Hur får man vackra lockar utan värme? Naturliga metoder för lockning av hår

Hur får man vackra lockar utan värme? Naturliga metoder för lockning av hår

Kolla in de bästa sätten att få skadefria värmelösa lockar utan värme! Frisörer varnar oss för att överanvändning av värmestyling gör mycket skada. Platta strykjärn, locktänger, varmrullar ger snabba, långvariga och vackra effekter, men du får hårskador i utbyte.... Fuktnivån sjunker, håret blir sensibiliserat, grovt, torrt och sprött.

Betyder det att vi måste ge upp fantastiska lockar? Inte alls!

Lockor utan värme är lösningen. Det innebär att man får lockigt eller vågigt hår utan användning av värme (lockmaskiner eller plattång) och därmed utan att håret skadas. Det finns många naturliga sätt att få lockar och här är de mest populära.

FLEXIBLA LOCKSTÄNGER

Våra mormödrar älskade lockstänger. Det enklaste och mest populära sättet att locka håret utan en locktång. Många av oss kanske har lockstänger som ligger någonstans i nedre lådan. Det är dags att gå tillbaka till det gammaldags sättet eftersom effekterna kan visa sig vara positivt överraskande. Vad bör du veta om locktänger?

En locktång är ett långt rör med en tunn liten tråd inuti. Det finns två huvudtyper:

 • Lockstänger av skumplast, mjuka och lätta, finns i olika storlekar.
 • Lockstänger av neopren, som är motståndskraftiga mot hårstylingprodukter och används t.ex. för permanenta vågor.

Den största fördelen med lockstänger är att de är lätta att använda och att de är skonsamma för håret. Det är inte alls svårt att linda en hårsektion runt staven; sedan knyter du helt enkelt ihop stavens ändar. Det stora pluset är att stavarna är mjuka och bekväma att ligga på.

Hur använder man lockstänger?

 • På kvällen tvätta håret eller fukta det med blomvatten eller termiskt vatten.
 • Dela upp håret i sektioner och linda dem runt stavarna.
 • Knyt ihop ändarna på stavarna för att hålla dem på plats.
 • På morgonen tar du försiktigt bort stavarna.
 • Kör fingrarna genom håret eller använd en bred tandkam.

Kom ihåg! Stavarnas storlek (deras diameter) bestämmer bredden på dina lockar och hårets volym. Tunna stavar och små hårsektioner innebär täta lockar.

TYPER AV HÅRSPOLAR

Ett annat populärt sätt att fixa värmelösa lockar är att använda vanliga hårspolar. Det är inte lika bekvämt som de mjuka stavarna men du får ett större utbud av möjligheter. Använd dem för att trolla fram klassiska vanliga lockar på långt hår eller för att lyfta rötterna i kort hår.

Du kan välja mellan dessa typer av hårspolar:

 • Självhanterande rullar - stora eller små (3-6 tum breda), tillverkade av konstgjort material och krok- och slingfäste så att du inte behöver några andra tillbehör eller stift för att fästa rullarna. Lätta tillbehör som ger ett fint rotlyft men du kan dra ut några hårstrån när du tar av dem.
 • Konformade rullar liknar räknare; du lindar in håret med början i den tunnare änden av konen och avslutar vid den bredaste krok- och slingändan. De kommer med pinnar som dessutom fäster håret och håller det på plats.
 • Hårrullar av plast i olika storlekar, används som självgreppsrullar men i stället för krok och slinga får du ett snäpplock som gör att rullen stannar på plats.
 • Permanentstänger är i allmänhet tillverkade av trä eller plast. Speciellt utformade för permanenta vågor eller afrolockor. Används på vått eller fuktigt hår och rullas tätt intill hårbotten.
 • Spiralrullar - de minst populära, förmodligen på grund av den ganska utmanande användningen. Varje spiralrulle har en krok för att få rullen att klamra sig fast vid hårbotten och en plastspets. Med spiralrullarna kan du skapa naturligt utseende täta lockar.

ANDRA TILLBEHÖR FÖR HÅRLOCKNING

Samtidigt som vi diskuterar självhäftande rullar och andra verktyg ska vi ta en titt på några nykomlingar, såsom lockformare. De är kända som magic leverag och magic rollers.

Spiralerna är tillverkade av mjukt elastiskt material. Hårsektioner sugs in i en rulle för att ge dem den önskade lockningen. Det är svårt att klassificera dem som rullar eftersom man använder dem på olika sätt. Curlformers finns med krokar att dra håret genom, vilket gör dem lätta att använda.

Självklart har magiska hävstångslockare olika längder så att du kan välja rätt för din hårlängd. De är extremt lätta att använda, låter dig sova bekvämt och varken drar eller trasslar till håret.

FLÄTOR OCH VÅGOR (GER EFFEKTEN AV KRUSAT HÅR)

När det gäller hemmets sätt att locka håret åtnjuter över natten flätat vågigt hår stor popularitet. Jag antar att det verkligen är älskat av småflickor vars mammor flätar deras långa hår till bekväma flätor på kvällen.

Hur får man vågigt hår med flätor?

Inget enklare! Tvätta håret på kvällen och låt det torka - det måste vara fuktigt, inte vått. Du kan också fukta det med termiskt vatten eller ett proffsigt lockförstärkande spray. Därefter måste du göra engelsk fläta (två flätor blir ännu bättre) och gå och lägga dig. Efter att ha flätat av kommer de krusade, naturliga och vackra vågorna att visa sig!

NATURLIGA LOCKAR MED KNUTAR

Visste du att en vacker hårbulle kan visa sig vara ett utmärkt nollvärmefritt sätt att få naturliga vågor eller lockar? Självklart är effekten annorlunda än flätans lockar men det är säkert värt att prova.

Vilken typ av bulle är bäst för lockar? En snygg engelsk eller fransk knut kommer inte att göra susen. Däremot kommer en rörig knut eller dubbla knutar definitivt att fungera. Att vrida minibunkar är det enklaste sättet att få fantastiska vågor.

Att locka håret med knutar ger olika effekter:

 • Många små minibunkar ger täta lockar
 • Täta knoppar ger bättre definition av lockarna

VÄRMELÖSA LOCKAR MED HÅRNÅLAR 

Vad gör lockiga kvinnor när de inte har någon lockstav på sig? De tar fram hårnålar, vilket är en annan lysande värmelös lockningsmetod. I motsats till andra tekniker fungerar den här inte för natten. Dina bobby pins kan irritera huden vilket varken är bekvämt eller säkert. Därför är bobby pins för lockar ett bra val 2 timmar före en fest medan du gör dig redo.

Hur lockar man håret med hjälp av hårnålar?

 1. Tvätta håret, fukta det med vatten eller applicera en mousse, kamma ut det väl.
 2. Dela upp håret i 3 sektioner för att lätt kunna plocka tunnare strån.
 3. Börja vid hårrötterna, ta en tunn sträng och linda den runt fingret och skapa en slags slinga.
 4. Fäst slingan med en hårnål.
 5. Upprepa med de andra strängarna.
 6. När alla hårstrån är säkrade med hårnålar, låt håret torka naturligt eller använd en kall föning.
 7. Efter att ha snurrat upp håret, kör fingrarna genom håret, glöm borsten.

HUVUDBANDSCURLS

Lockor med ett pannband? De är romantiska och ser underbara ut. Det bästa med metoden är att kunna få en fantastisk sidosvepande pang.

För att locka håret behöver du självklart ett mjukt pannband - ju bredare band, desto större lockar. Du kan också skaffa dig The Aurora Band Night Roller.

Hur skapar man headbandcurls steg för steg?

 1. Tvätta eller fukta håret; kamma sedan ut det med precision.
 2. Sträck ut pannbandet runt ditt huvud.
 3. Ta en sektion av håret och linda den runt bandet och upprepa tills hela sektionen är lindad.
 4. Upprepa med nästa sektioner.
 5. Gå och lägg dig eller vänta tills håret har torkat.
 6. Efter att du har packat upp, kamma ut håret och använd en produkt med stark stadga för att undvika frissighet.

SCARFLOCKAR

För att göra värmelösa lockar kan du också använda en huvudduk eller en vanlig halsduk. Du kan skapa lockar eller vågor från mitten av längderna. Effekten är härlig och allt du behöver är tre halsdukar.

Scarflockar steg för steg:

 1. Som alltid, tvätta eller fukta håret, kamma ut det.
 2. Dela upp håret i tre lika stora sektioner (vänster, höger, baksida).
 3. Knyt halsduken runt varje sektion - exakt där du vill att lockarna ska börja (i öronhöjd eller lägre).
 4. Ta en sektion och dela den i två delar; fläta strängarna runt halsduken.
 5. Fäst ändarna med en resår.
 6. Gör samma sak med de andra hårsektionerna som är kvar.
 7. Gå och lägg dig eller vänta tills håret har torkat.
 8. När du har tagit av halsdukarna, kör fingrarna genom håret.

ROMANTISKA BABYSERVETTLOCKAR

Att använda våtservetter är en annan spelförändrande idé för värmelösa lockar. Även om det låter konstigt är metoden verkligen värd att testa. Effekten beror på storleken på hårsektionerna. Mindre sektioner innebär mer volym och täta lockar.

Metoden är extremt enkel! Allt du behöver göra är att dela upp håret i några sektioner och sedan linda in dem på ihoprullade babyservetter. för att fästa dem knyter du ihop ändarna på servetterna eller använder hårnålar. Ett sådant här sätt att få värmelösa lockar hör definitivt till de enklaste.

Vilka är fördelarna med babyservettockar?

 1. Det är en naturlig skadefri lockteknik.
 2. Ämnen som ingår i våtservetter har en hårkonditionerande effekt.
 3. Det är bra att använda över natten (bekvämt).
 4. Det ger möjligheter att anpassa effekten, storleken och volymen på lockarna till dina förväntningar.

VAD MER KAN DU ANVÄNDA FÖR ATT GÖRA LOCKAR UTAN VÄRME?

Egentligen kan många saker som du använder dagligen fungera som hårrullar. Få dina skadefria lockar inpackande hår på:

 • delar av en gammal bomulls-T-shirt
 • pappershandduksremsor
 • pennor, kritor, pennor (inte bekväma att ha på sig, men de ger effekten).
 • strumpor eller strumpor
 • långa remsor som klippts ut ur tidningar

Din kreativitet är faktiskt den enda begränsningen!

AFRO-LOCKAR MED SUGRÖR

De flesta av de vanliga sätten ger effekten av tunna eller tjocka vågor och romantiska lockar. Vad händer om du känner för riktigt täta afrokrullar? Du behöver inga hårda produkter för permanenta vågor eller värmestyling.

Du kan få afrolockar med... vanliga sugrör för drycker. Använd dig av sugrör för mjölkshake som ligger någonstans längst ner i lådan och få underbara täta lockar.

Hur lockar man håret med hjälp av sugrör?

En barnlek! För det första, standarden - fukta ditt hår. Se till att håret är lätt fuktigt eftersom hår som lindats med sugrör tar flera timmar att torka. Det andra steget går ut på att plocka riktigt tunna sektioner och linda dem tätt runt sugrören i hela längden på sugröret; böj ändarna på sugröret och knyt ihop dem. Det är bäst om du kan sova med dem på dig, men om jag ska vara ärlig bör en timme eller två räcka för att få en fin lock.

Den tidskrävande proceduren ger underbara afrokrullar. Självklart beror effekten något på storleken på de hårstrån som du lindar in på stråna och om du har lockigt hår (eller lätt att locka). Om du anstränger dig mer får du ett huvud fullt av charmiga lockar.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Arganolja
Värmeskyddande spray
Jojobaolja
Ansiktsserum med C-vitamin
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy