Hårmasker Typer, effekter, åsikter, ingredienser. Hur ser den bästa hårmasken ut

Hårmasker Typer, effekter, åsikter, ingredienser. Hur ser den bästa hårmasken ut

Det finns mycket mer i hårvårdsrutiner än bara tvätt, borstning och värmestyling. Hårvård är en riktad åtgärd som syftar till att ge näring, regenerera och förstärka håret. Om du drömmer om en fantastisk frisyr full av vitalitet och liv - skäm bort den med en vårdande mask av hög kvalitet. Hur väljer man den? En barnlek efter att ha läst inlägget. Satsa på högklassig hårvård och ge ditt hår det bästa.

Hårmask - vad är det och vad skiljer den från ett hårbalsam?

En hårmask som reparerar, ger näring och förstärker de starkaste. Det är en behandling som når lite djupare hårstrukturer, den arbetar inte bara på hårets yta. En bra hårmask ger även fördelar för hårbotten. Den har en fyllig konsistens och är fullproppad med lämpliga aktiva ämnen. För att verka - måste du låta masken sitta kvar i håret längre än ett balsam. Den fungerar ofta som en behandling före tvätt och ger bättre resultat.

En mask har som huvuduppgift att transportera näringsämnen in i håret.Det finns också masker som är rika på hårförbättrande, färgdefinierande, glansförstärkande och mjukgörande ingredienser. När det gäller hårmasker talar vi om intensiv, seriös hårvård och reparation.

Ett hårbalsam står i motsats till hårmasker. Det är tänkt att fungera enbart på den yttre delen av håret. Det främjar utmärkt fukt, jämnar ut och förskönar, men det är en ytlig effekt som inte varar länge - näringsämnena tvättas ut ur håret och försvinner efter nästa tvätt.

Balsamet är främst inriktat på att vårda ditt hår, men det har också en viktig egenskap: tack vare det ocklusiva lagret kan maskens näringsämnen stanna kvar i djupare hårstrukturer. Med en metafor fungerar balsamet som en filt du lägger på håret för att hålla maskens ingredienser inne. Det är därför du ska applicera det efter att du sköljt masken (och de dagar då du inte använder en mask).

Balsam behandlas oftast som nagelbandstätande, utjämnande och konditionerande glansförstärkare som hjälper till att reda ut och styla håret samt skydda mot skador, gifter och föroreningar. De flesta balsam är baserade på silikoner och deras konsistens är ganska flytande. Du lämnar ett balsam i bara några minuter.

Sammantaget finns det fyra saker som skiljer masker och balsam från varandra:

- ARBETSSÄTT

- EFFEKTIVITET

- ANVÄNDNING

- KEMISK SAMMANSÄTTNING.

Hårmasker för olika behov av hår

Det finns inte en idealisk mask för alla hårtyper. Du måste alltid välja den rätta för din hårtyp och dess behov. Till exempel: färgbehandlat mörkt hår behöver en annan mask än blonda nyanser. Lockar, fina, tjocka, oljiga eller tråkiga - varje typ behöver en annan mask som syftar till att uppfylla dess behov. Hur delar vi upp maskerna?

- masker för färgbehandlat hår

Utformad för hår som har behandlats med intensiv kemisk behandling. I det långa loppet skadar varje färgningsprocedur håret - förlust av fukt, matt utseende, färgblekning (pigmentet tvättas bort gradvis). Denna typ behöver förstärkning, fuktboost, starkt skydd och reparation. Masker för färgbehandlat hår är ofta fulla av aktiva ämnen som bevarar färgen och stänger nagelbanden, vilket lämnar ett ocklusivt lager som förhindrar att färgen bleknar snabbt.

- masker för mörkt, rött och blont hår

En separat kategori som - tack vare ingredienser och effekter - framgångsrikt kan användas för både färgbehandlat och naturligt hår som behöver förstärkning och definition. Hårmasker för olika nyanser (mörkbruna, röda eller blonda) är fyllda med vårdande ingredienser samt växtextrakt som förstärker en viss färg. En växt henna är en vanlig ingrediens i sådana masker - den gör att färgen håller längre och uppgraderar den. Andra ämnen som förstärker hårfärgen är kamomill, hasselnötsextrakt, ricinolja, kanelstänger och rabarberrot.

- masker för skadat hår

Överbehandlat, förstört hår behöver en intensiv behandling. Det har hög porositet, vilket innebär öppna nagelband och dålig kondition. Denna typ av hår är vanligtvis extremt torrt, har kluvna toppar och skadad struktur. En bra hårmask är ett måste att använda i det här fallet. Den bör innehålla en rad aktiva ingredienser som kan reparera håret, t.ex. keratin, essentiella fettsyror, massor av vitaminer, mjukgörande och fuktgivande ämnen som säkerställer en ordentlig återfuktning. Masker för skadat hår ska stärka håret; de är ofta rika på groddextrakt och hydrolyserade proteiner.

- masker för lockar

En serie produkter som innehåller lockdefinierande ämnen samt ingredienser som tämjer håret och håller tillbaka frissighet, vilket är ett vanligt problem för lockar (särskilt om de utsätts för regelbundna kemiska behandlingar, värmestyling eller felaktig hårvårdsrutin). Masker för lockar är ganska lätta och förbereder lockarna för styling utan att överbelasta dem. De är också ett bra val om ditt hår är rakt men du ibland känner för att skapa lockar eller mjuka vågor. En lockdefinierande mask före stylingrutinen gör säkert att frisyren håller längre.

- masker för svagt, tunnt hår

En grupp masker som vårdar både hår och hårbotten - det enda sättet att hålla tillbaka gallring. Masker för hår som är i sämre skick (t.ex. på grund av årstidsväxlingar eller håravfall) är baserade på naturliga säkra ingredienser. De syftar till att ge näring och stärka hår och lökar. De innehåller oftast essentiella fettsyror, vitaminer och aminosyror, som gör att de processer som äger rum i hårlökarna löper effektivare och gör att håret blir fast förankrat i folliklarna. Långvarig användning blockerar håravfall (förutsatt att det inte är ett hormonellt problem eller annat problem som kräver professionell hjälp och konsultation av en trikolog).

- hårväxt masker

De stimulerar vilande hårlökar till arbete medan deras aktiva ingredienser syftar till att påskynda celldelningen i hårmatrixen. Denna typ av masker fungerar utmärkt för hår som är svagt på grund av årstidsväxlingar, yttre angrepp eller medicinering (antibiotikabehandling). Bland ingredienserna hittar du naturliga ämnen som är kända för sin tillväxtstimulerande kraft, t.ex. jäst, birkesaft, naturliga tillväxtstimulerande oljor som ricinolja, cedernötsolja eller tallolja.

- masker för tunt och ömtåligt hår

Lättviktiga masker som försiktigt täcker tunt, känsligt hår och skapar ett ocklusivt lager som förbättrar hårets struktur och samtidigt ökar tjockleken. Effekten är inte långvarig - produkten byggs upp på håret och du tvättar bort den efter en tid. Faktum kvarstår dock att en effektiv mask för tunt hår förbättrar dess utseende, utan att tynga ner hårstråna.

- masker för tråkigt, livlöst hår

Dessa masker ger stark näring, ger fantastisk glans och överbelastar inte håret. De fungerar både på inre strukturer och yttre lager. Masker som är utformade för tråkigt hår är rikligt försedda med ingredienser som ökar glansen, jämnar ut och förseglar nagelbanden. Den mest populära gruppen av ämnen som verkar på detta sätt omfattar naturliga oljor, linfröextrakt och naturliga glansgivande ingredienser som humle, äppelcider- och hallonvinäger.

- masker för oljigt, lätt tyngt hår

En speciell grupp hårmasker med syfte att göra något mer än att stödja hårstammen - de ska balansera talgutsöndringen och effektivt rena hårbotten för att ge volym åt håret så att det inte blir fett. Masker för tjockt, tungt hår appliceras oftast på hårbotten för att noggrant rena hårrötterna. Naturlig lera, t.ex. grön eller vit, nässel-, kardborre- eller salviaextrakt dominerar bland ingredienserna. De absorberar överflödigt talg och innehåller en rad mineraler som ger näring åt hud och hårlängder och lyfter rötterna för en längre varaktig volym och fräschhet.

INFOGRAFIK 1

Hårmasker - effekter av aktiva ämnen

Det är den enklaste och viktigaste klassificeringen av olika masker, schampon och balsam. För att välja en bra hårmask ska du alltid kontrollera vilken grupp som nämns ovan du tillhör. Varför? Det visar sig att ditt hår lätt kan tyngas ner av en produkt, även om du väljer rätt. Proteiner är de mest besvärliga eftersom de orsakar extrem torrhet när de används i överdrift - i stället för mjukhet och spänst får du styvt livlöst tråkigt hår.

Mjukgörande masker har en närande effekt, hjälper till att behålla fukten, ger otrolig glans, gör håret silkeslent och skyddar mot vattenförlust och skador. Mjukgörande masker är feta och fungerar för alla hårtyper. Naturliga oljor utgör deras rikaste källa.

Fuktgivande masker är typiska fuktgivande produkter som fungerar på torrt och uttorkat hår, men i fuktiga miljöer kan de orsaka frissigt hår.

Proteinmasker regenererar och återuppbygger hårets struktur, fyller på keratin och räddar skört skadat hår. Du måste använda dem på ett rimligt sätt eftersom överskottet byggs upp på hårets struktur och gör hårstråna styva.

För att få ett utmärkt resultat i din hårvårdsrutin - använd masker som kombinerar alla tre grupperna av ingredienser så att de innehåller oljor, fuktgivande och regenererande ämnen. Du kan också använda mjukgörande ämnen, fuktgivande ämnen och proteiner i tur och ordning - ägna lite tid åt att utföra hem håroljebehandling och applicera en utvald mask under en vecka.

INFOGRAFIK 2

Effektiva hårmasker - ingredienser. Vad ska de innehålla?

Du undrar säkert hur vissa ingredienser fungerar i hårmasker och vad du ska leta efter för att få bra effekter. De viktigaste ämnena som är viktiga för ditt hår är bland annat:

INFOGRAFIK 3

Växtextrakt i hårmasker

Masker innehåller ofta växtextrakt, särskilt de som är avsedda både för hår och hårbotten. De är formulerade utan silikoner som kan orsaka irritation i hårbotten. Växtextrakt är värdefulla eftersom de tillhör aktiva ämnen som ger näring, fixerar och reparerar håret, förbättrar utseendet och färgen. De utgör en rik källa till vitaminer och mineraler som innehåller karotener, fytosteroler, aminosyror samt stimulerar hårlökar och lindrar hårbotten. Vilka är de mest populära växtingredienserna? Det beror på regionen, landet, kontinenten. Asiatisk hårvård är annorlunda än europeisk hårvård, till exempel. Det finns dock en grupp växter som är vanligt förekommande i hela världen.

De bästa växtbaserade ingredienserna i hårmasker:

- ALOE VERA - återfuktar, lugnar, förebygger inflammation

- AVOKADO - ger vitaminer och mineraler, förbättrar hårets kondition

- EXTRAKT AV VETEGRODD - stimulerar hårväxt, hindrar håravfall

- EXTRAKT AV SOJBÖNA - påskyndar hårväxten, regenererar och ger näring

- EXTRAKT AV BAMBUSKOTT - en källa till mineraler och vitaminer som skyddar och stärker hårstammen.

- HAVREPROTEIN - når hårrötterna, binder effektivt vatten, stärker och vårdar håret.

- EXTRAKT AV NÄSSEL - reglerar talgsekretionen, förstärker och ökar glansen

- EXTRAKT AV ÅKERFRÄKEN - källan till kisel, kalium och kalcium, stärker håret och stimulerar dess tillväxt.

- LINFRÖN (linfröolja) - källan till vitaminer och hårförbättrande protein, återfuktar, förstärker och reparerar håret.

- ALGER - gör hårsäckarna starkare och återfuktar hårlängderna, förhindrar att håret bryts och blir sprött.

- KAMOMILL - lugnar irritationer, ger mjukhet, lindrar och desinficerar hårbotten.

- HIBISKUS - levererar glykosaminoglykaner till hårsäckarna och stimulerar dem och hårmatrisen.

- GINSENG - en antioxidant som förstärker hårets matris och ökar blodflödet till hårbotten.

Naturliga oljor i hårmasker

Oljor utgör en separat och mycket viktig grupp som har en vårdande effekt. Deras närvaro i en mask ökar produktens effektivitet enormt. Varför? Det visar sig att naturliga oljor innehåller en hel uppsättning av de viktigaste ingredienserna för ditt hår och din hårbotten: de är en källa till värdefulla vitaminer, mineraler, flavonoider och växtsteroler, och vissa av dem innehåller även rikligt med karotener och skvalan. En olja kan ge ditt hår lika många fördelar som omkring femton separata växtingredienser.

Behandling med hårolja - kan oljor ersätta hårmasker?

Naturliga vegetabiliska oljor spelar en viktig roll i hårvårdsrutinen. Om din hårmask saknar oljor, använd dem separat och applicera dem på hår och hårbotten i form av en djupt närande och regenererande oljemask. En sådan oljebehandling (som görs minst en gång i veckan) reparerar snabbt och effektivt håret, blockerar håravfall, påskyndar tillväxten, förbättrar utseendet och gör håret voluminöst. Det är bäst att använda en speciellt sammansatt blandning av oljor som stämmer överens med ditt hårs porositet. Det finns ett exempel på en effektiv och perfekt sammansatt behandling - Nanoil hårolja som har lanserats i tre versioner som passar de tre vanligaste hårtyperna.

Hur får man en hårmask att fungera mer intensivt?

Du kan förstärka effekten av varje hårmask - oavsett om det är en apoteks- eller gör det själv-produkt. Du kan göra det genom att tillsätta några droppar av en naturlig hårolja. Oljor är naturliga mjukgörare, så de förhindrar att håret överbeskyddas, stärker inre strukturer, håller frissiga hårstrån borta, skyddar mot skador och får generellt håret att se bättre ut genom att ge glans och mjukhet. Naturliga oljor gör håret silkeslent och ökar glansen. Om du applicerar din mask på hårbotten - närvaron av oljor gör att du kan rena den, avlägsna orenheter och produktansamlingar, förstärka hårlökarna och stimulera dem att arbeta. Dessutom hindrar oljor håret från att falla ut och har en antiåldringseffekt.

Hur använder man hårmasker för bästa effekt?

Rätt användning är nyckeln till framgång. Du applicerar masken efter att du har tvättat håret med ljummet vatten. Fuktigt hår är mer absorberande så det kommer att låta näringsämnena tränga in i det. Handdukstorkade strån och arbeta in masken jämnt i håret. Låt den sitta i cirka 20 minuter (om inte tillverkaren säger något annat). Masker som innehåller naturliga ingredienser är säkra så förläng gärna tiden: allt beror på de individuella behoven hos din frisyr. Om ditt hår är extremt förstört och skadat kan du låta masken sitta kvar hela natten - berika den då med några droppar naturlig olja. På morgonen tvättar du håret och stylar det som vanligt. För att få önskat resultat av maskbehandlingen ska du använda den en eller två gånger i veckan.

De bästa hårmaskerna - hårvårdsgalningar och experters åsikter

Den bästa masken för ditt hår? Vi är alla överens: oavsett om du använder en professionell salongsprodukt eller en hemmagjord mask måste den passa för din hårtyp, dess skick, utseende och behov. Många som uttrycker sina åsikter om den bästa masken anser att en produkt måste bestå av naturliga oljor. Älskare och anhängare av håroljebehandlingar hävdar att det bästa sättet att förstärka håret är att ge upp masker och byta ut dem mot en högkvalitativ olja eller en blandning av oljor.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Arganolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy