De Bästa Hemmakurerna för att Bota Skadade Naglar & Torra Nagelband

De Bästa Hemmakurerna för att Bota Skadade Naglar & Torra Nagelband

De kommer att ge liv åt de mest skadade naglarna på grund av gel. Vackra naglar och välvårdade händer visar att du verkligen bryr dig om ditt utseende och din utstrålning. Hitta de bästa sätten för att framhäva dem.

HUR MAN TAR HAND OM NAGLARNA - 10 REGLER FÖR HÄLSOSAMMA & STARKA NAGLAR

  1. ÄT MER PROTEINER - det du äter påverkar direkt tillståndet av din hud, ditt hår och dina naglar. Om du vill ge dem näring inifrån bör du öka ditt proteinintag genom att äta magert kött, fjäderfä, fisk och baljväxter. Naglarna behöver dessutom mer kalcium och vitamin A, B och C. Andra ingredienser som är väsentliga för starka naglar innefattar biotin, folsyra, kisel, zink och magnesium samt värdefulla omättade fettsyror.
  2. UNDVIK RENGÖRINGSMEDEL - de flesta rengöringsmedel försämrar märkbart naglarnas tillstånd. De innehåller syntetiska, giftiga ingredienser som i hög grad försämrar utseendet och hälsan hos såväl naglar som händer. Just därför är det ett måste att bära gummihandskar när du städar huset, så att du kan undvika direktkontakt med rengöringsmedel.
  3. ÖVERVÄX INTE DINA NAGLAR - långa naglar ser vackra och feminina ut, men de är säkerligen sårbara för snabbare skador och brott. Om dina nagelplattor är svaga ska du inte bära för långa naglar. Klipp dem regelbundet och säkerställ att de repareras.
  4. ANVÄND SÅ LITE NAGELLACKSBORTTAGNING SOM MÖJLIGT - borttagningar innehåller massor av giftiga ämnen som gör huden torr och försvagar naglarna, vilket gör dem spröda. Skär ner på dem för dina naglars skull. Ta fram en nagellacksborttagning så sällan som möjligt, helst högst en gång i veckan.
  5. APPLICERA OLJA PÅ NAGLARNA - den bästa reparationsbehandlingen du kan erbjuda dina naglar. Oljor (t.ex. jojobaolja, ricinolja eller arganolja) är fulla av väsentliga vitaminer och hälsosamma fettsyror, reparerar naglarna samt gör dem starkare, lämnar nagelplattan mer elastisk och håller den slät. Dessa naturliga ämnen hindrar naglarna från att spricka och gå sönder, vårdar nagelbanden och är helt naturliga - utan den ökända formaldehyden som ingår i många nagelvårdsprodukter.
  6. SKAFFA EN BRA NAGELFIL - en mineral- eller glasfil är det bästa valet eftersom de varken sliter sönder naglarna eller orsakar mikroskador på nagelplattorna (denna typ av skador gör vanligtvis att naglarna spricker eftersom vatten och rengöringsmedel når brytpunkterna; fysiska skador förvärrar ytterligare naglarnas tillstånd).
  7. BERIKA DIN HANDKRÄM - ge den lite magi genom att blanda den med några droppar naturlig vegetabilisk olja före applicering. Silkeslen hud och starkare naglar? Det är en självklarhet!
  8. ANVÄND NAGELLACKSPRIMER - det är ett utmärkt sätt att ge näring och skydda naglarna. De flesta lacker innehåller skadliga ämnen och intensiva pigment som går tränger sig in i nagelplattan för att permanent ändra dess färg. För att undvika skador kan du använda ett färglöst skyddslack som förstärker och reparerar naglarna. En klar primer måste ha hög kvalitet, vara rik på näringsämnen och vara sammansatt utan formaldehyd.
  9. ANVÄND FÄRGLÖST NAGELLACK - även om du inte använder någon emalj bör du hålla dina naglar släta och snygga och samtidigt skydda dem mot skador. Ett genomskinligt vårdande medel skyddar mot sprickor, skador och brott.
  10. DRICK ÖRTTEERåkerfräken och nässlor framhäver utseendet på ett briljant sätt eftersom de är rika på mineraler som är väsentliga för felfri hud, fantastiskt hår samt friska naglar. Drick örtteer varje dag i tre veckor.

TOPP 15: de bästa hemmakurerna för skadade naglar

Slösa inte tid på salongsbesök där du måste kämpa med att hitta ett lämpligt datum. Du kan reparera skadade naglar på egen hand. Allt du behöver göra är att använda dig av nedanstående behandlingar. Innan du börjar med DIY-behandlingar bör du trimma dina naglar och fila dem med en mineralfil för att bli av med vassa kanter.

1. Nagelbad i olivolja

Flyt en flaska olivolja i varmt vatten för att värma upp den; tillsätt 2-3 droppar A- och E-vitamin (finns på apoteket) i oljan. Blötlägg dina naglar i blandningen i några minuter. Upprepa behandlingen med varm olivolja regelbundet, helst två gånger i veckan.

2. Äppel- och citronnagelbad

Denna aptitliga nagelbehandling är ett enkelt sätt att göra naglarna vackra och fria från gulaktiga fläckar. Allt du behöver göra är att riva ett halvt äpple och blanda det med färsk citronsaft. Berika blandningen med jojobaolja och blötlägg dina naglar i den. Utför behandlingen några gånger i veckan för att se starka och vackra naglar på nolltid. Med den här behandlingen kommer du att bli av med den oönskade gula nagelfärgen.

3. Skönhetsoljor går solo!

Gnid in ricinolja (toppval för nagelvård) eller lika effektivt flytande vax, det vill säga jojobaolja, i nagelplattor och nagelband två gånger om dagen. Arganolja är också lämpad för nagelreparation, eftersom den har en starkt åldersbekämpande och vitaliserande effekt.

4. Nagelbad med linfrön

Linfrön fungerar som ett lysande multifunktionellt balsam som du kan blanda med naturliga skönhetsoljor för att införa ny kvalitet i din kosmetika. Naturlig linfrögel bekämpar spröda sköra bräckliga naglar.

Häll en halv liter vatten över 2-3 matskedar linfrön och koka tills du får en gel. Dränera fröna och blötlägg naglarna i gelblandningen i cirka femton minuter efter att den har svalnat.

5. Behandling med äggula och citron

Blanda en äggula med en tesked olivolja (eller jojobaolja) och några droppar citronsaft. Applicera massan på naglarna och skölj med ljummet vatten efter femton minuter. Det är ett fantastiskt balsam för svaga, extremt torra och missfärgade naglar.

6. Äggula som bas för skönhetsoljor

Blanda äggula, en tesked jojobaolja, några droppar vardera C- och E-vitamin, en tesked vardera av honung och ricinolja. Den resulterande massan är tillräckligt tjock för att hålla sig kvar på naglarna och inte droppa ner. Applicera på naglar och händer, skölj efter ungefär femton minuter.

7. Aloe vera-serum för sköra och spröda naglar

Tjocka blad av denna växt döljer en fantastisk kraft tack vare närande, vitaliserande och återfuktande ingredienser. Aloe har även en svampdödande, antibakteriell och antiviral effekt. Aloe-nagelbalsam är ett av de enklaste att tillverka: klipp av ett Aloe-blad och gnugga in dess fruktkött i de spruckna nagelbanden och naglarna.

8. Nagelbehandling med vitlök

Blanda en tesked olivolja med en pressad vitlöksklyfta. Gnid in balsamet i nagelplattorna och låt verka i cirka tio minuter; skölj med varmt vatten. Behandlingen syftar till att stärka sköra naglar och bekämpa svamp.

9. Arganoljebehandling för naglar under natten

Blanda arganolja med 2-3 droppar eterisk citronolja. Gnid in händer och naglar innan du sover och ta på dig handskar. Detta är en stark och effektiv reparationsbehandling för skadade, torra och sköra naglar samt spruckna nagelband. Balsamet återfuktar, ökar elasticiteten och ljusar upp den gula nyansen på nagelplattan.

10. Lanolinbalsam för spröda naglar

Blanda noggrant en matsked lanolin med äggula och en tesked mandelolja. Applicera ditt hemgjorda nagelbalsam på naglar och händer. Skölj av det efter femton minuter eller låt det sitta hela natten som med en arganoljebehandling. Det är ett omvälvande botemedel för sköra, bräckliga naglar på grund av gel.

11. Behandling för att bleka dina naglar

Citronbehandling är det snabbaste sättet för att bli av med nagellacksfläckar och missfärgningar. Stryk en citronskiva över nagelplattorna och skölj sedan händerna med varmt vatten och applicera en vårdande kräm eller naturlig olja. Upprepa dagligen.

12. Nagelstärkande behandling med eteriska oljor

10 matskedar arganolja, 3 droppar vardera av lavendelolja, citronolja och eukalyptusolja. Blanda alla ingredienser, häll blandningen i en mörk glasflaska. Gnid in blandningen i nagelplattan tre gånger om dagen. Detta balsam förstärker effektivt naglarna, förhindrar infektioner och svamp, så att använda det till tånaglarna är också en bra idé. Arganolja ger näring, återfuktar och stimulerar naglarnas tillväxt, samtidigt som den mjukar upp nagelbanden.

13. Nagelbehandling med honung

Uppvärmd honung och citronsaft gör grov hud på händerna slätare, reparerar och framhäver naglarna samt förhindrar att huden förlorar fukt. Ingredienserna mjukgör och återfuktar.

14. Nagelbad med gelatin

Förbered matgelatin genom att följa anvisningarna på förpackningen. När det fortfarande är varmt, blötlägg naglarna i ungefär tre minuter. Tvätta och torka därefter händerna, applicera din favorithandkräm eller en naturliga olja.

Gelatin låter dig reparera dina naglar fullt ut eftersom det är en blandning av proteiner och peptider, det stärker bindväven och förser hud, naglar och hår med elasticitet.

Därutöver är gelatin rikt på biotin och mineralsalter som är väsentliga för att ge näring åt naglarna. Använd det till och med varje dag och märk skillnaden på ett ögonblick!

15. Mjölk, oliver och... potatis för fantastiska naglar

Du kan förbättra tillståndet av dina händers hud och torra, skadade naglar genom att blanda två potatisar, två matskedar olivolja och en sked mjölk. Applicera behandlingen och skölj med varmt vatten efter femton minuter. Upprepa flera gånger och du kommer att uppleva betydligt friskare samt slätare hud och naglar.

Hur tar man hand om nagelbanden?

De är minst lika viktiga, men vi hoppar ofta över dem. Om nagelbanden inte ser snygga ut kommer dina naglar och händer inte heller att se snygga ut. Snygga och fina nagelband är nyckeln till en vacker manikyr.

Varför skadas nagelbanden?

De är ömtåliga och exponeras ständigt för sprickbildning. Rengöringsmedel och fysiska skador gör att de ser hemska och slitna ut. Felaktigt utförd manikyr (t.ex. överklippning) är en annan sak som gör att nagelbanden ser illa ut.

Nagelbandsrelaterade problem är ofta en följd av atopisk dermatit eller eksem. Torra nagelband runt naglarna kan också orsakas av väderförhållanden (minusgrader, kall luft, vind, värme). Vi är ofta skyldiga till att göra dem torra genom att glömma bort att smörja in dem efter handtvätt.

Sätt att reparera torra nagelband

Vad är den bästa kuren mot torra nagelband? Naturliga skönhetsoljor, såklart. Inte nog med att de återfuktar, förebygger torrhet, reparerar och ger näring genom kraften av vitaminer, växtsteroler och flavonoider, utan de skyddar även (tack vare omättade fettsyror) mot ytterligare skador. Samtidigt vårdar de naglarna och är en vanlig ingrediens i nagelbalsam av högsta kvalitet.

En näringsrik handkräm är din vän när du tar hand om nagelbanden - använd det som en intensiv reparationsbehandling; applicera ett tjockt lager av produkten på händer och nagelband innan du går och lägger dig.

Ge upp att klippa nagelbanden med en nageltång. Använd istället en pusher i trä; den är betydligt skonsammare. Kom alltid ihåg att först applicera en mjukgörare för nagelbanden. För att förhindra att nagelbanden torkar ut bör du återfukta naglarna: använd en vegetabilisk olja eller blanda några för att få de mest kraftfulla reparationsblandningarna som dessutom gör naglarna starkare.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Arganolja
Jojobaolja
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy