Koppning: Hur gör man anti-cellulitmassage hemma?

Koppning: Hur gör man anti-cellulitmassage hemma?

Hur blir man av med celluliter snabbt? Svaret är faktiskt koppningsterapi - ett förfarande som för inte så pass länge sedan främst var förknippat med dess tillämpningar inom medicin, men nuförtiden tar dessa skönhetssalonger och SPA med storm. Vad är sugkoppar? Hur fungerar vakuumkoppar? Kan de verkligen forma våra kroppar? Upptäck hemligheterna med koppningsmassage och förbättra ditt utseende hemma.

Hälsofördelarna som kommer med regelbunden helkroppsmassage har länge varit kända för alla. Under många år användes massage, inte endast för att bota kroppen, utan också för att lugna själen. Nu för tiden vänder vi oss ivrigt till olika former av denna behandling eftersom vi till exempel villigt utsätter våra kroppar för helkroppsoljemassage eller mycket koppningsmassage för att förbättra vårt fysiska utseende. Och det är inget fel med detta, för trots allt är ett av huvudsyftena med massage att få oss att känna att vi är i himlen!

Sugkoppar: Vad är det?

Låt oss börja från början, eller hur? Sugkoppar aka vakuumkoppar.  År för år har dess popularitet ökat kontinuerligt, mycket har sagts om deras tillämpningar inom medicin, men bara få kan förklara vad de verkligen är. Vad är sugkoppar? Det här är små koppar som - som namnet talar - skapar sug på huden så att blodtillförseln i vävnader förbättras.

Oftast är kopparna som används för koppningsterapi gjorda av plastmaterial.  Sugkopp av gummi är lättare att använda än glas- eller bambualternativ. Oavsett vilken typ av sugkoppar som man använder, är effekterna densamma. De måste sättas på de valda kroppsdelarna, och suga upp huden och de ska långsamt glida över kroppen.

Koppningsterapi: Mer än hälsofördelar!

Hur ser koppning ut och vilka fördelar ger det oss egentligen? Detta är ett sätt att förbättra blod- och lymfflödet som är känt för människor i århundraden. Den här typen av massage användes redan i traditionell kinesisk medicin - i början vände de sig till den för att bota förkylning, öka immunförsvaret, men efter ett tag utvidgades appliceringen av sugkoppar för att hantera muskelsmärta och till och med ryggvärk. Det här inspirerade människor att börja använda sugkoppar för att utföra kroppsmassage.

Idag använder vi vakuumkoppar för att utföra anti-cellulitmassage.  Vi upptäckte att förutom att stimulera blodflödet lämnar sugkoppar huden alltmer motståndskraftig och smidig. Det kan inte förnekas, applicering av vakuumkoppar i anti-cellulitmassage växer i popularitet - både i en professionell skönhetssalong / SPA och hemma. Utan tvekan är detta ett naturligt sätt att forma kroppen,  ge näring åt huden och stimulera cellförnyelsen.

Vilka är fördelarna med koppning? Varje fall är unikt, eftersom de möjliga effekterna som du kan uppnå med vakuumkoppar är förknippade med det problem som du vill hantera. Ändå är en sak säker, sugkoppar fokuserar alltid på att förbättra hudens utseende. Detta innebär att om du vill minska celluliter, kommer koppningsterapi säkert att hjälpa dig att bekämpa det, men det här är inte allt eftersom sugkoppar också kan hjälpa dig att minska fettvävnaden.

Fördelar med koppning

 • Ökar blod- och lymfflödet.
 • Förbättrar motståndskraften i buken, låren och skinkan.
 • Påskyndar processen att bränna fettvävnad (lipolys).
 • Gör kroppen smalare och smalare.
 • Minskar celluliter och ljusar upp bristningar.
 • Aids tar bort gifter från organismen.
 • Jämnar ut huden och förbättrar dess elasticitet.
 • Gör huden mer full av näring och lämnar den återupplivad.

Steg-för-steg koppningsmassage

Vakuummassage med sugkoppar som ger avslappnande och helande effekt kommer från folkmedicin och antogs senare av professionella skönhetssalonger, men detta kan också utföras hemma. Innan du gör det måste du dock veta hur du använder vakuumkoppar på ett korrekt sätt. Nedan hittar du en steg-för-steg vakuummassageguide - särskilt användbar för dem som är nybörjare i att göra denna form av massage och vill lära sig rätt sätt att använda sugkoppar på.

Vad ska man börja utföra koppmassage med?

Innan du försöker få tag på sugkoppar och går vidare till att utföra massage, måste du se till att din hud är förberedd för denna procedur. Det rekommenderas att ta en dusch för att rengöra kroppen noggrant. Sedan måste kroppsdelarna som ska behandlas med sugkoppar oljas in med olivolja eller massageolja, som i själva verket kan vara en oljeblandning som innehåller anticelluliter som koffein, havsalger, fläderbär, mentol, vitt tee eller capsaicin.

Vilka sugkoppar ska man välja för massage?

Storleken på koppen ska matcha både kroppsdelen den ska användas på och behovet som huden har. Om du till exempel vill utföra ansiktsmassage med sugkoppar bör du välja den koppen som är minst. Även när du inte har använt denna typ av massage tidigare. I allmänhet, ju allvarligare problemet är eller ju större kroppsyta du vill använda sugkoppen på, desto större kopp kan användas. Det kan vara bra att inse att den bästa sugkoppen är den som bekvämt ligger i och justerar sin form efter din hand. På detta sätt kommer du att se till att dess storlek är optimal och förhindra att den glider ur handen under kraftig massering.

Hur utför man massage med sugkoppar?

STEG 1. Värm sugkoppen till ca 40°C genom att doppa den i varmt vatten och förvara den där i några minuter. Handdukstorka före användning.

STEG 2.  Det är dags att trycka sugkoppen mot huden. För att göra detta korrekt måste du pressa toppen av koppen med fingrarna, sätta den på den valda kroppsdelen och släppa greppet genom att trycka sugkoppen mot huden kontinuerligt. På detta sätt skapar du negativt tryck, tack vare vilket koppen suger huden och klamrar sig fast vid den.

STEG 3.  Massagen innebär att sugkoppen glider över till den valda kroppsdelen utan att lossna den från huden. Trycket som påverkar huden på grund av att suga och glida koppen förbättrar blodflödet och bryter ner fettvävnad. Glidningen bör göras i några riktningar:

 • flytta först koppen linjärt, från den nedre delen av kroppsdelen uppåt
 • använd sedan cirkulära rörelser i sidled
 • försök slutligen att rita en osynlig 8s på den masserade huden

STEG 4.  Om du vill avsluta massagen måste du ta bort sugkoppen genom att lyfta kanten (munnen) med fingrarna och därefter låta luften komma in. Det rekommenderas också att hjälpa huden att slappna av genom att avsluta koppningen med regelbunden massage - mjuka cirkulära rörelser med händerna.

Hur lång tid tar koppmassage?

Hemkoppningsmassage bör utföras på en regelbunden basis. Du kan förvänta dig att märka att de önskade effekterna visas tidigast efter den tredje sessionen. Men för att njuta av de bästa effekterna bör du utsätta kroppen för serien med 10 massage. Varje kroppsdel (t.ex. buk, ben, skinkor) ska masseras med en sugkopp från 15 till och med upp till 30 minuter.  Det rekommenderas att göra en minst 3-dagars paus mellan sessionerna.

Oljor för koppningsmassage

För att göra massagen med en vakuumkopp enklare och mer effektiv, föreslås det att använda den med en naturlig olja. Det kan till exempel vara massageolja som ofta är full av några extra ämnen som är ansvariga för att påskynda processen att bränna fettvävnaden och förbättra hudens motståndskraft. Det rekommenderas att prova helt naturliga, kallpressade vegetabiliska oljor.  Vilka naturliga oljor ska användas för vakuummassage? Visst, de lätta (precis som ricinolja) och de som inte tränger in i huden snabbt (t.ex. makadamiaolja). Annars kan oljan inte tjäna sitt syfte väl. Egentligen finns det två naturliga oljor rekommenderas för koppning massage.

• arganolja - är perfekt för alla hudtyper, säkerställer lätt glidning av sugkoppen, skyddar huden mot irritationer, bibehåller tillräckliga nivåer av näring och fukt i huden och på toppen så det föryngrar huden och regenererar hudceller.

• sötmandelolja -  den är inte bara en potent antioxidant utan den har också har anti-åldrande egenskaper och stöder cellförnyelseprocessen. Den rekommenderas främst för kvinnor som kämpar med bristningar efter graviditeten samt ihållande celluliter.

Gör koppningsmassage ont?

Det är en av de vanliga frågorna om vakuummassage som handlar om smärta som denna procedur är kopplad till. Självklart, om koppning upplevs som något smärtsamt eller inte beror på vår egna smärtgräns. Under proceduren kan faktiskt ett litet obehag kännas; det kan uppstå när koppen börjar suga i huden. Det är också viktigt att inse att denna känsla kan vara starkare för dem som aldrig har utsatt sina kroppar för koppningsmassage tidigare, särskilt jämfört med de som redan har uppnått mer motståndskraftig och resistent hud.

För att minska obehaget under koppningsmassage föreslås det att du först börjar med mindre sugkoppar och sedan med tiden går över till större koppar - på detta sätt kan du vänja din hud vid denna form av massage. Ett annat sätt att lindra obehaget efter vakuummassage är att ta en varm dusch. Det hjälper till att slappna av kroppen och minska risken för eventuella blåmärken som kan uppstå efter behandlingen.

Indikationer för koppningsmassage

Anti-celluliter koppning massage. Vem kan dra nytta av denna behandling? Som namnet antyder bör du vända dig till det när du vill förbättra hudens motståndskraft.  Detta är dock inte den enda indikationen för användning av vakuumkoppar. Vem ska överväga att utsätta sina kroppar för sugkoppar?

De vanliga indikationerna för användning av sugkoppar inkluderar:

 • spända muskler och smärtan som är kopplad till den
 • kronisk ryggvärk eller ledvärk
 • celluliter, alltså ojämn fördelning av fettvävnad
 • fläckiga bristningar
 • kropp som behöver bantas ner och formas
 • låg ämnesomsättning
 • villighet att befria kroppen från toxiner

Kontraindikationer för koppningsmassage

Koppningsmassage kan anses vara en perfekt lösning för alla. Det finns dock några situationer när det inte är den bästa idén att utsätta kroppen för koppningsmassage. Som det är med alla behandlingar finns det några kontraindikationer för vakuummassage också.

De vanliga kontraindikationerna för användning av sugkoppar inkluderar:

 • menstruation, graviditet och amning
 • problem med bräckliga blodkärl
 • åderbråck och kardiovaskulära sjukdomar
 • alla typer av cancer
 • infektionssjukdomar
 • feber av okänt ursprung
 • ålderdom (över 80 år)

Om du inte är säker på om koppningsmassage är säkert för dig, kan du rådfråga din läkare om detta. Läkaren kommer att ge dig råd om de sjukdomar och symtom som du för närvarande observerar kvalificerar sig som kontraindikationer för koppningsmassage.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Arganolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy