Ett kompendium av kunskap: hårampuller - vad är de, när ska man använda dem och vilka ska man välja?

Ett kompendium av kunskap: hårampuller - vad är de, när ska man använda dem och vilka ska man välja?

Dessa små flaskor är som en care hit squat: "små kommandosoldater" dyker upp när inget annat kan hjälpa mot seborré, mjäll, överdrivet håravfall och hämmad hårväxt. Men fungerar hårampuller verkligen? Är de säkra? Vad består de av och finns det något alternativ till en så allvarlig behandling? I den här artikeln får du veta allt om hårampuller, deras effekter, sammansättning och effektivitet.

Hårampuller - vad är det?

Hårampuller är små, vanligtvis glasflaskor med aktiva substanser. Dessa ingredienser kämpar mot håravfall, deras försvagade tillstånd och hindrade tillväxt. Preparaten stimulerar cirkulationen i hårsäckarna och stärker hårlökarna. De produkter som minskar håravfallet stimulerar också nw hår att växa. Ampullerna kan köpas individuellt som en revitaliserande shot för engångsbruk (det är en förskönande ampull) eller som en komplett behandling för allvarligare problem. Den består vanligtvis av ett dussin eller flera ampuller.

Hur fungerar hårampuller?

Hårampuller fungerar på olika sätt, beroende på deras roll i vården. Med andra ord fungerar ampouler som påskyndar tillväxten annorlunda än de som regenererar skadat hår och de ampouler som ska hämma håravfall.

Generellt sett ger ampullerna näring till hårbotten och stimulerar hårväxten samtidigt. De innehåller ett antal ingredienser som stimulerar ämnesomsättningen i hårsäcken som bygger keratin, som är det grundläggande hårproteinet. Ampullerna hjälper till att stärka kollagenfibrerna - de gör att hårstråna sitter bättre fast vid sina rötter. Vårt hår efter behandlingen är mer motståndskraftigt mot skador och andra negativa yttre faktorer.

Typer av hårampuller:

  • Hårampuller mot håravfall - detta är en grupp av ampuller med det största utbudet av valmöjligheter när det gäller deras verkan och ingredienser. De med de starkaste ämnena som hjälper till att bota alopecia areata finns på apoteken. Det är tillrådligt att besöka en tricholog före den första användningen på grund av deras starka verkan. Andra, mycket lättare formler som behandlar säsongsproblem håravfall finns på apotek (deras sammansättning är främst baserad på vegetabiliska ingredienser, som nässlor eller åkerfräken).
  • Hårampuller som stimulerar hårväxt - en grupp produkter som - beroende på deras styrka och pris - kan vara antingen professionella produkter, deras användning bör konsulteras med en specialist, eller baserade på mer känsliga ingredienser som stöder hårlökar (de innehåller oftast vegetabiliska och vitaminutdrag av röd paprika, ingefära eller peppar); sådana behandlingar är mindre effektiva, men ampullerna är också mycket billigare.
  • Regenererande hårampuller - dessa preparat innehåller ofta vitaminer från B-gruppen, mineraler, eteriska oljor och växtextrakt. Deras uppgift är att ge näring åt håret och att på ett fint sätt vårda hårbotten. Denna grupp ampuller fungerar som en hårmask (ungefär som en bankett ansiktsmask som omedelbart förskönar ansiktet). Oftast används regenererande hårampuller individuellt för att snabbt försköna håret och förbättra dess skick före en viktig utekväll. Regenererande hårampuller bör användas en gång om året för att stärka håret (t.ex. under varma sommarmånader eller under vår- eller höstdagjämningen). Ampullerna är då ett utmärkt botemedel för matta, sköra, sköra, obehagliga att röra vid eller extremt torra band. Om håret är särskilt skadat kan behandlingen användas oftare.
  • Hårampuller som läker hårbotten - själva hårbotten kan också behöva hjälp: den kan vara torr, drabbad av mjäll eller alla typer av irritation, den kan klia eller vara mottaglig för allergier. Ampullerna kan bekämpa mjäll och överdriven torkning av hårbotten, inklusive psoriasis och eksem, och SUS (seborrheisk dermatit).

När ska man ta till hårampullerna?

Hårampuller är en seriös hårbehandling som rekommenderas endast vid allvarlig hårsvaghet eller som intensiv regenerering av skadat, extremt försvagat och överdrivet fallande hår. Det är inte tillrådligt att använda dem som ersättning för hårmasker eller balsam för hår som inte behöver en så stark regenerering. Det beror på att koncentrationen av aktiva ingredienser i ampullerna är hög - ibland kan deras användning skada håret i stället för att hjälpa. Du bör också komma ihåg att inte använda flera behandlingar i ampuller samtidigt eftersom deras verkan kan utesluta varandra. Ampullerna är ett bra val när du märker sådana symptom som:

  • plötsligt, mycket intensivt kroniskt håravfall
  • defluvium, eller överdrivet håravfall.
  • hämmad hårväxt
  • Allmän svaghet och betydande försämring av hårets utseende.
  • allvarliga problem med hårbotten

Hur använder man hårampuller?

Vid applicering av ampullerna ska tillverkarens anvisningar alltid följas. Oftast är dock instruktionerna mycket lika varandra. Ampullerna används på ren hårbotten - preparatet gnuggas in i den och sköljs inte. Tack vare det har ämnena som finns i ampullen mer tid att verka i hårbotten och stärka lökarna. Det är också viktigt att massera in preparatet i huden. Själva massagen stimulerar cirkulationen och påskyndar upptagningen av ämnena. Som ett resultat av detta blir hårlökarna friskare och starkare.

Regenererande ampuller används på ett lite annorlunda sätt: här räcker en ampull till cirka två tillämpningar och preparatet ska appliceras på hela hårytan och gnidas in från rötterna till topparna. På så sätt absorberas ingredienserna bättre och når alla delar av håret, vilket gör att banden blir släta, polerade och hårkubbarna täta. Håret ska sköljas med vatten efter den tid som anges av tillverkaren.

Hur ofta ska du använda hårampuller?

Hårampuller ska behandlas som en specialiserad hårbehandling så de ska användas enligt instruktionerna. Använd dem inte längre än vad som rekommenderas eftersom det kan leda till ett helt motsatt resultat än det önskade. Mer professionella ampuller innehåller ofta hormoner och ett antal starka ämnen. Långvarig användning kan ha en dålig effekt på din hälsa. På grund av att dessa produkter har en mycket stark verkan bör det vara en paus mellan varje behandling.

Vilka hårampuller rekommenderas?

Den här frågan är svår - varje enskild hårbotten har olika behov, så varje hår kommer att reagera olika på en viss typ av ampuller och de ingredienser som ingår i dem. Innan du börjar använda ampuller är det alltid bra att besöka en specialist eller en tricholog. Den personen kommer att kontrollera ditt hårs tillstånd och på grundval av detta kommer typen av behandling att väljas.

Vilka hårampuller ska man välja?

I första hand bör du alltid ta hänsyn till ditt hårs tillstånd, dess behov och ampullernas ingredienser. Vad gör en bra hårampull till en bra hårampull?

Leta efter sådana med aktiva ingredienser av hög kvalitet som är viktiga för håret. Rådgör med någon expert för att ta reda på vilka ingredienser du behöver mest. Var också uppmärksam på appliceringssättet - ingen vill ha en produkt som är svår att använda. Kontrollera därför om preparatet kan appliceras direkt på hårbotten. Det är också viktigt att kontrollera om tillverkaren gjort appliceringen så enkel som möjligt - särskilt dyra ampuller ska vara lätta att öppna och använda.

Du bör också kontrollera om hela förpackningen räcker för en hel behandling eller om du behöver mer av den, och hur länge du ska vänta på de önskade effekterna.

Hårampuller - är de effektiva?

Bör du använda hårampuller? Mer avancerade dermokosmetika testas grundligt för att säkerställa att de är säkra och effektiva. Väl valda ampuller, som används enligt instruktionerna ska hjälpa till med många allvarliga problem med hår och hårbotten.

Det är viktigt att du bara sträcker dig efter hårampuller när du verkligen behöver starkare hjälp - besök en specialist som ger dig råd om vilken typ av ampuller du ska använda. Använd aldrig hårampuller som en vanlig hårmask eller ett vanligt hårbalsam. De är mycket starkare och bör därför endast användas vid allvarliga hårproblem.

Dåligt hår är ofta en varning om att något fel händer med din kropp. Därför bör du försöka ta reda på varför ditt hårs tillstånd försämrats. Håravfall kan bero på överdriven stress, hormonella förändringar eller dåligt utvald kosmetika. Innan du sträcker dig efter ampullerna ska du analysera om en sådan intensiv behandling verkligen behövs för ditt hår.

Om inte hårampuller... vad annars?

Som vi har nämnt är hårampuller en seriös hårbehandling. Ampuller har ofta en ganska kontroversiell, syntetisk komposition. Om du bestämmer dig för att prova dem, bör du vara mycket försiktig. Det finns också växtbaserade ampuller tillgängliga, även om de inte är lämpliga för alla - de fungerar inte bra på blekt eller färgat hår.

Ett bra alternativ till ampuller är hårolja: det ger näring och rengör hårbotten, bekämpar mjäll, torrhet och seborré. Oljor innehåller ett antal vitaminer, bra fettsyror och fytosteroler. De regenererar hår och stimulerar hårrötter att fungera. Korrekt utvald olja kan hämma håravfall och stimulera hårväxt.

Om dina hårproblem inte är på grund av några allvarliga sjukdomar eller hormonella förändringar, prova ett säkrare alternativ - en komplett skönhetsbehandling med naturliga oljor.

Masker kan också stärka håraxeln. Du behöver bara intensifiera din hårvård en gång i veckan och nå ut till en av de fem perfekta hårmaskerna från Nanoil: lita på kraften i professionella masker som kan användas enkelt hemma. Välj en intensiv reparationsmask som är rik på både keratin eller arganolja. Du kan också prova superutjämnande flytande siden eller avgiftande kol som ökar hårets volym och glans. En återfuktande effekt tillhandahålls av algmasken.

Var kan man köpa ampullerna?

Professionella hårampuller liknar mer läkemedel än kosmetika, vilket är anledningen till att de främst finns tillgängliga på apotek eller professionella hårsalonger. Du kan också köpa dem via internet. Innan du gör det bör du konsultera en specialist som kan undersöka sammansättningen av de produkter du vill köpa. Det är en bra idé att också kontrollera recensionerna av ampullerna i förväg.

Berätta gärna vad du tycker om artikeln.


Kommentarer: #0


Skriv din kommentar. Kommentaren publiceras när en moderator har godkänt den.
Hårmask med keratin
Ricinolja
Jojobaolja
Arganolja
Värmeskyddande spray
Ansiktsserum med retinol
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies, även tredjepartscookies för externa verktyg. Om användare inte godkänner, kommer enbart nödvändiga cookies att användas. Du kan ändra dina inställningar i webbläsaren när du vill. Ger du samtycke till användning av alla cookies?

Integritetspolicy