Hur Vårdar man Händerna? Oljemanikyr Hemifrån, Naturliga behandlingar & Bad

Hur Vårdar man Händerna? Oljemanikyr Hemifrån, Naturliga behandlingar & Bad

Håll dem hälsosamma med naturlig oljemanikyr, förbered en handtvätt eller en gör-det-själv-mask! Jag är säker på att du ägnar en hel del tid varje dag åt ansiktsvård. Du tillför tålmodigt mjukhet, släthet och lyster till ditt ansikte med olika skönhetsritualer inför natten. Tänk nu ifall du skulle ta lika mycket hand om dina händer?

De flesta människor ägnar inte sina händer lika mycket uppmärksamhet som sin frisyr eller hud. Det är ett misstag. Vi utvecklar trots allt förmågan att greppa redan under fosterperioden och våra händer arbetar mycket därefter. Därför exponeras de oavbrutet för intensiv påverkan från många faktorer och skadliga ämnen. Att skippa hudvård för händerna gör att händerna blir grova, spruckna och torra.

Alla saker som skadar huden på händerna

Det finns många saker som skadar händerna och gör dem extremt torra - inte enbart rengöringsmedel. Solstrålningen och vår vårdslöshet måste också ges skulden. Att inte ta hand om händerna är den vanligaste orsaken till sämre hudtillstånd. Få människor inser att huden på händerna har helt andra behov än andra kroppsdelar.

Obs!

På grund av den lilla mängden vävnad och talgkörtlar är det naturliga hydrolipidskiktet för tunt för att hindra händernas hud från att torka ut.

Det är detta som gör handvård viktigt. Du måste stödja din hud som utsätts för så många skadliga faktorer. Ta en titt på de saker som måste undvikas för att hålla dina händer säkra.

 • Övertvättning med tvål som tar ifrån fukt och ändrar pH-värdet
 • Att tvätta händerna i varmt vatten, vilket gör att huden förlorar vatten
 • Att utsätta händerna för kontakt med tvättmedel (utan handskar)
 • Exponering för frost under vintern eller intensiv solstrålning under sommaren
 • Regelbunden användning av handtorkare som orsakar uttorkning av huden
 • Hårt torkande handdukar
 • Kontakt med klor i vatten, t.ex. i simbassängen
 • Att glömma att regelbundet återfukta huden på händerna
 • Olika typer av fysiska skador

Hur tar man hand om händerna så att de inte blir grova och torra?

Eftersom vi redan vet vad som kan vara skadligt för händerna och vad man ska undvika för att hålla dem vackra, återfuktade och släta är det dags att gå vidare till de främsta reglerna för handvård.

 1. REGELMÄSSIGHET. Den viktigaste och främsta regeln lyder att du måste vårda huden på händerna varje dag. Att använda en handkräm någon gång i månaden förändrar ingenting (eller till och med mindre...). Endast systematisk vård ger långsiktig effekt så ägna lite tid åt handvård varje kväll innan du går och lägger dig, till exempel.
 2. FULLSTÄNDIG VÅRD. Handvård innebär inte enbart att applicera en handkräm. Du måste ta hand om din hud på ett övergripande sätt, det vill säga skydda mot skadliga faktorer (som redan nämnts), se till att huden får tillräckligt med fukt, vårda den såväl som att ge den näring inifrån med en hälsosam kost. Endast händer som ges din fulla omsorg och uppmärksamhet har en chans att se friska och vackra ut.
 3. NATURLIGHET. Huden på händerna lider mest när den ofta kommer i kontakt med kemikalier. Jag syftar inte bara på tvättmedel i rengöringsprodukter utan även på kemikalier som är dolda i många kosmetiska produkter. Handhuden ser bättre ut när du ger den naturlig vård, t.ex. genom att ersätta en kräm med 100% ekologisk skönhetsolja.

Sätt att få vackra händer. Vilket ska man använda?

Vill du ha vackra och välvårdade händer? Inga problem. Vårda dem regelbundet med hjälp av rätt kosmetika. Välj mellan tre alternativ: handkräm, professionella handbehandlingar på salonger eller hembehandlingar med oljor och vitaminrika närande produkter. När du gör ett val bör du ta hänsyn till dina behov och ditt välstånd.

Det är en avgörande sak som du förser händerna med:

 • djupgående återfuktning och näring
 • skydd mot vattenförlust
 • skydd mot skadliga faktorer
 • rengöring och exfoliering

TOPP 5 Hembehandlingar För Handhud

Handbehandlingar hemifrån är billigare och naturliga, du kan anpassa dem till din huds behov och fritt modifiera dem. Att de kräver ganska mycket tid är deras nackdel. Trots detta är några pålitliga patent värda att prova eftersom effekterna uppväger all den ansträngning du lägger ner när du förbereder en handbehandling hemma. Hur tar man hand om händerna hemifrån?

GÖR-DET-SJÄLV HANDSKRUBB

Börja med att göra en skrubb - exfoliering av epidermis är en av de viktigaste uppgifterna. En mild skrubb befriar huden från döda celler och andra orenheter och lämnar händerna släta och mjuka som sammet. Den stimulerar även blodflödet så att händerna får näring inifrån. Det är därför du bör använda en skrubb regelbundet.

Hur lyckas du med det? Skaffa en färdig skrubb eller prova enkla recept på hemgjorda skrubbar.

Handskrubb med socker

Den enklaste att göra. Blanda en eller två matskedar finkornigt socker med en liknande mängd naturlig olja, t.ex. mandelolja eller arganolja. Berika den med återfuktande honung och citronsaft för att bleka missfärgad hud.

Handskrubb med havre

Havreflingor utgör en rik källa till näringsämnen så utnyttja dem i din skrubb - de har dessutom en fantastisk exfolierande kraft. Smula ihop en matsked havre och blanda den med bärarolja, honung eller aloegel (eller kombinera dem alla).

Handskrubb med kaffe

Kaffebaserade skrubbar är mest kända för sin cellulitbekämpande effekt, men använd dem gärna för att rengöra huden på händerna. Koka kaffe och låt kaffesumpet svalna. Tillsätt olivolja (eller annan naturlig olja), lite honung och kanel.

Utför skrubben minst en gång i veckan.

OLJEMANIKYR

Efter exfoliering är det dags för näring. Eftersom huden är blottad och stimulerad efter en skrubbning kommer den att ta upp näringsämnen direkt. Det är det bästa tillfället för oljebehandling. Oljemanikyr ger reparation, fuktboost, näringsämnen och mjukhet.

Vilka oljor är bäst för handhuden?

Ta en titt på de bästa oljorna för torr hud som du bör satsa på. Vad som är viktigt är att du kan använda dem ensamma eller som bas för en gör-det-själv-skrubb, ett handbad eller en mask.

 1. Olivolja har en åldersbekämpande effekt och gör huden mjuk, slät och strålande. Den har starkare vårdande effekt än många handkrämer och skyddar händerna mot vattenförlust samt solljus.
 2. Kokosolja - dess fantastiska doft är inte det enda som gör den till ett bra val. Använd den till oljemanikyr eftersom den stärker den naturliga hydrolipidbarriären så att huden håller sig återfuktad.
 3. Arganolja är perfekt för oljemanikyr, eftersom den uppfyller många roller: den skyddar mot solljus och värme, förbättrar reparation och cellförnyelse, återfuktar, ger näring och har starka åldersbekämpande egenskaper och fördröjer därmed åldrandet av handens hud.
   

VÅRDANDE HANDBAD

Det finns ett annat alternativ för att ge näring och vårda handhuden som samtidigt är avslappnande. Hur förbereder man ett handbad hemifrån? Ta hjälp av olika ingredienser (t.ex. oljor, örter, frön) för att anpassa badet efter dina behov.

Handbad med örter

Örter, som t.ex. ringblomma, hjälper till att reparera huden, har en skyddande effekt och lindrar irritationer. Häll kokande vatten över 4 matskedar ringblommor, låt brygga, svalna och blötlägg händerna i infusionen i cirka 10 minuter.

Handbad med olja

Fuktboostande handbad med olivolja är säkerligen den mest populära. Oljan är rik på essentiella fettsyror och E-vitamin. Behandlingen är mycket enkel att förbereda: värm lätt två koppar olivolja, tillsätt saft utvunnen ur en halv citron, en matsked vardera av ricinolja och honung. Genom att blötlägga händerna i denna varma brygd kan du återfukta dem på djupet, förse dem med näring och... föryngra dem!

Handbad med linfrön

Linfrön är en skattkammare av värdefulla ingredienser och du bör utnyttja deras potential. Koka 2 matskedar av fröna i rent vatten i cirka 5 minuter. Låt blandningen sedan svalna, doppa händerna i den och låt verka i 15-20 minuter för att ge huden mjukhet och låsa in fukt.

DIY HANDMASKER

Hemmagjord mask är en annan utmärkt idé för att hålla händerna fina och välvårdade. Använd allt du har till hands - på så sätt tillför du en helt ny uppsättning näringsämnen varje gång. Här är de mest populära hudbehandlingarna och maskerna för händerna.

Handmask med potatis

Den är extremt lätt att använda, ljusar upp, ger näring och slätar ut huden. Du behöver koka 2 potatisar, mosa dem med en gaffel, blanda med två äggulor och två matskedar varm mjölk. Applicera massan på händerna, säkra med folie eller handskar, lämna på i 15 minuter och skölj väl.

Varm paraffinbehandling

När man talar om hudvård för händerna är paraffinmasker mycket omtalade. Köp paraffinvax på apoteket, smält det, applicera en kräm på händerna och doppa dem i paraffinet. När det har hårdnat något tar du upp händerna ur paraffinen. Sådana paraffinhandskar fungerar som en kompress som intensifierar handkrämer, uppgraderar fuktnivån, tillför maximal släthet samt näring. Efter ca 15 minuter avlägsnar du paraffinresterna.

Handmask med avokado

Om du undrar hur du ska ta hand om händerna kan du använda dig av saker som du har nära till hands, t.ex. avokado. Denna enkla frukt är en obegränsad källa till essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler. Mosa en avokado och applicera fruktköttet på händerna. Du kan lika gärna välja dess substitut, det vill säga naturlig avokadoolja, och njuta av härlig, frisk hud på händerna.

HANDMASSAGE HEMIFRÅN

Massage är det sista (men inte minsta) sättet att framhäva din handhud hemifrån. Använd gärna naturliga skönhetsoljor också. Förutom arganolja kan du prova mandel-, grapefrö-, olivolja- eller macadamianötsolja. Att massera huden med cirkulära rörelser i några minuter gör den mjukare, slätare och mer elastisk. Just därför bör du göra det under oljemanikyren eller direkt efteråt eftersom det är det bästa sättet att intensifiera effekten av andra handbehandlingar hemifrån.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Arganolja
Jojobaolja
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy