Hur Väljer Man Ett Effektivt Ansiktsserum? Oljor, Hyaluronsyra och... Alla Andra Förstärkare

Hur Väljer Man Ett Effektivt Ansiktsserum? Oljor, Hyaluronsyra och... Alla Andra Förstärkare

När är det sags att sträcka sig efter ett? Är du medveten om att du faktiskt kan göra ditt eget naturliga briljant verkande ansiktsserum? 

Vad är ett serum?

Hudserum för ansiktet ansens vara en enastående produkt då dess användning intensifierar din dagliga hudvård. Det är en av de starkaste hudvårdsmedlen och har designats för att garantera intensiv hudvård.

Dess viktlösa formula och ganska rinniga konsistens låter aktiva ingredienser enkelt nå de djupaste hudlagren där vanliga fuktkrämer aldrig får chansen att verka. Vad blir resultatet? Stark reparation, näringsboost, återfuktning, föryngrande och intensifierad behandling av många, inklusive seriösa, hudproblem.

Vad ligger bakom fenomenet med ansiktsserum? Produkten innehåller högt koncentrerade, ultraeffektiva aktiva ingredienser. Ett naturligt serum består främst av växtextrakt, naturliga oljor, vitaminer, eteriska oljor och blomvatten. Det tar sig olika former och påminner om en lätt kräm, olja, gel eller emulsion.

När ska man sträcka sig efter ett ansiktsserum?

Fram till nyligen fanns det en allmän uppfattning att serum uteslutande tillägnas åldrande hud, drabbad av rynkor och förlust av elasticitet. Detta är dock inte sant. Vi har som tur är lärt oss att varje hudtyp har individuella behov och förtjänar uppgraderad vård. Sammanfattningsvis spelar det ingen roll om din hud är ung, benägen för akne, fet, torr och trött, matt, mogen, saknar fukt eller är problemfri - varje typ kommer att välkomna ett ansiktsserum av hög kvalitet.

Ge serumet ett försök om du känner att hudens tillstånd blir sämre eller om du tycker att det är långt ifrån det ideala. Många serum bekämpar till och med riktigt allvarliga dermatologiska tillstånd (inflammation, pigmentfläckar), särskilt om de innehåller säkra, naturliga ämnen.

Kom ihåg!

Även fast det fungerar mer intensivt än en fuktkräm så kommer serum aldrig att vara ersättning för en. Serum stärker huden och får andra kosmetika att fungera bättre. Kom ihåg detta och behandla det som ett tillägg i din hudvård, inte som ett alternativ till en vanlig kräm.

Naturligt ansiktsserum

Det är ett kosmetiskt fenomen. Ingredienserna i ett naturligt ansiktsserum väljs med omsorg; kompositionen är fri från irriterande, syntetiska ämnen, parabener, silikoner eller petroleumderivat. Det är en produkt utan brister, ofta sammansatt med naturliga vegetabiliska oljor då de trots allt effektivt kan reparera huden och skydda den från skador. En enda vegetabilisk olja motsvarar en stor dos av näringsämnen; en blandning av några få är en skönhetssymfoni.

Hur vet du att du håller ett ansiktsserum av hög kvalitet i dina händer?

En touch av lyx bör inte begränsas enbart till en lyxig flaska som serumet finns i. Det som finns i flaskan ska också vara av den högsta kvaliteten. Hur väljer jag ett bra ansiktsserum?

 1. Undvik kontroversiella ingredienser i serumet - kontrollera om det finns komedogena ämnen, paraffin, mineralolja, PEG och silikoner. Sådana ämnen som färgämnen, konstgjorda dofter, kortkedjiga alkoholer och starka konserveringsmedel är inte heller bra för din hud.
 2. Kolla efter aktiva ingredienser - de som har den viktigaste betydelsen för serumets effekt inkluderar vegetabiliska oljor, eteriska oljor, blomvatten, alla typer av växtextrakt (blommor och örtextrakt), alger samt fuktgivande ämnen (aloe och hyaluronsyra). Vitamin C och E, retinol och coenzym Q10 tillhör andra högt värderade ingredienser i serum. Kom dock ihåg att serum med starkt koncentrerat C-vitamin, syror eller retinol kan vara fotosensibiliserande så ett solskydd någon man bara måste ha.
 3. Matcha serum som passar just din hudtyp - fet eller aknehud kommer säkert att vara förtjust i andra oljor och ämnen än torr eller couperose hud. Kontrollera alltid syftet med ett visst serum och om du gör det själv - matcha noggrant naturliga oljor och andra vårdande ingredienser.
 4. Kontrollera hur din hud reagerar på serum - ett ansiktsserum av hög kvalitet ska absorberas snabbt, inte lämna en klibbig känsla, ge en fin känsla av lätthet, inte fastna på huden eller överbelasta den.

VARFÖR PROVAR DU INTE NANOIL ANSIKTSSERUM? DET GER DE BÄSTA EFFEKTERNA OCH INNEHÅLLER DE BÄSTA KOMPONENTERNA!

LETAR DU EFTER ETT PERFEKT ANSIKTSSERUM? PROVA PERFEKT KOMPONERADE PRODUKTER FRÅN NANOIL. BRA INGREDIENSER, FIN KVALITET OCH DEN HÄR "WOW" -EFFEKTEN - ALLT DETTA ÄR INOM RÄCKHÅLL! INTRODUCERA NANOIL I DIN SKÖNHETSRUTIN OCH ANFÖRTRO DIN HUD TILL SERUMET. DU KOMMER ATT SE OCH KÄNNA HUDEN ÄR MYCKET BÄTTRE EFTER BARA EN ANVÄNDNING.

Hur använder man ansiktsserum?

Serum för ansiktsvård uppgraderar hudvården samt stärker huden och tränger därmed in i de djupa lagren, dock utan att skydda den på utsidan. Därför ska du alltid se till att det följs av en ansiktskräm. Serumet behöver ocklusion som håller det kvar i de djupa hudlagren - en fuktkräm fungerar på detta sätt och förhindrar att serumets ingredienser läcker ut.

Rengör därför huden och stryk en toner över den innan du applicerar serum. Vänta tills det har absorberats och dutta därefter in en lämplig kräm på huden. Om du har ett oljebaserat serum behöver du inte vänta tills det absorberats - applicera kräm direkt efter serumet för att emulgera oljor och förhindra att det bildas ett oljigt lager på hudytan.

Kom ihåg!

Starkt koncentrerade aktiva substanser i ett ansiktsserum kan snabbt avdunsta från huden, vilket innebär en försämrad effekt. För att undvika det bör du skydda huden med ett ocklusivt "skyddande lager" i form av en hudtypsanpassad ansiktskräm.

Hemgjord kosmetika: hur gör man ett naturligt ansiktsserum?

Du kan skapa det enklaste och mest värdefulla serumet genom att blanda några naturliga oljor (t.ex. macadamiaolja, jojobaolja och avokadoolja). Det är en starkt närande essens för nattbruk som vitaliserar torr och trött hud som utsätts för toxiner och stadsföroreningar varje dag. Detta oljebaserade serum kan kompletteras ytterligare med eteriska oljor som har en starkt vårdande effekt. Till exempel så förstärker lavendelolja reparationen av kollagen och elastin, har antiinflammatorisk effekt samt jämnar ut hudtonen. Rosenolja, å andra sidan, lugnar irritationer, återställer hudens elasticitet, regenererar och har en åldersbekämpande effekt. Ylang-ylangolja kontrollerar produktionen av talg, behandlar hudinflammation och akne. Några droppar för 30 ml serum räcker. Ditt naturliga hemgjorda serum kan verkligen ha fantastiska ingredienser! Håll dig inte bara till två oljor. Låt dig ryckas med och använd dig av ett brett urval av aktivt vårdande ingredienser av högsta kvalitet. Vilka substanser kan du välja mellan?

Gör det själv - hemmagjort naturligt ansiktsserum: recept

Bifasiskt rosenserum för ansiktet; alla hudtyper

 • rosenvatten - 15 ml
 • gel med 3 % hyaluronsyra - 10 ml
 • jojobaolja - 5 ml
 • arganolja - 5 ml
 • sorbitol eller d-pantenol - 5 ml
 • E-vitamin - 1 ml

Blanda alla ingredienser i en skål och häll upp i en mörk glasflaska. Skaka väl före användning för att kombinera faserna. Använd före läggdags och under dagen ifall din hud är torr. Perfekt för alla hudtyper. Detta oljebaserade ansiktsserum måste användas inom 6-8 veckor.

Reparerande ansiktsserum för problematisk hud

 • hyalurongel 1% 10 ml
 • cistusvatten 7 ml
 • d-panthenol 5 ml
 • aloegel 5 ml
 • nikotinamid 1,5 ml
 • allantoin 0,5 ml
 • jojobaolja 5 ml

Detta serum hjälper dig att bekämpa ojämnheter, perfekt för fet och problematisk ansiktshud. Tack vare allantoin och pantenol lindrar det irritationer, lugnar huden och håller den återfuktad. Det ljusar upp missfärgad hud och fläckar efter akne. Oljebaserat serum lugnar inflammationer, hjälper till att behålla fukt och har rynkbekämpande effekt (naturliga oljor utgör en rik källa till antioxidanter).

Blanda alla ingredienser och häll upp i en mörk flaska. Serumet kan användas i upp till ca 8 veckor. Applicera dagligen på morgonen och (eller) kvällen före din favoritansiktskräm.

Oljebaserat serum med koenzym Q10 för ansiktet och området under ögonen.

 • arganolja 5 ml
 • mandelolja 5 ml
 • coenzym Q10 - ca 3 droppar eller 1 g pulver
 • A-vitamin - cirka 6 droppar

Häll oljorna i en skål, tillsätt koenzym Q10 (om du använder pulver, värm upp oljorna en aning så att det blir lättare att smälta pulvret). Tillsätt A-vitamin och häll serumet i en mörk flaska. Förvara det i cirka 2 månader. Perfekt för hudrutin inför natten. Om det används på morgonen, kom ihåg det där med ett solskydd på grund av retinol- (A-vitamin) innehållet.

Coenzym Q10 är en stark antioxidant som förbättrar hudens tillstånd och minskar rynkor. A-vitamin reparerar, slätar ut, stramar upp och förbättrar hudens struktur.

Arganolja är en av de bästa rynkutjämnande och hudförbättrande oljorna. Serumet rikt på arganolja är främst avsett för åldrande ansikts- och ögonhudvård.

Det är ett naturligt botox som gör att ansiktet får tillbaka sin lyster; huden är återfuktad, det finns färre rynkor och de är mer ytliga.

Hur ofta ska man använda ansiktsserum?

Det beror säkerligen på din huds preferenser och dess individuella behov. Serum är ofta rika på högkoncentrerade aktiva substanser, så om din hud inte besväras av rynkor eller akne räcker det med att använda ett välanpassat serum 2-3 gånger i veckan. Om du däremot känner att ditt ansikte behöver intensiv vård bör du använda det varje dag.

Läggdags är den bästa tiden för applicering av serum. På natten repareras huden intensivt eftersom det är då som de främsta reparationsprocesserna sker, vilket påverkar alla hudlager. Hjälp din hud att återfå sitt ursprungliga tillstånd och förse den med näringsämnen av högsta kvalitet såsom hyaluronsyra, vitaminer, oljor rika på fytosteroler, flavonoider och välgörande fettsyror som säkerställer en fantastisk revitaliserande behandling.

Morgonen är också ett bra tillfälle att applicera serum. Välj de som är rika på antioxidanter och naturliga oljor som skyddar huden mot toxiner, UV-strålning och stadsöroreningar.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Arganolja
Jojobaolja
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy