Couperose Hud: Symtom, behandlingar, skönhetsprodukter

Couperose Hud: Symtom, behandlingar, skönhetsprodukter

Är röda kinder ett tecken på god hälsa? Det visar sig inte alltid eftersom ansiktsrödhet är ett av de inte så tydliga tecknen på couperose-hud, vilket faktiskt råkar vara den mest krävande hudtypen. Naturligtvis kan även hyperreaktiv hud se felfri ut, förutsatt att alla dess behov är nöjda. Läs vidare för att lära dig bästa couperose hudvårdstips och saker som denna den mest känsliga hudtypen inte kan hantera på ett bra sätt.

Egenskaper hos couperose hud

Att skilja på couperose hud från andra typer är ganska enkelt. Det är en tydlig rodnad, ofta påverkat av rosacea och så kallade spindelvener som är brutna kapillärer som ses genom tunn hud, vilket skapar fläckande vener.

Det är faktiskt så att couperose hud är så tunn att blodkärlen lätt kan ses igenom. Det finns också ett par till synes ofarliga faktorer som bidrar till vaskulära fläckar. Att dricka varma drycker, konsumera kryddig mat och ogynnsamma väderförhållanden har en direkt inverkan på blodkärlen, vilket gör att de reagerar snabbt, vilket i sin tur främjar ansiktsrödhet. Det är därför couperose hudvård bör fokusera på att stärka försvagade kapillärer, samt skydda och ge lindring till hud som är tydligt hyperreaktiv.

Visste du att...

... couperose hud ofta orsakas av ärftliga faktorer? Det är också en av de karakteristiska egenskaperna hos personer med ljus hy och blont hår. Spindelvener orsakas också av ökade östrogennivåer och störd kollagensyntes som blir mindre och mindre effektiv med åldern. Utan kollagen förlorar kapillärerna sin motståndskraft, därav brottet.

Orsaker till couperose hud

Som nämnts ovan måste couperose hud bekämpa ett antal punkter som stör det mer än de gör det för andra hudtyper. Okontrollerad ansiktsrodnad och spindelvener orsakas ofta av:

  • överdriven fysisk ansträngning
  • ogynnsamma väderförhållanden (stark vind, brännande sol, minusgrader)
  • plötsliga temperaturfluktuationer (bastu, solarium)
  • stark och kronisk stress, våldsamma känslor
  • för långa och för varma bad
  • alkohol, cigaretter, varma drycker, kryddig mat
  • fel hudbehandlingar (användning av kosmetika som inte matchar hudtypen)
  • graviditet och hormonella preventivmedel
  • menopaus

Hudvårdtips för couperose hud

1. Den grundläggande aspekten av couperose hudvård är profylaxen som fokuserar på att motverka och förebygga hudförändringar, och som syftar till att hantera befintliga fläckar. Att hantera kapillär bräcklighet och, när det är möjligt, undvika punkter som är ansvariga både för att förvärra hudens hälsa och orsaka överkänslighet är av yttersta vikt. För att undvika brister som är typiska för couperosehud, välj anpassade ansiktsserum.

2. Denna hudtyp tål inte hårt och klorerat vatten.  Om kranvattnet därför inte är mjukt, föreslås det att koka och kyla ner det innan du använder det för ansiktstvätt.

3. När vi pratar om tvätt, bör couperosehud endast rengöras med milda rengöringsmedel. Välj endast för produkter som är avsedda för känslig och couperose hud. Var försiktig mot ansiktet under rengöring. Gnugga det inte för mycket för att förhindra att blodkärlen brister.

4. Applicera lugnande och svalkande ansiktsmasker en gång i veckan.  Sådana produkter främjar vård av denna krävande och hyperreaktiva hudtyp och ger lindring.

5. Glöm exfolianter på hög nivå. Lägg bort alla mekaniska skrubbar och välj enzymatiska peelingar mycket noggrant - det föreslås att du konsulterar en kosmetolog innan du väljer exfoliant. Du kan också använda gelpreparat som innehåller milda syror (t.ex. laktobionsyra). Dessa produkter irriterar inte hyperreaktiv hud men är otroligt bra på att lösa upp döda celler.

6. Skydda couperose hud från solljuset! Denna känsliga hud måste skyddas från solstrålarna inte bara under sommarsäsongen. Det är viktigt att påpeka att UV-ljus tränger sig igenom moln, så det når och påverkar huden även under hösten. Håll därför din hud skyddad under hela året med krämer med SPF 15 under vintern och krämer med SPF 30 under sommaren.

7. Vill du göra så att spindelvenerna blir mindre synliga? Prova att använda en foundation som är avsedd för att täcka fläckar som är typiska för couperose hud.  Denna typ av produkt innehåller ett gult pigment som minskar ansiktsrodnad.

8. Undvik att ta varma bad, besöka bastur och solarium.  Det rekommenderas också att begränsa solexponeringen under sommaren eftersom överdriven solexponering inte är bra för couperose hud. Glöm inte att använda en fuktighetskräm under vintern. Du bör också skydda huden från kallt väder och torr luft.

9. Skär ner på alkohol, kryddig mat och starkt kaffe. Att sluta röka är också fördelaktigt. Alla typer av stimulantia har en negativ inverkan på alla hudtyper.

10. Undvik syntetiska kosmetiska ingredienser såsom konstgjorda aromer eller parabener som är kända för att leda till irritation. Eliminera följande ingredienser: alkohol, mentol, pepparmynta, eukalyptus eterisk olja, samt starka syror som AHA och BAH.

Skönhetsprodukter för couperose hud

Att använda rätt kosmetika är nyckeln till en fin och lugn hud. Välj dem noggrant och kontrollera alltid innehållet i dessa. Även om det finns många kosmetiska ingredienser som visat sig vara bra för couperose-hud, finns det bara en formel som ger de bästa effekterna - ett ansiktsserum.  Denna kosmetika ger fantastiska resultat eftersom den tränger djupt för att leverera näringsämnen till alla hudlager. Ett bra ansiktsserum för couperosehud är utvecklat på ett sådant sätt att den bekämpar och hanterar alla hudproblem. Och det är precis så Nanoil Anti-rodnad ansiktsserum fungerar. Det lugnar huden och minskar rosacea, lyser upp ansiktsrodnad och tar bort spindelvener.  De noggrant framtagna vårdande ingredienserna krymper dilaterade kapillärer, ger lindring till irriterad hud och skyddar den från ogynnsamma väderförhållanden.

Förutom ansiktsserumet, som är grundläggande för hudvården för couperose hud, finns det också några andra hudprodukter som är värda att användas i en daglig skönhetsritual, och de inkluderar mild och växtbaserad kosmetika. Välj icke-invasiva rengöringsmedel och sminkborttagare men avstå från mekaniska ansiktsskrubb. När du tvättar ansiktet, gör detta på ett försiktigt sätt - kraftig gnidning bidrar ofta till vaskulära fläckar. Hyperreaktiv och rodnadsbenägen hud kan också lugnas av örtvatten som trollhasselvatten som dessutom ökar lymfcirkulationen och är ett potent antiinflammatoriskt medel.

Säkra behandlingar för couperose hud

Det finns några säkra behandlingar som är perfekta för couperose hud. De vanligaste är:

LASERBEHANDLING

En av de mest populära couperose hudbehandlingarna som beror på att rikta en ljusstråle till de trasiga kapillärerna för att fixa dem. Resultatet blir en synlig förbättring av hudens utseende och en signifikant minskning av vaskulära fläckar. Alla viktiga laserparametrar beaktas alltid och ställs in noggrant för att förhindra att omgivande celler skadas.

JONTERAPI

Denna behandling syftar till att stärka försvagade kapillärer, vilket gör dem resistenta mot yttre aggressorer. Under jonterapi transporteras näringsämnena djupare under epidermis för att lugna en irritation, samt minska på rosacea och spindelvener. Våren är den bästa tiden att genomföra denna behandling för att göra huden redo för de ogynnsamma väderförhållandena under sommaren och vintern.

KALIBRERAT PULSERANDE LJUS, som CPL BEHANDLING

Rosacea och hyperpigmentering är två brister som är kopplade till couperosehud, och en professionell behandling som syftar till att lysa upp dessa hudfläckar är kalibrerat pulserat ljus. Enkelt uttryckt riktas en ljusstråle mot missfärgning för att ta bort den helt från ansiktet. Den största fördelen med CPL är de effekterna som kommer omgående, vilket skapar en jämn hudton.

HYDRO MICRODERMABRASION

Detta är en mild exfolierande behandling som används för att fylla på vatten i huden. Det säkerställer en djup rengöring och ett mycket effektivt avlägsnande av döda hudceller. Dessutom är hydro microdermabrasion också känd för att bekämpa rosacea och missfärgningar. Denna icke-invasiva behandling är idealisk för couperose hud.

HUSKURER FÖR COUPEROSE HUD

Observera att även de mest avancerade estetiska medicinbehandlingarna kanske inte ger positiva resultat om du inte följer de grundläggande reglerna för korrekt couperose hudbehandling.  Milda hudvårdsprodukter och ett ansiktsserum är viktigt. Dessutom bör användning av ansiktsmasker i hemmet för att hantera spindelvener också betraktas som en avgörande del av couperose hudvård. Sådana produkter är skonsamma mot huden, och därför kan du applicera dem även två gånger i veckan. Att torka känslig hud med gurkajuice och kamilleinfusion rekommenderas också.

Livsmedel som är bra för couperose hud

Att följa grundläggande principer för hälsosam kost räcker för att lindra couperose hud. För att förhindra kärlfläckar och rosacea behöver du bara introducera mer grönsaker och frukt i din kost, speciellt de som är rika på vitaminer och mineraler som är viktiga för huden. Dessutom har både C-vitamin och rutin en positiv effekt på hyn, därför rekommenderas det att ge betydande mängder av dessa näringsämnen till din kropp. En annan bra idé är kosttillskott. Rent allmänt är det värt att inse att vitaminer är bra för blodkärlen, men kryddig mat, alkohol, kaffe, mycket bearbetad mat och varma drycker bör undvikas. Energidrycker rekommenderas inte heller.

Kom ihåg att couperose hud kan vara oklanderlig också - det kräver bara mer uppmärksamhet och bra hudvårdsprodukter. Var respekfull mot din hud och utsätt den för de behandlingar den längtar efter.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Arganolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy