Bekämpa cellulit med naturliga oljor. Den bästa behandlingen för en perfekt kropp

Bekämpa cellulit med naturliga oljor. Den bästa behandlingen för en perfekt kropp

För att helt ta bort cellulit kanske du antingen täcker kroppen med speciella krämer eller vänder dig till mer traditionella och gamla metoder. Faktiskt finns det även ett stort urval naturliga oljor starka nog att bekämpa cellulit. Med deras hjälp kan du få din kropp att bli supersnygg! Vill du få bort cellulit? Prova oljemassage!

Vad är cellulit?

Enkelt förklarat är det fettvävnad som växer ojämnt under huden. Det är långt ifrån fint och kan till och med göra ont ibland, särskilt i sin utvecklade form. I de flesta fall påverkar cellulit lår, rumpa, höfter och mage. Ibland kan det uppkomma på axlar och bröst. 

Specialister definierar cellulit som degenerativ subkutant sjukdom som uppkommer i form av förtjocknad fettvävnad på lår, rumpa och höfter. 

Orsaken till cellulit

Det finns många anledningar till varför cellulit kan uppkomma på kroppen. Den vanligaste anledningen är gener och hur fettet fördelas över kroppen. De näst vanligaste anledningarna är dåliga matvanor, oaktiv livsstil, och att bära tajta kläder vilket förhindrar fri blod och lymfcirkulation. Cellulit kan även orsakas av mediciner, salvor och hormonförändringar som händer i kroppen ( detta inkluderar preventivmedel). En av cellulitens bästa vänner, samt en smal kropps fiende, är socker och friterade/fettiga rätter. En annan viktig faktor till hur mycket cellulit syns är skadliga gifter som samlas i fettvävnad. 

Hur får man bort cellulit?

Det här vanliga hudproblemet avskyr kyla, massage och fysisk aktivitet. Hur får man bort cellulit? Det bästa sättet är att använda massage! Det här stimulerar lymfsystemet, uppmanar blodcirkulation, hjälper till att demontera fettuppbyggnad och tar bort gifter som samlats i celler. Hudmassage kan göras med antingen händerna eller med ett särskilt massageverktyg. Det viktigaste är att förhöja massagens verkningsgrad genom att använda dig av naturlig olja. 

Hur applicerar man anti-cellulitolja för att förhöja dess effektivitet?

Olja som används hemma för att bekämpa cellulit måste appliceras på fuktig hy direkt efter ett bad - då är hyn stimulerad, uppvärmd och absorberar bättre än vanligt. Det blir ännu bättre om du utsätter din kropp för en skrubb och lägger extra tid på de områden som påverkas av cellulit. 

För att förhöja massagens medicinska egenskaper och hjälpa kroppen behöver du börja vid fötterna och jobba uppåt mot hjärtat. Självklart bör man fokusera mest på ben, lår och rumpa. På ett liknande sätt bör oljan gnidas in runt magen. Helt enkelt är det bäst att ge sig själv en massage direkt efter att man har tränat, när blodcirkulationen är förhöjd av fysisk aktivitet. 

Visste du att...

...kroppsmassage med naturliga oljor accelererar förminskningen av fettvävnader, stimulerar blodflöde och minskar vaskulär permeabilitet. Dessutom ger den här behandlingen lymfdränage som uppmanar till bättre lymflöde. Det här är den bästa metoden för att bekämpa cellulit. Om man gör det regelbundet demonterar massage ojämn och bucklig fettvävnad. 

De bästa anti-cellulitbehandlingarna för att få den perfekta kroppen

1. Naturlig oljemassage

Om det inte vore för naturliga oljor skulle ingen massage (inte bara anti-cellulistisk) vara möjlig. Denna behandling görs möjlig genom glidet från oljorna som förhindrar skador på kroppen. Samtidigt har oljor återfuktande egenskaper och hjälper till att bekämpa cellulit. Naturliga oljor är det bästa vapnet att använda mot cellulit och är den bästa beståndsdelen av alla kända behandlingar mot cellulit. 

Vilka oljor kommer hjälpa dig att bekämpa cellulit?

 • Mandelolja - är en källa till mineralsalt, proteiner, magnesium och vitaminer. Den är bra på att återfukta huden, återställa glans och förbättrar mikrocirkulationen. Den här oljan är otroligt skonsam, lätt och absorberas väl. Mandelolja lugnar irritation och ger lättnad till huden. Slutligen är mandelolja bra som bärarolja för anti-cellulitbehandlingar med eteriska oljor.
 • Arganolja - en av de mest effektiva oljorna för att lyfta hyn. Den bekämpar blemmor och saktar ner åldrande genom att öka hudens elasticitet. Den är även ansvarig för att öka cellernas ämnesomsättning vilket gör huden lenare och tajtare. Regelbunden insmörjning med arganolja på hy som är ojämn och bucklig är allt som krävs för att se stor förbättring i hudens utseende.
 • Macadamiaolja - visar sig vara perfekt för medicinsk massage och kroppsformande massage. Den är fin och lätt och absorberas av huden enkelt, och är dessutom inte komedogen. Samtidigt kan macadamiaolja påverka processerna som händer i huden. När den används systematiskt hjälper oljan till att göra kroppen smalare och huden mer elastisk.
 • Murgrönaolja - saponiner som finns i murgröna ökar cellernas ämnesomsättning och har egenskaper som renar cellerna. Hedrin som oljan även innehåller är känt för att vara en kraftfull substans som lyfter hyn. Oljan kan penetrera huden djupt och rensar på vätska genom att aktivera lymflödet.
 • Kaffebönolja - koffein har hög kemisk affinitet till hudceller, det penetrerar dem lätt. Polyfenoler är ansvariga för att aktivera termogenes. Tack vare koffeinet ökar oljan lymflödet till vävnader, stimulerar förbränning av fett och hjälper till att bryta upp fettceller. Sist men inte minst förbättrar kaffebönolja cellernas ämnesomsättning och gör huden mer elastisk och fast. 

2. Massage med naturliga oljor och eteriska oljor

Naturliga vegetabiliska oljor tar rollen som bäraroljor för eteriska oljor vars koncentrerade kraft har en stark effekt på huden. Många väldoftande oljor som används inom aromaterapi bekämpar cellulit mycket väl. Därför, om du vill få bort cellulit en gång för alla, behöver du börja använda oljorna i din anti-cellulitbehandling. 

Använd inte eteriska oljor som enda produkt eftersom de är mycket koncentrerade - detta kan irritera huden mycket. 

De goda nyheterna är att du kan skapa din egen blandning av oljor och förvara dem i mörka glasflaskor i upp till ett par veckor. Applicera anti-cellulitoljorna varje dag efter du badat på uppvärmd hud, genom att massera varsamt. Sådana blandningar är alltid gjorda av så kallade BÄRAROLJOR (m.a.o argan, macadamia, mandel, murgröna) och utvalda ETERISKA OLJOR. 

OBS!

Eteriska oljor som utvinns från citrusfrukter bör inte appliceras på huden innan de utsätts för solljus - detta kan trigga allergi. 

Faktiskt är det en god idé att prova eteriska oljor på en liten del av huden innan man börjar använda dem regelbundet. Applicera en liten mängd av en eterisk olja och en bärarolja bakom örat. Om du inte noterar någon irritation inom 24 timmar kan du börja använda oljan helt fritt. 

3. Hemgjorda anti-cellulit kropps-och-ansiktsskrubbar

Skrubbar är en av de viktigaste delarna av all sorts vårdande av kropp, ansikte och hårbotten. Effekterna av att regelbundet använda en skrubb är verkligen otroliga eftersom det är en behandling som -  likt massage - ökar blodflöde, förhindrar lymfocytos och tar bort gifter som samlats i kroppen. Resultatet blir len hud med varken cellulit eller bucklor. 

DIY Hemgjorda anti-cellulitiska skrubbar

Anti-cellulitisk kroppsskrubb med socker och olja

Kombinera socker med honung och blanda dem med antingen arganolja eller macadamiaolja för att skapa en tjock massa. Applicera skrubben på fuktig hud och fortsätt massera tills sockret löses upp. 

Anti-cellulitisk kaffe och oljeskrubb
 • 220 g malet kaffe
 • 110 g uppvärmd kokosolja
 • 110 g uppvärmt sheasmör
 • 60 ml arganolja
 • 5 droppar eterisk grapefruktolja
 • 110 g grovkornigt himalayasalt

Om du vill kan du ha i en nypa kanel eller ingefära (det värmer upp och stimulerar blodflödet)

Du kan förvara denna skrubb på ett mycket kreativt sätt, vilket betyder att du kan ha den i formen av små kuber eller muffins - bara häll blandningen i silikonformar innan kokosoljan och sheasmöret hinner stelna. När blandningen stelnat kan du ploppa ur den muffinformade skrubben ur formen och lägga den i en burk. 

Applicera endast skrubben på fuktig hud efter att du badat - oljorna kommer att smälta av temperaturen så att det blir lätt för dig att exfoliera döda hudceller. 

Anti-cellulitisk kaffe och sockerskrubb

Här är en liknande skrubb, men i en enklare version: Blanda 110 g malet kaffe, 55 g rörsocker och en skvätt naturlig olja, till exempel: arganolja eller mandelolja. 

Fortsätt hälla tills du får en tjock smet. 

Den här enkla versionen av en kroppsskrubb kan berikas med utvalda anti-cellulitiska eteriska oljor (tex: citrus, ingefära, enbär). Ungefär 10 droppar är tillräckligt för den här hemmagjorda kroppsskrubben. 

Sockermassage gör huden otroligt len. Det malda kaffet gör huden smidig samt stimulerar blod och lymfflöde. När du är färdig med massagen, skölj av skrubben med ljummet vatten. 

4. Kroppsinpackning

Ett annat otroligt sätt att bekämpa cellulit är kroppsinpackning. Trots att många salonger erbjuder den här behandlingen kan du göra den hemma också. Det går ut på att applicera en särskild blandning på kroppen som påverkas av cellulit, och sedan klä in den i plastfolie. 

Den tajta kompressionen från plastfolien stimulerar blodflödet. Dessutom gör folien huden varm vilket öppnar upp porer vilket i sin tur gör det enklare för aktiva substanser att penetrera djupare i huden, vilket ökar deras effektivitet. Resultatet av kroppsinpackning kan jämföras med att rensa huden: det förbättrar blod och lymflödet samt gör kroppen smalare. Cellulit minskar. 

Kroppsinpackning hemma

Anti-cellulitisk, oljig kroppsinpackning
 • 15 ml kaffebönolja
 • 15 ml arganolja
 • 15 ml murgrönaolja
 • 10 droppar anti-cellulitisk eterisk olja (tex: apelsin, ingefära, grapefrukt)

Blanda ingredienserna, applicera på den delen av huden som har cellulit, klä in i plastfolie. Ta bort folien efter 20 minuter och skölj bort blandningen. 

Anti-cellulitisk kaffekroppsinpackning
 • 125 ml bryggkaffe
 • 60 ml mandelolja
 • 60 ml kaffebönolja

Blanda ingredienserna för att få ett serum med en ganska tjock konsistens. Applicera på hud med cellulit och klä i folie. Ta bort folien efter 15-20 minuter och tvätta kroppen med ljummet vatten. 

5. Varm och kalldusch

Detta är utan tvivel den billigaste och enklaste hemmabehandlingen för att minska cellulit. 

Kallt vatten stramar åt medan varmt vatten vidgar blodådror. När huden utsätts för detta blir den fast och len. Det är värt att duscha så här ofta, och om möjligt, avsluta varje bad med det. Kortfattat är denna typ av dusch mycket bra för en organisms generella välmående och kroppen blir stabiliserad. 

6. Anti-cellulitiska bad

Om du tycker om att ligga i badet bör du veta att under denna ljuva stund kan du även bekämpa cellulit. Allt du behöver göra är att addera rätt typ av salt.

Badsalt från Baskuntjak

Bad med salt ursprungligen från Baskuntjak stimulerar huden, bekämpar cellulit och formar kroppen. Det här saltet innehåller rosmarin, salvia och murgrönaextrakt som minskar cellulit, bränner överflödiga fettvävnader samt stärker och tonar hyn. 

Badsalt med bischofit

Bischofit är ett mineral som är känt för att bekämpa cellulit. Det tar hand om huden, ger vävnader magnesium, brom, järn, jod och klor. När det regelbundet adderas till bad gör det huden len och förhindrar fettvävnad från att samlas i celler. 

Badsalt med guarana och L-karnitin

L-karnitin är en av de mest effektiva substanserna som kan kombineras med anti-cellulitiskt salt. Det hjälper till att bevara hudens unga utseende genom att ta bort gifter. När det kommer till guarana har det antioxidantiska och antibakteriella egenskaper. Dessutom verkar den likt kaffe - det ökar cellens ämnesomsättning. Helt enkelt är det oersättligt när det kommer till att göra huden fast och lugnare. 

Badsalt från döda havet

Att ta bad med badsalt ursprungligen från döda havet hjälper till att bekämpa fettvävnader, bristningar och cellulit. En sådan behandling stimulerar blodflödet samt ökar hudens elasticitet och jämnhet. 

Tack vare att mineralerna har hög permeabilitet hjälper bad i döda havet-salt till med muskelavslappning och lymfdränage som minskar cellulit. 

Eteriska oljor för bad

Du kan addera några oljor eterisk olja till ditt bad - häll i 10 droppar grapefrukt, ingefära, apelsin eller vilket annan eterisk olja som helst som bekämpar cellulit i ett bad med en temperatur på omkring 30 grader celsius. Ett bad bör inte ta längre tid än 15-20 minuter. 

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Arganolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy