Oljemanikyr: Naturligt Sätt att Få Starka och Hälsosamma Naglar!

Oljemanikyr: Naturligt Sätt att Få Starka och Hälsosamma Naglar!

Den bästa idén är att använda sig av oljemanikyr - en sedan länge känd naturlig metod för nagelvård. Ta reda på hur denna oljebehandling verkligen fungerar och vilka oljor du bör välja för att få ut det bästa av den! Användningen av naturliga oljor är obegränsad och det råder inga tvivel om det. Inte nog med att de är mångsidiga, de är också effektiva när det gäller vård. Deras tillämpning är inte begränsad till hår, kropp och ansikte eftersom naturliga oljor framgångsrikt kan användas för att behandla även naglar. Så, om dina naglar är skadade och bräckliga, ge oljemanikyr en chans!

OLJEMANIKYR - en skönhetsbehandling som tillhandahåller regeneration, förstärkning och intensiv nagelvård. Den behandlar olika nagel- och nagelbandsrelaterade problem genom användning av naturliga oljor. Den kan utföras både hemifrån såväl som på vissa skönhetssalonger, inklusive särskilda SPA-zoner.

Vilka är fördelarna med oljemanikyr?

Den största fördelen med oljemanikyr är att metoden är helt naturlig. Genom denna behandling exponerar vi naglarna endast för naturliga ämnen för att regenerera, stärka och försköna dem på ett enkelt sätt. Det är värt att påpeka att oljemanikyr är en procedur som kan utföras hemma med hjälp av lättåtkomliga produkter - detta gör denna behandling till ett klart billigare alternativ än professionella nagelbehandlingar. En annan enorm fördel med att applicera naturliga oljor på naglarna är möjligheten att anpassa dem till våra naglars aktuella behov. Tack vare en sådan skräddarsydd oljebehandling kan alla nagelbesvär botas effektivt.

Men... är det värt att använda naturliga oljor för att rädda naglarna om vi i varje drugstore eller apotek kan hitta färdigtillverkade balsam som regenererar nagelplattorna?

Nagelolja vs. Nagelbalsam

När du märker att naglarna på senare tid har börjat bli spröda, spricka och verkar vara mindre elastiska, vänder du dig i de flesta fall till nagelbalsam.

Det är knappast någon som noggrant analyserar INGREDIENSFÖRTECKNINGEN i ett nagelbalsam. Det är synd eftersom majoriteten av denna typ av produkter innehåller formaldehyd. Det är ett ämne som kan orsaka allergiska reaktioner och intensifiera problemet med sprickbildning i naglarna. Naturligtvis är det definitivt en dålig idé att applicera ett balsam som skadar naglarna i stället för att regenerera dem. Mot bakgrund av detta har naturliga oljor ett övertag över nagelbalsam eftersom deras sammansättning är gjord på 100% kallpressad olja.

En annan viktig fråga är KOSTNADEN för nagelbalsam. Vissa kosmetika som är designade för att återställa ett gott skick hos skadade naglar kan kosta några gånger mer än naturliga förskönande oljor. Med detta i åtanke blir det uppenbart att ett bättre alternativ är att investera i naturlig olja eftersom dess storlek är större och dess effektivitet är bättre.

Det kan tyckas att APPLIKATION av ett nagelbalsam är det område där naturliga oljor förlorar mot dessa färdiga skönhetsprodukter. Praktiska förpackningar, bekväma borstar, snabbabsorberande formler - dessa är fördelarna med nagelbalsam. Ändå sägs naturliga oljor vara bättre eftersom de kan appliceras på många olika sätt - inte enbart likt vanliga nagelbalsam utan även genom att tillsätta dem i vårdande bad, till exempel.

Hur Påverkar Naturliga Oljor Naglarna?

Det är dags att ta en närmare titt på fördelarna med oljemanikyr. Det verkar som att behandling av naglar med naturliga oljor ger många fördelaktiga resultat, förutsatt att behandlingen utförs regelbundet. Kort sagt säkerställer naturliga oljor:

 • förstärkning av nagelplattan
 • förebyggande av nagelsprickor
 • påskyndande av nageltillväxten
 • intensiv regeneration
 • minskning av missfärgning
 • hårdare naglar
 • släthet och naturlig glans
 • mjuka och hälsosamma nagelband

De effekter du uppnår tack vare denna behandling är strikt kopplade till den olja du använder för behandlingen. Var och en av dem besitter trots allt olika uppsättningar av egenskaper, så den verkan de ger kan komma att variera en aning. Utan tvekan, oavsett vilka oljor som används, så kommer resultaten att vara positiva varje gång eftersom naturliga oljor alltid fungerar till vår fördel.

De Bästa Oljorna Att Använda På Naglarna 

 1. RICINOLJA - erkänd som en oersättlig nagelolja, särskilt om vi vill stärka naglarna och påskynda deras tillväxt. När den appliceras regelbundet gör den dem inte enbart hårdare utan mjukar även upp och slätar ut nagelbanden. Den lämnar naglarna glänsande på ett hälsosamt sätt. Sist men inte minst så regenererar ricinolja nagelplattan helt perfekt.
 2. ARGANOLJA - innehåller en hög koncentration av E-vitamin och fettsyror tack vare vilka den regenererar och stärker naglarna på nolltid. Detta är en olja som skyddar fingerplattan mot vattenförlust, solen och andra typer av skador. Arganolja slätar ut och förskönar naglarna.
 3. JOJOBAOLJA - en av de mest effektiva oljorna som används för nagelvårdande ändamål. Den ger näring och förstärker naglarna och har samtidigt förmågan att mjuka upp torra nagelband. Den är riktigt lätt så det tar inte lång tid för den att absorberas fullt ut. Jojobaolja hjälper till att återställa släthet och vacker glans på fingernaglarna.
 4. MANDELOLJA - detta är en annan lättviktig olja som anses vara perfekt för att användas i oljemanikyr. Dess lätta konsistens underlättar appliceringen och dess mjukgörande egenskaper den besitter säkerställer snabb torr nagelbandseliminering. Mandelolja slätar ut naglarna och upprätthåller en god fuktnivå.


   
 5. TEA TREE-OLJA - uppvisar starka antioxidativa, antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, därmed fungerar den bra när det gäller att hantera behandling av problematiska naglar (t.ex. drabbade av mykos). Den lindrar irritationer, hjälper till att bota infektioner och regenererar naglarna. Dessutom lämnar den naglarna välnärda.
 6. OLIVOLJA - tack vare att den är ett potent smörjmedel rekommenderas den ofta för hand- och nagelbad. Ett hemgjort nagelbalsam i form av olivolja är ett sätt att få starkare nagelplattor och slätare nagelband. Den är känd för att förebygga försvagat nageltillstånd som är direkt kopplat till åldrande.
 7. SHEASMÖR - ett utmärkt alternativ för de som inte är förtjusta i rinnande oljor och föredrar produkter i smörliknande form. Naturligt sheasmör (även känt som karite) är en otroligt tjock olja som smälter vid kontakt med huden. När den appliceras på naglarna ger den näring och stärker samt mjukar upp nagelbanden.
 8. NATTLJUSOLJA - är en av de minst populära oljorna, ändå är den perfekt lämpad för oljemanikyr. Den kan köpas i kapslar: nattljusolja som tas från en kapsel räcker för att täcka alla naglar. Den gör naglarna starkare, förhindrar att de blir bräckliga och ger dem näring.

Hur Skulle Det Vara Med Lite Hemgjort Nagelserum?

Du behöver naturligtvis inte begränsa dig själv till att endast använda en olja eftersom du kan skapa dina egna blandningar. Att förbereda ditt hemgjorda nagelserum är en ren barnlek!

För att skapa ditt hemmagjorda nagelserum behöver du en bärarolja (t.ex. arganolja, jojobaolja, mandelolja, solrosolja, olivolja) och några oljeförstärkare (t.ex. A- och E-vitamin från kapslar, citronjuice, aloejuice, hyaluronsyra, eteriska oljor, bivax). Denna nagelbehandling erbjuder många möjligheter, precis som hår- och kroppsoljevård - detta gör att du kan anpassa behandlingarna efter dina behov. Dessutom gör dess allsidighet det hemgjorda nagelserumet till en bättre kosmetika än de produkter som finns på apoteket.

Vilka Hemgjorda Nagelserum Är Värda Att Prova?

 • Nagelserum med vitaminer - det är perfekt för sköra, spruckna naglar samt uttorkad och törstig handhud. För att förbereda det behöver du: en bärarolja (bäst ifall det är jojoba eller argan) samt ampuller med vitamin A+E. Värm upp oljan, tillsätt innehållet i ampullerna och börja gnida in vitaminserumet i naglar och nagelband.
 • Olivnagelserum - det tjänar två syften: ger näring åt naglarna och mjukar upp nagelbanden riktigt ordentligt. För att skapa detta serum behöver du: varm olivolja, några droppar citronsaft och några droppar av din eteriska favoritolja. Blanda ingredienserna och gnid sedan in blandningen på naglarna (minst 2-3 gånger i veckan).
 • Nagelväxtsaccelererande serum - det är lämpligt om du bryr dig om nagelförstärkning och accelererad nageltillväxt. Den viktigaste ingrediensen här är ricinolja som måste berikas med en blandning av eteriska oljor: rosmarin, eukalyptus, citron och tea tree. En regelbunden applicering av serumet i kombination med en några minuters lång massage kommer att göra susen.
 • Nagelföryngrande serum - det bör finnas användbart för dem vars naglar blir svagare och förlorar sin glans med åldern. I det här fallet är bäraroljan en blandning av mandel- och jojobaolja (1:1). Tillsatserna är följande eteriska oljor: lavendel, citron och myrra. Det rekommenderas att kombinera oljorna en dag innan för att gnida in dem på naglarna varje kväll.

Oljemanikyr: Metoder

Kall oljemanikyr

Definitivt är det den vanligaste typen av oljemanikyr som bygger på att man gnider in en liten mängd av en utvald olja i nagelplattan och nagelbanden. Det är en riktigt enkel behandling som inte kräver några särskilda förberedelser. Bara några droppar av oljan och fritid (morgon och kväll) är allt du behöver för att utföra denna procedur. Kort sagt måste oljan fortsätta att gnidas in i naglarna under några minuter. Effekterna blir ännu bättre om du låter den absorberas helt och hållet och inte tvättar händerna direkt efter att du har applicerat oljan.

Varm Oljemanikyr

Ett annat sätt att boosta naglarnas tillstånd är manikyr med varm olja, som kräver lite mer tid än den kalla varianten. Först måste du förbereda naglarna för proceduren genom att ta bort nagellack. För det andra måste du värma upp antingen en olja eller en blandning - den får inte vara för varm för att förhindra skållning av händerna. Därför är den bästa idén att värma upp oljan i ett vattenbad. När den har nått rätt temperatur kan du applicera oljan på naglarna, gnida in den, massera och till och med hålla naglarna nedsänkta i blandningen under några minuter. Högre temperatur på oljan ökar absorptionshastigheten vilket leder till bättre resultat. När proceduren är över föreslås det att man låter oljeresterna absorberas helt och hållet. Efter en stund kan du avlägsna det eventuella överflödet av olja från händerna med en mjuk handduk.

Nagel- och Handbad

Medan man räknar upp de behandlingar som förbättrar naglarnas tillstånd är det värt att nämna den tredje metoden, nämligen nagel- och handbad. Hur förbereder man denna skönhetsbehandling? Du kommer att behöva en liten skål, varmt vatten och antingen din favoritolja eller en blandning av oljor. När du väl hällt några droppar olja i vattnet ska du doppa händerna och hålla dem i badet under några dussin minuter. Du kan förvänta dig att de positiva effekterna blir märkbara redan efter den första sessionen, men det är naturligtvis bättre att regelbundet exponera dina händer och naglar för denna behandling.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Arganolja
Jojobaolja
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy