom produkten och dess ingredienser behöver tid för att börja verka.

Uppenbarligen kan vissa effekter bli synliga tidigare. Om ditt hår inte är starkt skadat, kommer du sannolikt att se minskad håravfall efter 2-3 veckors systematisk applicering. Det första nytt håret kommer att synas efter cirka 4 veckor.

När du går för en hårbottenbehandling, se till att du följer tillverkarens instruktioner. Om det i bipacksedeln står att behandlingen ska ta 3 veckor, ta en paus. Behandlingen kan ofta förnyas efter cirka 7 dagar.

Den bästa hårbottenbehandlingen för hårväxt och näring

Det finns inga definierade regler som låter oss skapa en effektiv hårbottenbehandling som passar alla. Det är också ett individuellt val. Det finns olika faktorer som gör att en given ingrediens fungerar eller inte på ditt hår.

Du bör också komma ihåg att växtbaserad hårvård inte är lämplig för alla. Örter kan ha en för hård rengöringseffekt på fint, skört eller färgbehandlat hår. Som en konsekvens tappar håret glans istället för att få det. Hårstån är matta medan hårfärgen bleknar snabbare. I det här fallet bör du söka efter ett alternativ, det vill säga hårolje behandling. Skräddarsydda blandningar av naturliga oljor, förstärkta av speciella ingredienser, kommer att förstärka hårsäckar och stimulera processer i hårmatrisen samt garantera strålande hår- och hårvård: ger näring, förskönar och återställer glans och vitalitet. Om du letar efter effektiv reparation, prova någon av Nanoil håroljor. Du applicerar dem på hårlängder fast mest på hårbotten för att förstärka håret inifrån och skydda det från skador.

DIY - Hur gör man hembehandlingar för hårbotten för tillväxt och hår förstärkning?

Hemgjorda hårbottenbehandlingar är lysande för dig som har en känslig hårbotten som inte tål tunga alkoholer eller syntet i färdiga produkter. Om du går på en gör-det-själv-hårbottenbehandling, förvara den i kylen och använd den inom 3-4 dagar.

Bockhornsklöverfrö hårbottenbehandling minskar håravfall och ger en vacker intensiv glans. Det är också ett effektivt botemedel mot fet hårbotten eller kronisk mjäll.

Häll en kopp kokande vatten över en tesked malda bockhornsklöverfrön. Efter att ha svalnat, dränera fröna och häll vätskan i en speciell pump eller atomizerflaska. Det är bäst att använda på kvällen och tvätta håret på morgonen – på så sätt blir du av med en karakteristisk, intensiv doft av bockhornsklöver.

Nässlor och åkerfräken hårbottenbehandling- en hit bland hårvårdsentusiaster. Den är rik på koppar, vilket är viktigt för att huden ska få ett korrekt utseende och för att få starkt hår att växa. Åkerfräken och nässlor i hårbotten får håret att växa tjockare, starkare och framhäver dess färg men ändå lugnar det mestadels irriterad kliande hårbotten och minskar oljeutsöndringen för längre varaktig fräschör och volym.

Behandlingen är lätt att göra: infundera en sked vardera av nässlor och åkerfräken i en kopp kokande vatten. Doften av dessa örter sitter inte kvar i håret så använd den gärna några gånger om dagen på skadat hår.

Björk-hårbottenbehandling - en av de mest populära hårbottenbehandlingarna. Det kräver inga förberedelser eftersom du kan köpa färdigt björkvatten. Välj certifierad ekologisk produkt utan konstgjorda ämnen.

Efter att ha använt björkvatten blir håret mjukt och lyster. Björkvatten är lämpligt för såväl fett som extremt torrt, överbearbetat, sensibiliserat och skadat hår.

Kardborre och kalmus hårbottenbehandling. Du kan använda dem separat men de kompletterar varandra fint. Använd blandningen för att minska oljeutsöndringen och slutligen få den efterlängtade snabbare hårväxten. Båda växterna har varit kända för sin närande och antibakteriella effekt i evigheter. De blockerar håravfall och minskar sebumproduktionen och förhindrar samtidigt fethet.

Häll vatten över en tesked av kardborrerot och kalmusblomma, koka i 3-5 minuter, sila, kyl ner, sedan gnugga in hårbotten och hår varje dag.

Citronsaft hårbottenbehandling - ytterligare ett lätttillverkat och extremt effektivt hårbottenbalsam som åtnjuter stor popularitet bland långhåriga tjejer. Den blockerar hårbottens fethet och fräschar upp utmärkt.

Tillsätt en halv kopp vatten till nypressad, klar citronsaft extraherad från enhälvcitron. Använd efter tvätt, lämna kvar.

Kaffe hårbottenbehandling - utmärkt, intensivt hårväxtmask. Koffein ökar blodflödet till hårbotten och stärker på så sätt hårsäckar, ger näring till hårbotten och främjar hårväxt.

Kökar starkt kaffe, och skiljar kaffet från sumpen. Gnid in kaffet i hårbotten varje 2-3 dagar. Kasta inte sumpen - blanda den med en naturligt oraffinerad olja och gör en hårbottensskrubb en gång i veckan.

Bärnsten hårbottenbehandling har en stärkande och utjämnande effekt, det förminskar oljigheten och är ett naturligt solskydd som skyddar mot solskador. Bärnsten stimulerar hårväxt, förbättrar ämnesomsättningen, levererar syre till hårsäckar och lugnar irritation i hårbotten. Det håller hårtoppar från att spricka och skyddar mot skadliga yttre element.

Du behöver grov bärnsten, och se till att det är naturligt: äkta bärnsten sjunker i sötvatten och flyter i saltvatten.

Ta 50 g bärnstensfärgat pulver och häll det i en glasflaska eller burk. Tillsätt sedan en halv liter sprit (95%). Lägg den åt sidan på en varm plats i minst 10 dagar, skaka flaskan då och då. Efteråt får din hårbottenbehandling en fin gyllene färg. Applicera den varje dag, helst före sömn, men tunna ut den med vatten först.

Aloe vera hårbottenbehandling. Aloe är ett felfritt balsam för tunt hår, det lugnar irritationer och lindrar huden. Mest av allt återfuktar den dock hår och hud på huvudet.

Det förbättrar märkbart tillståndet för torrt hår.

Blanda högkvalitativ (helst ekologisk) Aloe vera-juice med vatten och gnugga in hårbotten och håret dagligen.

Rättika hårbottenbehandling - ett perfekt mångsidigt balsam för tråkigt, volymlöst hår. Grönsaken är känd för sin reparerande, stärkande och närande effekt. Det blockerar överdriven sebumsekretion, fräschar upp och håller tillbaka håravfall.

Blanda cirka hälften av rättika i en juicepress. Häll saften i en sprayflaska. Spraya på hår och hårbotten 30 minuter före en hårtvätt. Det är olämpligt att lämna det på grund av att svart rädisa har en mycket intensiv doft som inte är särskilt trevlig. Men om du vill ha det kvar längre, applicera det innan du sover och tvätta håret på morgonen.

Hårbottenbehandling - måste veta!

Om du vill få ut det mesta av hårbottenbehandlingar och njuta av de bästa resultaten för ditt hår och hårbotten, använd det dagligen, religiöst. Samma regel gäller för håroljebehandling – tiden är avgörande för att produkterna ska fungera. Ju oftare du använder hårbottenbehandlingen, desto snabbare kommer du att upptäcka effekterna. Daglig användning är en bra idé, även de dagarna du inte tvättar håret.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Arganolja
Jojobaolja
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy