VÄRLDENS HÅR. DEL 6: Hårvård i oceanisk och australisk stil

VÄRLDENS HÅR. DEL 6: Hårvård i oceanisk och australisk stil

Drömmer du om att ha vackert hår? Åk till Australien! Det är just där du hittar helt naturliga och konditioneringsingredienser som är kraftfulla- som inte finns någon annanstans i världen. Australien och Oceanien-länderna är "växtländer" med det största antalet endemiker i världen.

Det är nämligen så att den minsta kontinenten i världen inte bara är det så kallade paradiset för surfare, fanatiker av dykning i det största korallrevet, megalomaner (opera i Sydney) och ... strutsar... australierna värderar inhemska produkter högt, och när det kommer till kvalitet är de en av de bästa i världen. Hur ser australisk hårvård ut mot bakgrund av denna information?

HÅR I OLIKA VÄRLDSHÖRN DEL: 6 - OCEANIEN &; AUSTRALIEN

Vad kan vi lära oss av kvinnor som bor i Oceanien och Australien?

Den mest ovanliga och minsta kontinenten i världen överraskar oss med dess överflöd av inhemska växter och originaloljor som inte finns någon annanstans i världen. Kvinnor i Australien kan vara stolta över sin passion för att ta hand om sin egen skönhet. Med en så pass mångfald av fantastiska komponenter vill de inte bara använda slumpmässiga produkter eftersom de värdesätter kvalitet och ekologiska råvaror, helst de som är inhemska. Australien imponerar med ett brett utbud av naturliga skönhetsprodukter tack vare den lokala floran. Deras variation är så pass stor att beskrivningen av alla växter, alger, oljor, leror och marina mineraler kan liknas med encyklopedin. Idag kommer vi att diskutera de mest populära detaljerna som används i Australien när det kommer till hårvård.

Kakadu plommon växer i de norra delarna av Australien; det är en frukt som innehåller mer C-vitamin än apelsiner från Florida. Det är en guds gåva för hud som skadats av UV-strålningen, det är en utmärkt antioxidant som lyser upp och skyddar huden och håret från föroreningar och tuffa väderförhållanden. Kakadu plommon "läker" hårbotten och regenererar håret perfekt. Det förhindrar också åldrande och saktar ner uppkomsten av grått hår.

Kängurutass (anigozanthos) – var kom namnet ifrån? Blommans rörformiga form är täckt med hår som är flätigt och har spetsiga lober som kan liknas med en kängurutass, därav dess namn. Lyckligtvis luktar det inte som en känguru - anigozanthos har en trevlig lukt och är en bra ingrediens i hårbalsam. Kängurutass mjukar upp håret och förbättrar dess vitalitet och elasticitet.

Australiskt sjögräs- på grund av det faktum att de innehåller krafterna att starkt närande och regenerera näringsämnen, kallas de för "marina grönsaker". Niacin, tiamin, riboflavin, proteiner, vitamin A, C, E, K, PP, järn, kalcium, jod, koppar, fluor, fosfor, zink - det här är allt som håret behöver för att behålla sin otroliga utstrålning, hälsa och förhindra håravfall. Sjögräs är ett konstant element av vård inte bara för håret utan för hela kroppen. De ingår också i kosten och anses vara en supermat som kompletterar bristerna i vitaminer och mineraler. Det är värt att "mata" håret med det - eftersom de är den utmärkta behandlingen som ger näring och förbättrar hårets fantastiska utseende.

Barken av australienska vilda körsbär- en viktig ingrediens i balsam och schampon. Det ger håret en fantastiskt elasticitet och styrka, gör det glänsande och välnärt och tillför det samtidigt ett antal mikronäringsämnen och vitaminer (järn, koppar, kobolt, zink, magnesium och mangan och vitamin C och E). Barken av australienska vilda körsbär uppgraderar inte bara hårets skick utan lämnar också en underbar, intensivt blommig doft.

Australisk vildpersika - Aboriginer hänvisar till den vilda persikan som "quandong" och vill betona dess unika och oändlighet med denna distinkta nomenklatur. Extraktet av vild persika är en värdefull substans som ger näring och återfuktar håret på djupet, förbättrar dess glans och förbättrar även hårfärgen. Australisk vildpersika är ofta en nyckelingrediens i balsam och schampon som är avsedda för färgbehandlat och frissigt hår.  

Pärlpulver - Kvinnor i Australien anses vara experter när det kommer till pärlor: i årtionden har deras land varit världens största producent och exportör av glänsande havsjuveler. Pärlpulver har varit känt i över 4000 år och inget annat ger en så pass subtil glöd, perfekt uppgradering av hårets och hudens utseende samtidigt upptäckts. Pärlpulver innehåller mer än 20 aminosyror, som ingår i våra kroppsceller och det är också en värdefull källa till ett ämne som kallas för conchiolin - motsvarande humant keratin (det viktigaste strukturella materialet som utgör hår). Dessutom stimulerar pärlpulvret nivån av melanin (fördröjer uppkomsten av grått hår), balanserar talgsekretion och förhindrar en överdriven oljighet i hårbotten, lugnar brännskador, skyddar mot de negativa effekterna av miljöföroreningar samt regenererar och återfuktar håret och polerar det perfekt.

Australisk jojobaolja - Australierna är angelägna om att utföra oljehårbehandlingar. Naturliga och eteriska oljor är en viktig del av deras hårvårdsrutiner. De sträcker sig nyfiket efter färdiga produkter som är baserade på oljor, och jojobaolja verkar vara den mest populära oljan som används på kontinenten. Den erhålls från inhemska skrubbar, växer i ett rent ökenklimat och jojoba är en utmärkt olja: den är lätt, den absorberas snabbt, den överbelastar inte håret, innehåller skvalen som är ansvarig för att reglera talgkörtlarnas jobb, förbättrar hårets styrka, elasticitet och glans. Jojobaolja är en av de mest fantastiska vårdande ämnena. Det används inte bara i hårvården, men på hela kroppen och ansiktet kommer att dra nytta av det eftersom det återupplivar huden och lugnar akne.

Piliolja (canarium ovatum) – olja som kallpressas från pilinötter uppskattas av invånarna på kontinenten och anses vara mer värdefull och hälsosammare än olivolja är. Denna oraffinerade olja används av australierna främst för håroljebehandling. Det vimlar av omega-fettsyror, flera värdefulla mineraler (järn, magnesium, proteiner och vitamin E, A och alla 8 viktiga aminosyror. Piliolja kan användas ensamt eller i kombination med andra naturliga oljor. Det kan används ofta för att blanda mineralleror och i denna form gör den underverk som en hårregenererande mask.

Australisk humle - i årtionden värderas den inte bara i produktionen av öl, men också som en utmärkt ingrediens för att förbättra håret. Australisk humle är ett utmärkt sätt att stärka hårrötterna, öka hårväxten, återfukta och förbättra hårstrånas struktur. Dessutom eliminerar australiensiska humle problemet med mjäll, inkluderar antibakteriella egenskaper, reglerar seborré och polerar perfekt. Inte konstigt att australierna uppskattar humle i daglig hårvård. Du kan använda den som en infusion gjord av humlekottar, eller leta efter hårvårdsprodukter som innehåller naturligt humleextrakt.

Australisk ginseng – en väldigt värdefull ingrediens för tunt, försvagat hår som saknar energi, vitalitet och elasticitet. Ginseng uppskattas för dess föryngrande egenskaper, och det är anledningen till att det ofta finns i produkter som är avsedda för mogen hårvård. Dessutom är det en utmärkt ingrediens i olika närande och regenererande serum för hårtips. Ginseng används också som ett macerat för att skapa en unik naturlig olja. Oftast är roten av australisk ginseng blöt i kokosolja eller jojobaolja. Hårolja med hjälp av ginsengmacerat stimulerar rötternas arbete, hämmar håravfall och stimulerar håret att växa.

Australien är ett land där eteriska oljor används med passion - inte bara för aromaterapiändamål. De används ofta till kosmetika för att öka dess vårdkvaliteter. Vilka australiska eteriska oljor är mest populära att använda inom hårvård?

Fragoniaolja (agonis fragrans) - är en populär eterisk olja som kan användas i hårmaskor och balsam. Det kombineras också med naturliga oljor för att förbättra dess antibakteriella och desinficerande effekter. Utspädd doftolja, applicerad på hårbotten, reglerar nivån av talgsekretion, botar mjäll och inflammation i huden. Det är en välanvänd komponent i hårväxtstimulerande oljeblandningar som också ger lindring i hårbotten.

Olja från australiensiskt sandelträ - en av de äldsta oljorna i världen och går tillbaka till Cleopatras tid och den visas också i de gamla indiska medicinska böckerna. En speciell sort av sandelträ som kallas för santalum spicatum och den växer över stora områden i Australien. Dess antimikrobiella egenskaper är starkare än den världspopulära teträoljan. Sandelträolja läggs ofta till rengörings- och talgreglerande schampon. Det lindrar hudinflammation och hjälper till vid rengöring av hårbotten.

Niaouli eterisk olja är en inhemsk olja som kommer från löv och kvistar av växten med samma namn och fungerar på samma sätt. Den har starka antiseptiska egenskaper, dödar svampar och har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Den brukar tillsättas i schampon och ansiktsemulsioner. Niaouli är känd som en olja som perfekt stärker immunförsvaret och lugnar allergisymtom - det är därför ett "tacksamt" tillskott till känsliga hårvårdsprodukter.

Ett annat desinfektionsmedel som är en olja och som är helande och inflammationslugnande är den olja som erhålls från eukalyptusträdet. Eukalyptusolja hjälper till vid rengöring av hårbotten, bekämpar mjäll och akne, polerar håret och lämnar det mjukt och med volym.

Ylang Ylang eterisk olja (olja från Ylang Ylang-trädet) - detta är en annan eterisk olja som är extremt populär över hela världen. Dess arom är ett bra afrodisiakum, men det har också starka lenande och konditionerande egenskaper. Ylang Ylang-olja motverkar håravfall, stimulerar hårsäckarna att växa, påskyndar sårläkning och irritation och reglerar seborré i hårbotten. Australierna lägger till några droppar av denna dyrbara substans till sina hårmasker och balsam eller berikar lerbaserade kosmetika och hårhydrolater.

Anis myrtle eterisk olja - är en av de mest populära oljorna i Australien. Kvinnor använder den gärna i hårvård, eftersom den ökar tillväxten, rensar hårbotten på ett perfekt sätt och stärker den subkutana blodcirkulationen. Den stimulerar och stärker rötter, så den används därför mycket i alla typer av ampuller som hämmar hårförtunning och förstärker hårsäckarna. Anismyrtenolja har ytterligare en funktion, som är mycket omtyckt av kvinnor: om den appliceras på borsten eller en kam, underlättar den att trassla ut och tämjer orubbliga hårstrån.

Australien är omgivet av 13 andra öländer som kan skryta med ett tropiskt klimat och helt rent landskap, fritt från smog och förorenad luft. Oceanien-länder består av sällsynta, exotiska arter av växter som ofta används i kosmetika och medicin.

Den mest populära växten som odlas på tropiska öar, även känd i många andra varma regioner i världen - är kokospalm.  Kokosoljan används ofta för kulinariska ändamål och i kosmetika (kokosnötolja är den vanligaste ingrediensen i schampon, balsam och hårmasker). Ändå finns det också växter som är ovanliga för andra kontinenter. Nya Zeeland (samt vissa områden i Australien) har en extraordinär frukt: tamarillo - vanlighetsvis kallad för tomatträd, är inte riktigt en grönsak. Denna tropiska, australiska frukt värderas för sina ovanliga smakegenskaper och för anti-åldrande egenskaper. Tamarillo saktar ner hår- och hudåldringsprocesser och är en värdefull källa till vitamin A - skyddar mot fria radikaler, medan C-vitamin stöder produktionen av kollagen och stärker blodkärlens struktur. Tamarillo, som är den "inhemska" traditionella tomaten, innehåller en hög koncentration av kalium, vilket hämmar håravfall och förstärker försvagade hårrötter. Frukten kan appliceras på hår, ansikte och hårbotten i form av en tjock mos som ofta blandas med några droppar naturliga oljor.

En populär olja med lugnande och anti-åldrande egenskaper, rekommenderas för vård av mogen hud och hår, känd över hela världen, massivt odlad i Nya Zeeland kallas för  boragefröolja. Det är en kraftfull antioxidant, rekommenderas också vid vård av färgbehandlat och blekt hår.

Alla östater uppskattar och använder havsalgernas viktiga kraft  - i detta område i världen kan du stöta på många olika sorter som ingår i kosten och används som kosmetika med starkt regenererande egenskaper som är värdefulla för både hud och hår.

En annan populär kosmetisk från området Nya Zeeland är harakeke-extraktet - används ofta i schampon eller hårsköljningar, kända för sina helande och tonande egenskaper. Dess huvuduppgift är att ge lindring till irriterad eller känslig hud, lindra brännskador och perfekt ta hand om tungt, tjockt och volymlöst hår.

På grund av dess lugnande egenskaper, maceratet från olivolja och kawakawa-växter, används det också i schampon som rekommenderas för känslig hårbotten. Det har smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper, skyddar hårbotten från stark sol och höga temperaturer.

Nästan hela Oceanien och de flesta områden i Australien består av tropiska skogar och ett brett utbud av eukalyptussorter - de är ett högt värderat kosmetiskt och aromaterapimedel. Den ovannämnda eukalyptusoljan är en av de mest populära ingredienserna som används vid skötsel av tungt och fett hår.

En annan växt som är karakteristisk för Nya Zeeland är Nya Zeeland lin (ofta kallad för Nya Zeeland hampa). Olja som är pressad från frön från denna växt är högt värderat i hårvård. Den kallas för harakeke fröolja och är populär på grund av den höga koncentrationen av omega-6 linolsyra. Harakeke fröolja är en värdefull källa till fytosteroler som stimulerar kollagensyntes, förhindrar håravfall och stärker hela hårets längd från rötterna till topparna.

Vi kan också beundra den fantastiska rikedomen av växter som finns i Nya Kaledonien (ön är "hem" för 2551 endemiska växter). Särskilt anmärkningsvärda är de ovanliga och unika barrträden - många arter är skyddade där. Frön används för att producera eteriska oljor som ofta kombineras med den populära kokosolja eller jojobaolja.

Ett annat väldigt uppskattat ämne för hårvård är ebenholts och ovan nämnda sandelträ. De odlas främst i regionen Salomonöarna. Ebenholts används inte bara för tillverkning av möbler och skulpturer. Det visar sig att ebenholtsextraktet har utmärkta anti-celluliter egenskaper, och stimulerar också subkutan blodcirkulation. Den har även, om den används systematiskt i form av hårbotten lotion - bidragande effekt till bättre hårväxt och skyddar hårrötterna från att falla ut. Det har också anti-åldrande effekter och skyddar mot fria radikaler.

Samoa kan skryta med att ha en massodling av en växt som kallas för colocasia esculenta, vanligtvis kallad för taro. Olika delar av det används ofta i medicin: taro är ett perfekt botemedel mot en hårbotten som är irriterad, sår och inflammation i epidermis. Dess kosmetiska egenskaper är imponerande: taro är rik på sockerarter, oligopeptider och flavonoider. Dess aktiva ingredienser stimulerar starkt cellmetabolism: därför används extrakt från växten för att hantera problem i samband med försvagat hår och hår som riskerar att falla ut. Taro är också utmärkt som ingrediens i regenererande krämer och ansiktsmasker.

Exotisk frukt från regionerna i Oceanien, förutom dess fantastiska smak, värderas den ofta för dess rikedom av vitaminer, mineraler och aminosyror. De blir ofta en ingrediens i naturliga masker och kombineras med naturliga oljor för att ge näring åt hår och hud. En av de vanligaste odlade frukterna på Kiribati är bananer, jackfrukt och meloner. De är inte bara näringsrika livsmedel utan också naturliga kosmetika som är bra för både kropp och hår.

Tropiska och exotiska ingredienser för hårvård? Om du letar efter innovation och vill prova något nytt - välj inhemska, naturliga oljor från Australien och dess unika växtextrakt - och deras egenskaper kommer att överraska dig positivt. Med tanke på att hårolja är en populär ritual runt om i världen - ett så stort antal kvinnor kan inte ha fel: naturliga oljor är det bästa du kan ge ditt hår!

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Värmeskyddande spray
Arganolja
Jojobaolja
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy