TOPP 10 De Bästa Multifunktionella Ansiktsmaskerna Du Kan Göra Hemifrån

TOPP 10 De Bästa Multifunktionella Ansiktsmaskerna Du Kan Göra Hemifrån

Helt naturliga, effektiva, har förmågan att ta hand om alla hudtyper och är exceptionellt lätta att förbereda - se på din egen hud vilka fantastiska och kraftfulla effekter de kan producera. 

Hemgjorda ansiktsmasker är fortfarande en av de bästa formerna av hudvård du möjligvis kan vända dig till. Deras oöverträffliga fördel är att du skapar dem helt själv. På så sätt är du helt ansvarig för denna kosmetiska "hemmatillverkning". Detta låter dig i sin tur att uppnå en kosmetika i högsta klass, perfekt i alla asperker, som levererar de exakta effekterna du vill att den ska. Här är de bästa recepten för ansiktsmasker, lämpliga för alla ansiktshudtyper, tidlösa och pålitliga - lär dig deras kraft och ta reda på vad det verkligen innebär att ha felfri hy. 

Det Lönar Sig: Varför Är Det Värt Att Applicera Ansiktsmasker?

Utan tvekan så har ansiktsmasker en väldigt positiv inverkan på hudens tillstånd. Det finns inga andra kosmetika vars fördelaktiga funktion kan jämföras med vad naturliga oljor har att erbjuda. På ett ögonblick, vilket bara tar ett dussin minuter, har de förmågan att fräscha upp huden, förbättra dess utseende, jämta ut samt sudda ut trötthet från ansiktet.

Förutom detta förser naturliga oljor ansiktshuden med många väsentliga näringsämnen. Hemgjorda ansiktsmasker är, som nämnts ovan, helt naturliga och fria från syntetiska ämnen. Du tillverkar dem på egen hand vilket innebär att du är den person som tar besluten när det gäller vilka ingredienser som skönhetsprodukten består utav.

Innan Du Tar På Dig En Mask - Förbered Ditt Ansikte Inför Behandlingen

För att kunna få ut det mesta av en specifik ansiktsmask samt hjälpa den att leverera önskade effekter - förbered alltid din hud inför skönhetsbehandlingen.

För att göra detta ordentligt rengör du ansiktet genom att noggrant ta bort smink och andra orenheter. En bra idé är att utföra oljerengöringsmetoden, vilket den är populära bland bloggare OCM, och sedan följa upp med en ansiktsskrubb för att befria ansiktet från döda epidermala celler.

På så sätt öppnar du upp hudens porer och den massage du ger när du skrubbar ansiktet stimulerar mikrocirkulationen samt ökar hudens absorptionshastighet. Som ett resultat av detta är det lättare för de ämnen som ansiktsmasken består av att tränga in i huden och nå dess undre lager. Vad som är värt att inse är att de flesta ansiktsmasker är avsedda att appliceras på andra hudområden, inte bara i ansiktet. Prova därför nästa gång att även smörja ut en ansiktsmask på hals och byst. Du skippar såklart läppar och ögon

Gyllene Regler för Applicering av Ansiktsmasker

Det är bäst att applicera en ansiktsmask på kvällen, runt 18.00.
Applicera den på noggrant rengjord ansiktshud.
Efter avlägsnande av ansiktsmasken balanserar du hudens pH genom att rengöra huden med en toner samt följa upp med en återfuktande ansiktskräm.

Topp 10 Bästa Hemgjorda Ansiktsmasker

1. Ansiktsmask med Gurka

 • tor gurka1 medels
 • 1/2 tsk avokadoolja

Detta är världens enklaste ansiktsmask som besitter otroliga egenskaper när det gäller att återfukta ansiktet. Gurka är perfekt för att fräscha upp, ta bort trötthet från huden, minska ödem, jämna ut hudtonen, återfukta samt släta ut den. När det kombineras med naturlig olja förstärks dess närande, skyddande och åldersbekämpande egenskaper avsevärt. Avokadoolja är en portion av sju värdefulla vitaminer, fettsyror och antioxidanter. Riv en medelstor gurka med rivjärn, ta bort saften och blanda den gröna massan med 1/2 tesked avokadoolja. Applicera på ansiktet och skölj efter 15 minuter.

2. Ansiktsmask med Jäst

 • äst20 g j
 • 2-3 msk naturlig yoghurt
 • 1 tsk jojobaolja

Jäst har massor av B-vitamin, proteiner och mineraler: fosfor, zink, magnesium, järn, kalium, selen och krom. Dess rika sammansättning gör jäst till ett perfekt näringsämne för trött och matt hud med blemmor. Jojobaolja balanserar talg vilket innebär att den förser torr hud med vatten och åtgärdar problemet med fet hud. Yoghurt i sin tur återfuktar, mjukgör och framhäver hyn samt balanserar hudens pH-värde.

3. Ansiktsmask med Mjölk & Honung

 • k honung3 ms
 • 3 tsk mjölk
 • 1/2 msk mandelolja

Blanda alla ingredienser ordentligt och applicera dem på ansikte och hals. Skölj försiktigt med varmt vatten efter 15 minuter. Honung har medicinska och antiinflammatoriska egenskaper, därmed erkänns det som ett potent motgift mot alla möjliga hudbrister. Det förebygger irritationer, inklusive solbrännor, och skyddar mot den negativa effekten av externa angripare. Mandelolja ger huden näring, ökar dess elasticitet och förser dermis med värdefulla fettsyror. Mjölk återfuktar även huden och har en åldersbekämpande effekt.

4. Ansiktsmask med Potatis & Jojobaolja

 • rå potatis1
 • 1/2 tsk jojobaolja

Riv potatisen med ett rivjärn, ta bort överflödig saft och tillsätt jojobaolja till massan. Låt ansiktsmasken sitta på i 15 minuter och ta bort den från huden med varmt vatten. Du kan förvänta dig att potatisen suddar ut trötthet och svullnader från ansiktet, lyfter fram hyn och, vid regelbunden användning, ljusar upp pigmentfläckar. Huden blir väl återfuktad, dess ton hälsosam. Tack vare jojobaoljan blir huden skyddad mot stadens föroreningar och alla kända typer av irritationer, inklusive de som orsakas av solen. Sanningen är att jojobaolja är en olja som innehåller skvalen - en naturlig beståndsdel av mänskligt talg. Denna egenskap gör jojobaolja särskilt bra för att bekämpa seborré samt upprätthålla tillräcklig återfuktning av huden.

De goda nyheterna är att du även kan applicera potatismasken på huden runt ögonen. Detta kommer att hjälpa dig att minska svullnader och mörka ringar. Dessutom bör huden runt ögonen bli jämnare.

5. Ansiktsmask med Äggvita, Arganolja & E-vitamin

 • äggvitor2
 • 5 droppar E-vitamin
 • 1/2 tsk arganolja

Vispa äggvitorna tills de blir lätta och fluffiga. Kombinera med E-vitamin och arganolja.

Applicera på ansiktet och skölj efter 15 minuter. Denna ansiktsmask gör huden mer elastisk och märkbart föryngrad. Äggvita jämnar ut rynkor, återfuktar och ger näring. E-vitamin får huden att se yngre ut samt skyddar den mot missfärgningar och skadliga UV-strålar. Arganolja är erkänd som den mest kraftfulla oljan när det gäller att besitta föryngrande egenskaper.

6. Ansiktsmask med Jojobaolja, Gelatin & Mjölk

 • latinge
 • mjölk
 • 1/2 tsk jojobaolja

Ansiktsmask med gelatin är perfekt för att öppna upp hudens porer, framhäva samt uppfriska huden. Jojobaolja är rik på antioxidanter och essentiella fettsyror samt värdefull skvalen. Blanda mjölk och gelatin i jämna proportioner (1:1) och sätt in i en mikrovågsugn. Fortsätt att värma upp dem i 15 sekunder. Ta ut blandningen och kombinera med jojobaolja. När ansiktsmasken svalnat och blivit tjockare genom att ta en gelatinaktig form, applicera den på huden och låt stelna på ansiktet. Gelatinmasken är en slags peel off-mask. Det innebär att den måste avlägsnas genom att man drar av den från hakan och uppåt.

7. Ansiktsmask med Apelsin & Arganolja

 • elsinjuiceap
 • 1 tsk olivolja eller arganolja

Detta är en antioxidativ och föryngrande ansiktsmask full med C-vitamin och omega-fettsyror. Apelsinjuicens uppgift är att fräscha upp, släta ut och tonifiera huden. Dessutom försurar den huden samt förser den med C-vitamin, allmänt känt som ungdomens vitamin. Oljan skyddar och förebygger både uttorkning och hudirritation. Dessutom lämnar den huden elastisk.

8. Ansiktsmask med Aloe, Honung & Avokadoolja

 • 2 msk honung
 • 1 msk aloejuice
 • 1 tsk avokadoolja

Kombinera aloejuice med avokadoolja och blanda ordentligt. Låt ansiktsmasken sitta på ansiktet i 20 minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Aloe är känt för att lugna och återuppliva huden, vitalisera den och bibehålla en god fuktnivå. Dessutom blir ansiktshuden lindrad, elastisk och närad med vitaminer tack vare avokadooljan. När det gäller honung uppvisar den antiseptiska och detoxifierande effekter, men det är inte allt. Honung behandlar även blemmor på huden, ger näring åt ansiktet samt slätar ut det. Det är en otroligt bra ansiktsmask för torra, matta och mogna hudtyper; även hud med ojämnheter kommer att gynnas av denna ansiktsmask.

9. Ansiktsmask med Morot

 • morot1
 • 1 äggula
 • 1 tsk honung
 • 1 tsk naturlig yoghurt

Blanda en matsked finriven morot med en äggula, en tesked honung och yoghurt. Låt masken sitta på ansiktet i 20 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Den här ansiktsmasken med morot är perfekt för normala och trötta hudtyper vars hy är matt. Den gör att hudtonen ser mer hälsosam ut, förebygger uttorkning, mjukar upp epidermis, bekämpar akne och andra blemmor på huden, ger näring samt lämnar huden vitaliserad. Honung bekämpar bakterier och är en naturlig antioxidant.

10. Ansiktsmask med Äpple

 • pple1 ä
 • 1 msk mjöl
 • några droppar citronsaft
 • 1/2 tsk jojobaolja

Riv äpplet med ett rivjärn, blanda med en matsked potatis-, majs- eller rismjöl, tillsätt några droppar citronsaft och en halv tesked jojobaolja. Fördela masken i ansiktet och ta bort den efter 15 minuter med ljummet vatten.

Ansiktsmask med äpple förbättrar på nolltid hudens utseende, återställer dess pH-värde, tonifierar, ljusar upp missfärgningar och ger en åldersbekämpande effekt. Äpplet skyddar mot tidigt åldrande av huden, är antiseptiskt och lämnar huden med ett hälsosamt lyster. Citron ljusar upp hudfärgen och jämnar ut tonen. För att förtydliga så blir huden fräsch och utvilad tack vare citronjuicen. När det gäller jojobaolja gör den ansiktshuden avsevärt föryngrad och slät. Dessutom återställer den hudens hydrolipidbarriär.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Arganolja
Jojobaolja
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy