Professionella hårbehandlingar. Vilka hårvårdsmetoder är värda att testa?

Professionella hårbehandlingar. Vilka hårvårdsmetoder är värda att testa?

Varför är en tid hos frisören något jobbigt men nödvändigt för vissa av oss? Det är på tiden att vi avlivar myten om att frisörer inte har kunskap om hårvård. Upptäck de bästa reparerande, återfuktande och förskönande hårbehandlingarna. Vilka är värda att testa?

Ända sedan vi upptäckte kraften i naturliga oljor har vi försökt ta hand om håret hemma. Det börjar bli allt lättare att ge håret viktiga näringsämnen utan att besöka en salong. Det händer å andra sidan att huskurer inte längre är effektiva. Antingen har håret andra preferenser eller behöver förstärkt stöd. Lyckligtvis finns det salongsbehandlingar som hjälper oss att reparera och försköna våra frisyrer.

Att klippa eller färga håret är inte det enda du kan välja att göra på en frisörsalong. Upptäck de bästa hårbehandlingarna! Vilka av dem kommer du att använda dig av?

1. Botox för hår

Botox för tankarna till skönhetsmedicin. Det har börjat härska även i frisörsalonger. Det är en behandling som ger håret näring och som ger tillbaka vitalitet och skönhet till svagt hår. Den fyller i luckorna i hårets struktur, återställer mjukhet och glans, återfuktar på djupet och säkerställer skydd.

Var kommer namnet på behandlingen ifrån? För att genomföra hårbotox behöver du en... spruta! Du behöver dock inte vara orolig - det är en icke-invasiv och smärtfri hårbehandling. Sprutan används enbart för att bekvämare applicera ett serum. Den vårdande produkten är baserad på helt naturliga ingredienser utan salter, parabener, sulfater, färgämnen osv. Hårbotox tillför massor av värdefulla vitaminer, mineraler och hårbyggande ämnen, t.ex. kollagen, till håret. Det är inte konstigt att den kallas för en vitaminbomb för håret.

2. Darsonvalization

Det här är inte en av de mest populära behandlingarna. Den används även inom hudvård. Procedurens namn kommer från användningen av d'Arsonvalströmmar med hög frekvens, låg spänning och hög strömstyrka. En särskilt utformad apparat utrustad med elektroder används. När den vidrör hårbotten uppstår en elektrisk urladdning (med en kännetecknande blixt) och kraftigt desinficerande, antibakteriellt och antiinflammatoriskt ozon produceras.

Darsonvalization för hår:

 • renar och desinficerar hårbotten,
 • eliminerar bakterier och svamp och hämmar deras framväxt,
 • stimulerar cellförnyelse och hårväxt,
 • hanterar eventuell hudinflammation.

Darsonvalization är en smärtfri och icke-invasiv hårbehandling, som särskilt rekommenderas för personer som kämpar med hår som blir tunnare, oljigt, seborroiskt håravfall osv.

3. Ångbehandling av hår

Vill vi unna vårt hår en SPA-behandling är det en strålande idé att ångbehandla håret. Detta är en professionell hårbehandling. Det påverkar håret genom en något högre temperatur så att hårets fjällskikt öppnas. Behandlingen säkerställer också optimal fukt som tillåter att näringsämnen från en applicerad vårdande produkt absorberas lätt.

En ångbehandling av håret möjliggör optimal näring, ökad återfuktning, förstärkning och förnyelse. Den här enkla behandlingen omfattar cirka trettio minuter under en apparat som liknar en stor hårtork och där destillerat vatten används för att förstärka effekten av skönhetsprodukterna.

Det finns två typer av hårångare:

 • en vanlig ångare - fungerar på ett väldigt enkelt sätt och genererar ånga,
 • en ångare med mikrodimma - ultraljud producerar en lätt vattendimma.

Du kan utan problem genomföra den här typen av behandling hemma hos dig. Det enda du behöver är en lämplig produkt, t.ex. en av de tre Nanoils, och lite ledig tid. Mer om ämnet finns här ångbehandling av hår i hemmet.

4. Syreinfusion i hårbotten

En professionell behandling av hår och hårbotten. Mesoterapi med syre är ett annat namn för behandlingen. Effekten är baserad på egenskaperna hos koncentrerat syre (i stället för ozon används basiska syrepartiklar).

Vad omfattar syreinfusionen?

En specialanordning för över syre såväl som en sammansättning av starkt näringsrika ingredienser till huden. Tack vare denna kombination påverkar vi håret med fördubblad kraft eftersom själva syret ger fantastiska fördelar för håret:

 • det minskar håravfallet och stimulerar tillväxten,
 • ger näring, återfuktning och förnyar hårbotten,
 • avlägsnar döda hudceller, talg och beläggningar från produkter,
 • lyfter hårrötterna, gör håret tjockare och ökar dess elasticitet.

Mesoterapi med syre utförs vanligtvis i omgångar - det optimala alternativet är 4-6 behandlingar var 10-14:e dag. Generellt sett pågår en syrgasbehandling av hårbotten i upp till 40 minuter. Att överväga denna behandling är klokt när vi vill stimulera hårtillväxten, vi har problem med svagt hår som blir tunnare, har ett hår med ett överskott av protein, mjäll eller rubbad talgutsöndring.

5. Jontofores

Man kan också använda galvaniska strömmar för hårvård. De åstadkommer kontrollerad hyperemi och stimulerar den cellulära förnyelsen. Jontofores är inte en succébehandling för hår eftersom den är vanligare inom hudvårdsprocedurer. Om man använder det inom hårstyling rekommenderas den som en effektiv behandling mot håravfall. Jontofores tillför lämpliga joner av näringsämnen till hårbotten, vilket stärker håret, förhindrar uttunning, samt minskar överproduktion av talg och oljighet.

6. Carboxy-terapi för hår

Det är lätt att gissa sig till namnet: Carboxy-terapi utnyttjar koldioxid. Den förs in under huden och ger upphov till en kontrollerad utvidgning av blodkärlen på särskilda ställen. Detta är en av de mest invasiva behandlingarna, men den är inte speciellt smärtsam - att injicera dioxiden under huden kan medföra en känsla av obehag. Det kan förekomma en lätt rodnad och svullnad, men det går snabbt över. Det viktigaste är att Carboxy-terapi är effektivt.

Denna professionella behandling av håret stimulerar hårbottens mikrocirkulation, vilket innebär djupgående vård av hårsäckarna, starkare hår, snabbare hårtillväxt och lägre risk för för tidigt skallighet. Carboxy-terapi bidrar främst till att bota alopecia areata och androgen alopeci.

7. Hårutjämnande behandling med keratin

Keratinbehandlingar är troligen den mest förekommande på frisörsalonger. Hur kommer det sig? Därför att de både reparerar håret och förhöjer dess vackra utseende. Trots att många tror att [keratinhårbehandling] bara har som mål att avlägsna oönskade lockar och (som namnet antyder) släta ut hårstråna, är det i själva verket en professionell behandling för skadat hår som:

 • reparerar skadade hårstrukturer,
 • regenererar håret på djupet och stärker hårlökarna,
 • ger glans, mjukhet, silkeslen släthet och spänst,
 • gör håret motståndskraftigt mot fukt och skadliga faktorer.

Keratinbehandling på salong förutsätter att man använder lämpliga produkter - professionella koncentrationer av vårdande ämnen, antioxidanter innehållande den viktigaste ingrediensen. Det är keratin - ett protein som bygger upp håret. Frisören "stryker" in produkten i håret med en plattång eller en ultrasonisk plattång.

8. Mesoterapi i hårbotten

Den som kvinnor oftast rekommenderar och väljer. Frisörer intygar dess otroliga fördelar. Mesoterapi i hårbotten brukar ofta användas för att motverka håravfall. Förfarandets frekvens och intensitet behöver anpassas individuellt beroende på problemets svårighetsgrad.

Mesoterapi i hårbotten rekommenderas för personer som har fått diagnosen överdrivet hårfall. Den består av att man applicerar en näringsrik blandning som stärker hårlökarna och förhindrar håravfall. Tillgängliga alternativ är bl.a. följande:

 • nålfri mesoterapi i hårbotten - produkten införs i huden genom tillfälliga mikrokanaler som bildas av det elektriska fältet,
 • mesoterapi med mikronålar - en hårbehandling som består i att ett preparat förs in med en rulle som skapar tusentals små hål i överhuden,
 • mesoterapi med nål i hårbotten - ger näringsämnen till håret genom mikroinjektioner.

Vilka fördelar har mesoterapi för håret? Det hindrar håravfall, stimulerar tillväxt och återväxt, snabbar på reparationen och förstärker hårlökar, återupprättar den biologiska balansen i huden.

9. Plasma rikt på blodplättar för hår

Behandlingen med plasma rikt på blodplättar blir alltmer populär vid behandling av håravfall. Tyvärr är det ett dyrt förfarande, så den vanliga mesoterapin är fortfarande vanligare. I detta fall accelereras hårets tillväxt genom att man injicerar plasma rik på blodplättar i hårbotten. Den här typen av behandling är lämplig för både skalliga personer och de som bara önskar lite förbättrat hår.

Steg för steg vid mesoterapi med plasma rik på blodplättar:

 1. Blodet insamlas och därefter utvinns den blodplättsrika plasman.
 2. Hårbotten bedövas för att lindra smärtan under behandlingen.
 3. Preparatet injiceras i huden.

Detta är en professionell behandling som begränsar håravfall och främjar hårväxten. Det räcker med 10-15 minuter för att motverka håravfall - det är så länge som behandlingen varar. Dessvärre tar återväxtprocessen längre tid - upp till tre månader. Trots detta lönar det sig att använda blodplättsrik plasma för hår eftersom resultaten är fantastiska. En uppsättning av tre behandlingar:

 • gör håret starkare och tjockare, och det faller inte längre ut i överflöd,
 • hårökarna stimuleras så att man får synbart mer hår.

10. Exfoliering av hårbotten hos trikolog

Att tvätta hårbotten och håret är extremt viktigt då det besparar dig problem som mjäll. Emellanåt är en skrubbehandling hos en trikolog klokt eftersom även det bästa schampot inte gör ditt hår och din hårbotten lika ren. Även om man rekommenderar andra behandlingar för specifika problem är [hårbottenskrubbning] en nödvändig hårbehandling som måste utföras med jämna mellanrum och som en förebyggande åtgärd.

Frisörer erbjuder två typer av denna behandling:

 • hårbottenexfoliering med en exfolierande produkt,
 • kavitationsexfoliering med ultraljud.

Oberoende av vilken typ vi väljer levererar en skrubbning av hårbotten alltid samma resultat. En exfoliering av hårbotten, som utförs på rätt sätt, frigör hårbotten från orenheter, rester av skönhetsprodukter, talguppbyggnad och döda hudceller. Den frigör hårsäckarnas öppningar så att följande behandlingar ger bättre effekt eftersom hårlökarna får mer näring. Vidare stimulerar en hårbottenskrubbning av en trikolog blodflödet så att håret stärks.

11. Ultraljuds- och infraröd plattång för hår

Hur fungerar en ultraljuds- och infraröd plattång för hår? Det är en plattång som avger ultraljud och infrarött ljus. Med hjälp av apparaten är det möjligt att samtidigt reparera håret med ultraljud och infrarött ljus. En behandling med en plattång med ultraljud och infrarött ljus fungerar för svagt hår, t.ex. till följd av kemisk behandling. Med den här moderna och innovativa apparaten trycks en speciell närande produkt in i håret. En plattång med ultraljud och infrarött ljus används ofta vid keratinbehandlingar. Den förbättrar också resultaten av håroljebehandlingar - ultraljud och infrarött ljus gör att oljor enkelt kan tränga in i hårstrået och komma djupt in i hårstrået. En ultraljudsplattång trycker in en skönhetsprodukt i håret utan att använda värme, så den är säkrare. Den syftar endast till att reparera och stärka håret, inte till att t.ex. göra håret rakt.

12. LED-ljusbehandling för hår

Allt fler hårsalonger samverkar med trikologer för att introducera några innovativa behandlingar som vårdar och behandlar på samma gång. Behandling med LED-ljus är en av dem. Det används för att reparera hårbotten, stimulera hårtillväxten och förebygga håravfall.

Medan du funderar på vilken hårväxtfrämjande behandling du bör välja är det värt att testa ljusterapin. Det är ett banbrytande botemedel för svagt hår och hår som håller på att tunnas ut. Det har visat sig att LED-ljuset på 640 nm kan stimulera blodcirkulationen i hårsäckarna så att hårlökarna får syre och djupgående vård. LED-ljuset påverkar håret likt en stimulator eftersom det aktiverar cellmetabolismen och syntesen av protein, som är hårets byggstenar.

LED-ljusbehandling av håret är icke-invasiv, smärtfri och mycket avkopplande. Du kan genomföra den under varje årstid och kombinera den med andra behandlingar, t.ex. mesoterapi. En engångsanvändning av LED-ljuslampan kommer inte att ge synliga effekter, därför rekommenderas en behandlingsserie på 10 behandlingar, 20 minuter per behandling.

13. Behandlingar för hårrekonstruktion

Professionella hårbehandlingar är avsedda att återuppbygga skadade och överbehandlade hårstrukturer. De är en räddning när vi inte har lust att klippa av vårt skadade hår. Tack vare starkt koncentrerade produkter som innehåller innovativa ingredienser kan vi undvika en drastisk klippning. Kändisar är tokiga i behandlingar för hårrekonstruktion eftersom de tillåter drastiska färgförändringar utan att man behöver vara orolig för att håret ska skadas.

De två mest populära behandlingarna för hårrekonstruktion:

 1. Olaplex - en behandling som består av tre steg. Den identifierar kemiska, termiska och mekaniska skador i håret och åtgärdar dem därefter. Olaplex är berömt för att återskapa bindningar i disulfidbindningar så att håret får tillbaka sin hälsa och skönhet.
 2. Joico - en serie med fyra produkter som samverkar och garanterar att håret repareras, förstärks, återfuktas och får en intensivare glans. Joico K-Pak är baserad på två patenterade tekniker: Bio-Advanced Peptide TM (förnyar peptidkedjor i håret) och QuadramineR Complex (en uppsättning av 19 aminosyror som ersätter det naturliga keratinet).

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Jojobaolja
Arganolja
Värmeskyddande spray
Ansiktsserum med retinol
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy