Håroljning på salongen vs. håroljning hemifrån - skillnader, effekter, recensioner

Håroljning på salongen vs. håroljning hemifrån - skillnader, effekter, recensioner

Skulle du vilja applicera oljor till ditt hår som ett proffs?

Har du undrat ifall det är bättre att göra det själv eller lita på en profesionell hårstylist? Vad är skillnaden mellan håroljning hemifrån och de oljebehandlingar som utförs på salongen? Innan du börjar leta efter en frisör som känner till alla hemligheter för håroljning, ta en minut och tänk över det - du är ett steg från att bli en expert inom detta område! Förverkliga dina drömmar om att ha vackert hår! Ta saken i egna händer - idag så ska vi avslöja hemligheterna bakom professionell håroljning både hemifrån och på salongen. Vilken kommer du att välja?

Du har säkert undrat ifall håroljning hemifrån kan vara lika effektivt som de oljebehandlingar som utförs på salongen. Hur skiljer de sig? Vilken håroljningsmetod är bättre och vilken ska man välja? Dina tvivel kommer att upphöra idag.

Hur är det att olja håret på skönhetssalongen? 

Håroljning på salongen har sitt ursprung i traditioner från de asiatiska regionerna - den nämnda behandlingen utförs där på nästan varje salong. Frisörernas uppgift är inte bara att täcka håret med en lämplig blandning av indiska oljor, urlakningar och örter kända sedan länge, noggrant undersökta och beskrivna i Ayurveda - det vill säga indiska folkets "heliga bok". Det är en specifik hårritual som - tack vare hårbottenmassagen - avslappnar, hjälper att bli av med oro och ångest samt har kraften att läka. 

Håroljning är lite mer prosaiskt på andra kontinenter - frisören utvärderar hårets utseende och tillsånd, väljer lämpliga oljor samt lämplig intensitet på behandlingen. Dessutom, genom att ge en hårbottenmassage, så stärker de den subkutana cirkulationen vilket försäkrar att oljorna absorberas snabbare. 

Innan behandlingen använder frisören sig av speciell kosmetika som lyfter hårfjällen och rengör stråna vilket gör det möjligt för oljor att djupare penetrera hårets struktur. Sedan så täcker de hårbotten och håret med en hårolja och sätter på en plasthätta eller en uppvärmd handduk och värmer turbanen med en hårfön för att intensifiera behandlingen samt stärka effekterna av håroljning (oftast så spenderar vi denna tid under frisörens speciella torkhuv). 

Oljan ska stanna kvar i håret beroende på dess tillstånd (i genomsnitt är det 30 minuter). Efter behandlingen så sköljs det och håret tvättas med ett speciellt schampo som förseglar fjällen samt förstärker glans. 

Håroljning på en salong - effekter

Effekterna av professionell håroljning är ofta väldigt tillfredsställande - håret blir mjukt, glansigt och ligger snyggt. Hårstråna hålls i schack och lyfts från rötterna - flexibla och fulla av styrka. Effekten beror inte endast på oljan utan även en professionell massage och ett speciellt balsam eller kräm som appliceras efter behandlingen för att förstärka hårets glans. 

Hur är håroljning hemifrån?

Håroljning gjord hemifrån är ganska lik (oljan appliceras till håret och hårbotten, lämnas i under en viss tid och sköljs sedan ur genom grundlig tvättning av håret). Metoden att applicera olja till håret påminner om att applicera en mask, skillnaden är att masken "kringgår" hårbotten, och för oljan - där är den det viktigaste elementet av hela behandlingen. 

Sådana detaljer har en inverkan på lyckad oljebehandling, men vi vet alla mycket väl att "djävulen ligger i detaljerna". Det händer att vi inte tvättar huvudet innan behandlingen och applicerar olja i torrt hår (denna metod fungetar inte ifall vi använder för många kosmetika för styling). Vi tenderar att glömma bort hårtvätt med speciella kosmetika eller för att lyfta hårfjällen. Dessutom så tvättar vi ibland av oljan på fel sätt, så att håret blir överbelastat och förlorar sitt spänst. Olja som appliceras i håret värms ej upp, så dess effekt blir svagare, och när vi väljer den rätta oljan för oljning så förväxlar vi ofta saker och ting - att effekterna beror på en lyckträff snarare än hårets egentliga behov.

Håroljning hemifrån - effekter

Effekterna av håroljning kan variera och beror helt på att följa enkla men väsentliga principer för håroljning samt val av lämpliga oljor. Håroljning som utförs inom hemmets trygga väggar överträffar de behandlingar som erbjuds av skönhetssalongerna. Med den rätta håroljan kommer ditt hår att bli starkt, tjockt, glansigt, dess struktur kommer att förbättras, det kommer att sluta falla av och tillväxten kommer att öka. 

Var ett proffs! Hur oljar du ditt hår hemifrån?

Skulle du vilja bli ett PROFFS på att olja håret? Vänta inte, tveka inte, ta saken i egna händer - upptäckt flera regler kända och använda av frisörer som kommer att förändra effekterna av din håroljning hemifrån. Det kommer att låta ditt hår gynnas från behandlingen mer än från ett besök på hårsalongen! Vilka är reglerna?

1. Identifiera ditt hårs porositet (ta ett test tillgängligt online för att ordentligt fastställa ditt hårs tillstånd och för att välja rätt olja).

2. Välj rätt olja för din håroljebehandling - den måste stämma överens med ditt hårs porositet och vara lämplig att applicera i hårbotten. Oljan måste vara förenlig med hårets tillstånd (olja för hög hårporositet, för medium porositet och låg porositet - var och en av de tre hårtyperna kan tas hand om med en av de tre håroljorna från Nanoil). 

3. Innan du oljar håret, se till att rengöra håret och hårbotten grundligt (exfoliera hårbotten, använd ett djuprengörande schampo).

4. Ge din hårbotten en skonsam massage - det kommer att stimulera blodcirkulation och göra det möjligt för oljepartiklarna att djupare tränga in i hårets struktur samt nå dess 'hjärta' - lökarna.

5. Värm upp hår täckt av olja - värmen aktiverar oljepartiklarna och ökar hårets absorbtion. 

6. Skölj ditt hår grundligt och tvätta håret med hjälp av ett skonsamt schampo. Applicera ett lätt balsam, exempelvis i form av en spray eller mousse, vilket kommer att stärka effekterna av oljning och kommer inte att överbelasta håret (balsamet kan också innehålla naturliga oljor - tack vare denna egenskap kommer håret att förses med värmeskydd och glans). 

Håroljning hemifrån - fördelar

  • du utför behandlingen inom hemmets trygga väggar, under lämpliga förhållanden och i en skön, avslappnande miljö
  • du kan kombinera håroljning hemifrån med andra skönhetsbehandlingar (ta ett varmt och avslappnande bad, applicera en ansiktsmask, ta hand om dina fötter, osv.)
  • en väl vald olja kommer räcka till flera oljebehandlingar - tack vare detta förser du ditt hår med konstant, extrem återställning och du arbetar ständigt samt tillhandahåller den högsta nivån av vård
  • regelbunden håroljning kombinerat med hårbottenmassage stärker utmärkt hårlökarna och avslappnar, skjuter upp processen för grått hår och uttorkning av lökarna samt stärker håret från själva rötterna
  • att olja ditt hår hemifrån är väldigt ekonomiskt - du sparar inte endast pengar utan också tid: du bestämmer när och hur du gör det, du behöver inte anpassa dig efter tillgängliga (oftant avlägsna) datum och obekväma tider påtvingade av salongen
  • du kan ha kvar oljan i håret hur länge du vill (till och med under natten) - desvärre kommer ingen frisörsalong någonsing att erbjuda en sådan lösning
  • du kan fritt ändra och prova de kosmetika som används efter håroljning för att få den bästa effekten (du fördöms inte till de produkter som används av salongen)

Håroljning på salongen - har det några nackdelar?

Har håroljning på salongen några nackdelar? Det visar sig att det finns många. Inte varje salong har ett bredd utbud av produkter lämpliga för din hårtyp (porositet). Oftast är det ett, bestämt (dominant) märke av kosmetika - faktum är att det inte är ett medvetet val, utan dess avsaknad - och denna aspekt bestämmer vilka produkter som kommer att användas på ditt huvud.

Oftast så kan inte hårstylisten identifiera din hårporositet efter bara en kort konsultation - därmed är det bäst att känna till den innan du bokar en tid på salongen (du kan faställa ditt hårs tillstånd genom att ta ett onlinetest för hårporositet.

Vidare så förväxlas håroljning på salongen oftast med en förskönande och återfuktande behandling med hjälp av oljor, vilket utelämnar en viktig aspekt av behandlingen - hårbotten. Sådan behandling förnyar inte, utan återfuktar endast och förskönar håret. Det har ingen inverkan när det gäller att förbättra dess hälsa. 

Dessutom så är håroljning på salongen ganska dyr - för samma pris så kan du köpa en professionell naturlig olja som kommer att hålla till flera behandlingar! Besök på salongen måste regelbundet upprepas för att ge önskade resultat - från en ekonomisk synvinkel är detta också en betydande nackdel av att olja håret hos frisören.

Håroljning hemifrån och på salongen - recensioner

Håroljning på salongen samlar in bra recensioner - det är en behandling som utförs av och under uppsikt av en expert. Kosmetika som används av frisörer måste vara av högsta kvalitet - och vi pratar inte endast om oljor, utan även produkter före och efter oljning. Tyvärr, ifall vi bestämmer oss för att göra behandlingen en gång eller vid någon (avlägsen) tidpunkt - så varar effekterna inte länge. Endast regelbunden oljning kommer att ge önskade resultat. 

Håroljning utförd hemifrån kan producera en rad olika åsikter - allting beror på kunskapen om hår, oljor och porositet. Ju mer du vet om att olja ditt hår och ju bättre olja du väljer, desto mer vackert och hälsosamt kommer ditt hår att se ut. Lyckligtvis så är reglerna för håroljning ej komplicerade och genom att känna till dem - så kan du bli ett proffs inom detta område. Lycka till!

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Arganolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy