Ett sätt att bevara ungdomen. Hur utför man ansiktsmassage?

Ett sätt att bevara ungdomen. Hur utför man ansiktsmassage?

Om du gör det regelbundet är ansiktsmassage ett alternativ till botox - den gör att huden blir fastare, föryngrar och underlättar absorptionen av de näringsämnen som till exempel levereras med ett ansiktsserum. Vilka är fördelarna med ansiktsmassage, hur utför man den på rätt sätt och hur ofta bör man göra detta "mikroträningspass"?

Även om det är omöjligt att förbli ung för alltid har människor följt olika skönhetsbehandlingar i hopp om att fördröja hudens åldrandeprocesser - en av dem är att ge ansiktshudmassage regelbundet.

Denna typ av alternativ behandling är älskad särskilt av asiatiska kvinnor som uppfattar jaderullarna som en oumbärlig del av sin dagliga föryngringsritual. Detta betyder dock inte att användningen av detta verktyg är det enda effektiva sättet att utföra ansiktsmassage. Att nypa vissa delar av ansiktet och använda antingen en dermaroller eller sugkoppar är lika populära och pålitliga metoder som gör att du kan få önskade resultat.

Det är dags att lära sig hemligheterna bakom effektiv ansiktsmassage!

Ansiktsmassage, som är som "mikroträning" för huden

Utan tvekan ökar de naturliga skönhetsbehandlingarna i popularitet. Invasiva behandlingar i salonger ersätts gradvis med sådana som kan utföras hemma. Därför är ansiktsmassage ett mycket effektivt alternativ till botox. Den hjälper dig inte bara att slappna av utan lämnar också huden synligt föryngrad. Hur är det möjligt?

En väl utförd ansiktsmassage är inget annat än att arbeta med de muskler som ansvarar för hudens flexibilitet. Den ger önskat resultat endast om den utförs regelbundet - om du glömmer att träna (massera ansiktet) kommer din hud att förlora sin fasthet. Det är dessa muskler som skapar ett slags byggnadsställning för huden, och själva byggnadsställningen består av 43-57 enskilda ansiktsmuskler. Ganska mycket, eller hur? De är inte bara ansvariga för att skapa ansiktsuttryck utan också för att modellera ansiktets ovala form; dessutom hjälper musklerna huden att hålla sig spänd. Om ansiktsmusklerna är starka finns det inga rynkor i ansiktet.

Det är värt att inse att vid 25 års ålder avtar produktionen av kollagen och elastin - dessa två typer av proteiner ansvarar för att upprätthålla hudens flexibilitet. Ansiktsmassage verkar också vara ett bra träningspass för hudcellerna (som producerar de två proteinerna) eftersom det förbättrar mikrocirkulationen i huden, underlättar absorptionen av närande ämnen och stimulerar hudens självförnyelseprocesser.

Vad är ansiktsmassage bra för?

Vad kan du vinna med ansiktsmassage? För det mesta hjälper denna behandling dig att slappna av och lugna ner dig efter till exempel en tuff dag. Utan tvekan är den avslappnande effekten av ansiktsmassage dess största tillgång. Det finns dock mer än så i denna behandling - den ökar hudens absorptionshastighet, vilket innebär att dermis får mer näring från hudvårdskosmetika (kräm eller ett serum med C-vitamin och retinol). Detta är de viktigaste skälen till varför en ansiktsmassage är värd att utföra.

Indikationerna för ansiktsmassage är enkla - detta träningspass bör utföras av alla som har tid för det och villighet att göra det. Och det är bra att hitta tid för ansiktsmassage, för när det görs regelbundet (oavsett metod), så:

  • hjälper till att förse huden med syre och ge den näring.
  • uppmuntrar till lymfvätskedränering och ökar cirkulationen i huden.
  • gör huden fastare och flexiblare, mjukar upp rynkor.
  • förebygger slapp hud och fördröjer åldrandeprocesser.
  • deltar i avlägsnandet av gifter.
  • påskyndar exfolieringen av döda hudceller och slätar ut huden.
  • ger energi, lyfter fram och gör huden ljusare.

Det korrekta sättet att ge dig själv ansiktsmassage steg för steg.

Det finns olika sätt att göra en ansiktsmassage, vart och ett av dem har sina för- och nackdelar. Därför är det en bra idé att matcha en massageteknik med den mängd fritid vi har till vårt förfogande och självklart de behov vi vill tillfredsställa. Om du är en nybörjare som undrar hur du ska ge massage till ansikte, hals och klyfta på rätt sätt, bekanta dig med några enkla regler.

Hur ofta ska man ge sig själv ansiktsmassage?

Den viktigaste frågan att komma ihåg är att massera ansiktet varje dag. Bäst är det om du gör det två gånger om dagen: morgon och kväll. Den tid som ägnas åt detta förskönande förfarande motsvarar 5 minuter för varje session separat. Om du inte vill tråka ut dig själv till döds under dessa 5 minuter kan du "blanda affärer med nöje": ta fram ett ansiktsserum, spela upp ditt favoritprogram på TV och fortsätt massera ansiktet medan du tittar.

Vilka hudvårdsprodukter ska man välja?

Det föreslås att man kombinerar en ansiktsmassage med applicering av hudvårdsprodukter. Det är mycket fördelaktigt eftersom massage förstärker de effekter som skapas av hudvårdsprodukterna - det underlättar penetrationen av närande ämnen och transporterar dem till de djupaste hudlagren. När sådana produkter sprids i ansiktet underlättar de dessutom massagen eftersom de inte bara hjälper fingrarna att glida lätt över huden utan också förebygger hudirritationer.

De lämpligaste hudvårdsprodukterna som används vid ansiktsmassage:

  • naturliga skönhetsoljor - inte eteriska oljor utan endast kallpressade, oraffinerade och 100 % ekologiska oljor som arganolja, mandelolja och jojobaolja.
  • ansiktsserum - bäst om det innehåller C-vitamin, retinol, ungdomens vitamin (E) och fuktgivande hyaluronsyra.
  • ansiktskräm - inte för tung utan av lätt konsistens, baserad på ekologiska oljor, rik på naturliga ämnen.
  • ansiktsskrubb - det kan antingen vara en butiksprodukt med fina slippartiklar eller en hemgjord kosmetika (t.ex. en blandning av naturlig olja och socker).

Hur man ger massage till ansikte, hals och dekolletage?

Precis som varje bra träningspass måste även mikroträning (dvs. ansiktsmassage) börja med uppvärmning. I början räcker det med några få mjuka massagerörelser: börja flytta fingrarna från halsen uppåt, från käklinjen till kinderna och sedan från ena tinningen genom pannan för att nå den andra tinningen. Detta räcker för att stimulera blodcirkulationen i ansiktets hud.

Ett annat steg är en riktig ansiktsmassage, där man fokuserar på att trycka på rätt ansiktsdelar. Börja med ögonbrynen och mer mot tinningarna som ska masseras med cirkulära rörelser. Gå sedan vidare till området kring ögonen där dina rörelser ska vara mjuka och likna riktigt känslig hudpumpning (med fingertopparna). Gå sedan vidare till hakan, kinden, pannan osv.

Det sista steget är den avslappnande fasen som resulterar i att man lugnar, lugnar ner och avslutar hela massageprocessen. Detta steg beror på att man smeker och duttar försiktigt över ansikts- och halshuden. Börja med den nedre delen av halsen och rör dig uppåt tills du når pannan.

Vad ska man massera ansiktet med?

Den enklaste är givetvis den massage som görs med de bara händerna - den kräver inga ytterligare tillbehör och kan därför ges nästan när du vill. Vad som är avgörande är att när du använder dina egna händer är det lättare för dig att kontrollera styrkan i det tryck du ger huden och hur du masserar valda delar av ansiktet.

Om du ändå känner för att ge ansiktsmassage med hjälp av speciella massagetillbehör, så finns här en lista över de vanligaste.

1. JADE ROLLER

Utan tvekan har en jaderoller varit en riktig hit de senaste månaderna. Är ansiktsmassage som görs med jaderulle så effektiv som det sägs vara? Mycket beror på regelbundenheten - ju oftare du använder jaderullen för att massera ansiktet, desto bättre.

Ett sådant verktyg kan vara tillverkat av jadeit, nefrit eller kvarts, som är så kallade jadestenar som i Asien är erkända som ungdomens stenar. Deras välgörande verkan beror på kylan (det rekommenderas att lägga stenarna i ett kylskåp före behandlingen) - på så sätt krymper hudens porer, du får igång cirkulationen och dränerar bort lymfvätska. Dessutom har jadestenarna en anti-ageing effekt, minskar mörka ringar och slapphet under ögonen. Dessutom är jaderullen verkligen bekväm att använda, och när den glider över huden ger den en riktigt behaglig lugnande känsla.

Jaderullen är inte bara billig utan ingen bör heller uppleva några problem med att använda den. I grund och botten är detta ett massageredskap som - förutom att det ser snyggt ut - avslappnar, lyser upp och föryngrar ansiktet.

2. SUGKLOCKA

Ett annat sätt att utföra föryngrande ansiktsmassage är att sträcka ut sugkoppar. Denna metod har sitt alternativa namn - face cupping. Det kan låta konstigt men... det fungerar! Vilka är fördelarna med face cupping och hur man använder sugkoppar på rätt sätt?

Denna asiatiska ansiktsmassage drar nytta av vakuumets positiva egenskaper. För proceduren behöver du antingen silikon- eller glaskoppar som liknar provrör i olika storlekar och tjocklekar. Om du vill utföra ansiktsmassage med sugkoppar (dvs. ansiktscupping) ska du naturligtvis välja de minsta. En sådan kopp främjar aktuellt vakuumhudsug. Att glida koppen över ansiktet stimulerar blod- och lymfflödet, minskar inflammationer, slätar ut huden och minskar spänningar i musklerna. En annan fördel med ansiktsskupor är att denna alternativa terapi rensar hudens porer.

3. GUA SHA

Vissa människor säger att Gua Sha är en annan version av jaderullarna. Det som förbinder dessa två tillbehör är att båda är gjorda av jadesten (i de flesta fall är det jadeit). Liknande är också de gynnsamma resultat som uppnås med båda massageredskapen, men Gua Sha tros ha starkare effekter.

Vilka är skillnaderna mellan Gua Sha och jaderullen? I grund och botten beror användningen av jaderullen på att man rullar, medan den platta stenplattan kräver att man sätter mer tryck över ansiktet; i princip liknar det en mild skrapning. Till och med namnet på kudden visar detta: "Gua" betyder gnugga och "Sha" står för rött utslag (effekten av terapeutisk massage med en jadeplatta). Trots att ansiktsmassagen med Gua Sha är lätt att utföra kräver den tålamod. Vad som är intressant är att denna typ av massage var känd redan i antiken och är älskad av kinesiska kvinnor.

Vilka är fördelarna med att utsätta ansiktshuden för Gua Sha? För det mesta slappnar denna behandling av musklerna och minskar inflammationer på grund av den inre värme som genereras under gnidningen. Sist men inte minst används Gua Sha ofta för att lindra smärta.

4. ROLLER OCH DERMAROLLER

En ansiktsmassage kan utföras hemma med hjälp av rullar och dermarullar också. Vad är skillnaden mellan de båda verktygen? Endast dermarullarna är täckta med små nålar som ger jämförbara effekter med mikrodermabrasionsbehandling - dermarullen stimulerar blodcirkulationen i huden och uppmuntrar hudens självförnyelseprocesser på grund av de hundratals mikropunkter den gör. Rollers är i sin tur mindre invasiva, men deras effekter är svagare om du inte använder en roller gjord av kylande jadesten (se punkt 1).

5. VERKTYG FÖR ANSIKTSMASSAGE

En hel separat kategori omfattar alla de återstående ansiktsmassageredskapen. Det finns gott om dem, som alla skapar lite olika effekter. Ändå fokuserar de alla på en sak, nämligen att stimulera blod- och lymfflödet. Dessutom främjar de cellernas självförnyelseprocesser och lyfter huden, förutsatt att de används systematiskt. Du kan välja mellan tre typer av verktyg för ansiktsmassage:

  • Ansiktsmassagekulor - det är bekvämt och kulorna som är arrangerade på dess huvud (i de flesta fall är de gjorda av kall metall) underlättar att glida verktyget över ansiktet.
  • Vibrerande bar massageverktyg - dess huvud är T-format (vissa är berikade med 24K guld) och använder vibrationer för att hantera två uppgifter: förbättra cirkulationen i huden och stimulera hudförnyelseprocesser.
  • Ultraljuds ansiktsmassagerare - i klartext är detta ett verktyg som ger mikromassage till huden tack vare ultraljud (1 MHz-vågor). Detta verktyg kombinerar effekterna av två behandlingar: kavitation ansiktsmassage som påverkar ytliga hudlager och sonofores som påverkar djupa hudlager.

6. SONISK BORSTE FÖR ANSIKTET

Även om huvudprincipen för sonikaborsten är att göra ansiktet rent utan att använda några hudvårdsprodukter, kan den också användas i rollen som ansiktsmassagerare. Egentligen är denna uppgift också väl utförd av den äldre versionen av detta verktyg, som är en elektrisk rengöringsborste. Systematisk ansiktsrengöring med sådana borstar är ett sätt att få en slät hud, som följaktligen börjar absorbera mer närande ämnen och stimulerar cellernas självförnyelseprocesser. Å andra sidan är sådana verktyg ganska dyra och svårare att använda jämfört med en vanlig ansiktsrulle.

Kul fakta

Virala klipp ökar populariteten av att använda vanliga tandborstar för ansiktsmassage. Det beror på att man masserar ansiktet med en ren och torr tandborste - detta ska förbättra cirkulationen i huden och hjälpa till att exfoliera döda epidermala celler. Är ansiktsmassage som utförs med en tandborste effektiv? Kanske är det det, men att använda sig av en särskild ansiktsmassagerare eller... bara fingrarna verkar vara en mycket enklare och säkrare lösning.

Ansiktsmassage. Ska man ens bry sig om det?

En regelbundet utförd ansiktsmassage är en skönhetsbehandling som varje kvinna bör prova. Istället för att drömma om att få en vacker och ungdomlig hud är det bättre att ta saken i egna händer. Sträck dig efter ansiktsmassager för att få lite avkoppling och en massiv portion ren njutning; du bör också överväga denna alternativa behandling som din nya anti-ageing-strategi. Den största tillgången med ansiktsmassage är att den är helt naturlig och nästan gratis.

Innan du vänder dig till antingen en jaderulle eller dermarulle bör du dock bekanta dig med de förhållanden som gör att du aldrig kommer vilja använda verktyg för din ansiktsmassage. Generellt sett är det inte den bästa idén att ge sig själv ansiktsmassage om man lider av:

  • svår, kronisk, slemmig akne.
  • förstorade lymfkörtlar eller tonsiller.
  • öppna sår eller herpes.
  • trasiga kapillärer.
  • inflammation i munhålan, t.ex. gingivit.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Jojobaolja
Arganolja
Värmeskyddande spray
Ansiktsserum med retinol
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy